Sari la conținut

Cum Super-Cristi a construit o casă

V-am ținut aproape de construcția casei de la început până într-o fază destul de înaintată, până timpul nu mi-a mai permis să vă povestesc fiecare etapă.

Nu a fost ușor deloc, a fost mai greu decât mi-am imaginat la început. În momentul în care nu știi în ce te bagi crezi că toate lucrurile sunt ușor de făcut și le știi pe toate. Sau măcar crezi că ai timp să te documentezi în toate.

Nu vă ascund faptul că mi-a fost și foarte greu să fiu departe de cel mic, dar acum sunt mulțumit. Acum că-l văd că are pe unde să alerge, că are pe unde să se ascundă de mine, parcă compensează cumva tot efortul depus.

De ce a fost greu?

În foarte multe momente trebuia să rezolv tot felul de lucruri în același timp, și toate astea în mare parte de la distanță, că na, mai am și un loc de munca la care a trebuit să fiu prezent. Ei bine, cum credeți că le-am rezolvat?

Banda-ilustrata-3

Am avut noroc cu cei care m-au ajutat, am avut noroc cu tata care a stat pe acolo și mă ținea la curent cu ceea ce se întâmplă și ceea ce trebuie adus/cumpărat. Multe materiale de construcții le-am cumpărat online, și prin intermediul aplicației de Online B@nking de la UniCredit Bank le plăteam instant. Am lucrat în general cu aceleași magazine de materiale de construcții și am încercat să plătesc cât mai multe online.

Erau situații în care trebuia să plătesc chiar instant, de exemplu când turnam betoane, acolo nu se putea amâna. Turna mașina betonul, eu trebuia să plătesc. Pe loc. Erau tot felul de alte materiale pe care trebuia să le plătesc, tot așa, pe loc. În construcții nu este ca și cum ai cumpăra niște electrocasnice. Nu poți să iei mâine, dacă astăzi nu ai chef. În construcții nu știi de pe o zi pe alta ce se întâmplă și de ce o să mai fie nevoie. Sunt lucruri pe care le poți discuta cu constructorul, dar apar pur și simplu chestii care trebuie rezolvate pe loc. În domeniul ăsta depinzi foarte mult de vreme și apoi dacă vrei ca lucrurile să meargă repede, și fără întreruperi trebuie să le asiguri muncitorilor în front continuu de lucru.

Apoi copilul, nici pe el nu puteam să-l neglijez, pentru că și el avea nevoie de scutece, de lapte și de tot felul de alte chestii. Erau zile în care se terminau toate și cineva trebuia să le cumpere.

Cum eu mă ocup de partea financiara în casă, am avut zile în care am făcut zeci de plăți, și nu erau niște zile izolate. V-am povestit aici cum este aplicația pe care o folosesc eu și am avut mare noroc cu ea. Dacă sunteți clienți UniCredit Bank, puteți vedea singuri din contul vostru de Online Banking.

Dacă ar fi să mă mai apuc să fac încă o casă, acum aș ști mult mai bine cum stau lucrurile și aș fi mult mai pregătit și mai organizat. Nu m-aș apuca de alta mâine, am nevoie de un timp să-mi revin, dar aș mai face-o.

A fost greu, dar în momentul in care este gata ai o senzație foarte plăcută. Simți că ai făcut ceva cu mâna ta, vezi că lași ceva în urma ta și este o senzație foarte plăcută și mulțumitoare.

Vreau să vă întreb pe voi acum, știu că am cititori care au mai construit și ei, voi, dacă ar fi să o luați de la capăt, ați face-o? Și dacă v-ați apuca din nou, ce ați îmbunătăți de data asta, ce ați face altfel, mai bine?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)