Sari la conținut

Cumpar apartament 2 camere

De vreo doua zile ne-am apucat mai serios de cautari. Am ajuns pana la urma la concluzia ca mai bine luam un apartament vechi decat unul nou. Vechi dar nu foarte, sa fie de prin ‘90. Deocamdata cautam central, Piata Unirii, Bulevardul Unirii, Bulevardul Decebal, Piata Muncii, Piata Alba Iulia, Bulevardul Burebista, 13 Septembrie pana in Mariott, Splaiul Unirii.

Cine stie pe cineva care vinde in aceste zone sa-mi dea un semn ;) Prefer sa nu ma caute agentiile, nu cred ca merita 6000 euro pentru ca-mi arata un apartament…

BTW, ofer in jur de 90.000, daca imi place.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. mempistu' 26 Oct 2010 @ 17:58

    Ai o mica greseala “Cine stie pe cineva care VINE in aceste zone”

    O gramada de bani in vremurile astea, felicitari si nu uita ca tu faci pretu final.

    Raspunde
  2. MooNy 26 Oct 2010 @ 18:25
    Raspunde
  3. Ghiocel07 26 Oct 2010 @ 20:55

    Am gasit ceva interesant pe aici….

    Raspunde
  4. criserb 26 Oct 2010 @ 22:40

    @mempistu’ – multumesc, am corectat :)

    @MooNy – e un sita foarte sarac in oferte si nu prea sunt proprietari pe acolo :(

    Raspunde
  5. alin 26 Oct 2010 @ 23:57

    Cristi; parerea mea este sa cauti cu 3 camere. O sa vezi mai tarziu ca e nevoie. Si iarasi cred ca te legi aiurea de acest amanunt si anume zona. Cu 90 de mii poti sa iti iei super apartament dar nu la Unirii. Eu stau pe 1 Mai(Ion Mihalache) la 5 minute de guvern si e super. Am Carrefour Baneasa la 2 minute, Herestrau la un minut, centru(Piata Romana) la 10 minute. Toate daca le fac cu masina.:d Aici gasesti mega case si noi si vechi. Si te incadrezi in banii astia. Si cand se va termina pasajul Basarab voi avea si Carrefour Basarab aproape(acu nu ma duc ca e santier). Mai gandeste-te:). Si apropo eu acu stau in 2 camere si il vand. Vreau 3 camere:) Famelie mare domne:d

    Raspunde
  6. criserb 27 Oct 2010 @ 00:03

    Si tu cat ceri pe el, asa ca idee? L-ai pus pe undeva?

    Raspunde
  7. alin 27 Oct 2010 @ 00:33

    Da l-am pus. De fapt nevasta l-a pus:d . Cu vreo 55-60 de mii parca. E bloc vechi. De aia. Dar dupa cum ti-am zis 3 camere e mai bun. Am gasit cu 70 de mii pe Stefan cel Mare cu vedere in stadion. Pe la etajul 6-7. Si cu 3 camere. Deci mai socoteste:)

    Raspunde
  8. alin 27 Oct 2010 @ 00:57

    Daca nu ai ce face intr-un week-end poti sa treci pe la mine ca sa vezi. E super zona. Mai ales ca voi mergeti cu masina. Eu caut cu 3 camere tot pe aici. Si am gasit. Dar mai stau pana la anu ca acu vine iarna si nu vreau sa ma mut iarna. Ca daca tot nu m-ai chemat la nunta(oricum eram in Spania) macar asa sa ne vedem:x

    Raspunde
  9. George 27 Oct 2010 @ 22:00

    Cristi,

    acum aproape 5 ani am trecut prin ce vei incepe sa treci si tu acum.

    NU imi permit sa-ti dau sfaturi, asa ca am sa-ti impartasesc cateva idei provenite exclusiv din experienta mea:

    1. Inarmeaza-te cu rabdare: eu am cautat 4 luni un aparatament, cu o medie de 2 vizionari pe zi!!!

    2. Pentru mine, sloganul american ce defineste real-estate-ul, si anume ‘location, location, location’, este un criteriu primordial in alegerea unui camin.

    Personal, prefer un apartament de 2 camere intr-o zona mai buna unui apartament de 3 camere, similar ca pret dar intr-o zona cu mai putine avantaje.

    3. Apartamentele de 2 camere in Muncii sunt mai ieftine ca cele din Unirii (doh)!

    4. Daca va doriti copii, luati in considerare apropierea de un parc un factor important in alegere.
    Eu m-am indragostit de la inceput de apartamentul cu 2 camere cumparat acum 5 ani in care locuiesc si astazi si care este la 30 de metri de Parcul IOR: un deliciu pentru noi si prichindelul nostru.

    5. Chiar daca apartamentele cu finisaje deosebite sunt mai scumpe, nu uita ca te scutesc de timp/bani/nervi cu amenajarea.

    6. Desi sunt in principiu de acord cu tine ca un comision de 6000 EUR este mare, nu uita ca agentiile imobiliare SERIOASE nu fac doar sa-ti prezinte un apartament! Ele iti ofera siguranta tranzactiei, care poate fi, in unele cazuri, foarte importanta.

    Ai folosit Norc sa vanezi apartamentele de 2 camere care te-ar putea interesa?
    Foloseste si alertele de anunturi noi si comparatiile de proprietati pentru a te decide!

    Spor la ‘vanatoare’!

    PS: Daca rezolvi ceva cu Norc, trebuie sa dai o bere ;-)

    Raspunde
  10. criserb 28 Oct 2010 @ 00:50

    @George,

    Ia uite ce scriam pe twitter cand am inceput eu cautarile printre siteurile de imobiliare de pe online. Ce zici, ma bazez pe Norc sau nu? Doar am fost primul care a sesizat valoarea siteului, crezi ca l-am uitat chiar acum cand am nevoie, poate mai mult ca oricand, de el? :)

    Multumesc foarte mult pentru “ideile provenite din experienta ta”, ai mare dreptate. Pe langa cele zise de tine cu legatura la un apartament eu incerc sa o vad si ca pe o investitie. Ma gandesc ca in viitor o sa vrem sa-l vindem/inchiriem (poate sa ne facem o casa) si atunci el trebuie sa se poata vinde/inchiria usor si la un pret bun. Pentru asta consider ca zona Unirii (piata si bulevardul) este o zona foarte buna din acest punct de vedere. (nu zic ca nu sunt si altele bune, dar m-am obisnuit prea mult cu zona dupa 7 ani de stat pe aici)

    Multi vor zice (unii deja zic) ca este un moft ca vreau in buricul targului, dar pe langa faptul ce l-am expus mai sus este zona din care poti sa ajungi cel mai rapid in toate punctele orasului iar mijloacele de transport in comun sunt foarte numeroase. Cu ele pot sa ajung repede in orice parc. (ma rog, eu nu ma dau jos din masina, dar pentru Dana ar fi mult mai usor cu metroul la scara) Sigur zona are si dezavantaje, dar ce zona nu le are?

    Nu ma gandesc “sa mor” in acest apartament, la un moment dat o sa ne facem o casa, dar mai e pana atunci :)

    Inca o data multumesc pentru sfaturi si ma bucur ca inca ma citesti ;) Cat despre faptul ca eu am ramas in continuare un fan al Norc-ului. asta se stie.

    O seara buna!

    P.S. Ai grija la agentiile care isi pun anunturile prin norc, sunt unele care pun de 3 ori acelasi apartament, pe acelasi bulevard (le recunosc dupa poze), nu e ok pentru utilizator ;) cand am sa mai vad am sa-ti dau pe mail.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)