Sari la conținut

Daca e pe bani nu ne place, nu?

Free-StuffZilele trecute ma intrebam daca transfer.ro a murit. Ei bine nu. In urma postului m-am intalnit cu Cristi, sefu’ de la transfer.ro si am aflat niste chestii, logice de altfel.

Tranfer.ro nu a murit, supravietuieste si inca o duce bine, a pierdut userii care foloseasu serviciul gratuit, dar a ramas cu clientii premium care acum pot sa transfere fisere mult mai mari.

Practic, afacerea a economisit niste "banda" pe care clientii premium o platesc.

Din clientii doritori de lucruri moca, o parte si-au facut abonament, o alta parte au plecat la wetransfer.com. Cei care vor lucruri moca pot sa plece in continuare.

Din experienta mea cu cei care au ales wetransfer pot sa va zic numai de "bine". Voi va dati seama cat dureaza pentru unul ca mine, care face design sa primeasca materialele pe wetransfer? O vesnicie, va spun eu.

Agentiile serioase si-au facut abonament, cele dornice de mocangeli prefera sa piarda timpul transferand printr-o resursa externa, care merge mai greu.

– Ce faceti, de ce stati? – Intreaba seful unei agentii de print

– Pai asteptam sa uploadam niste materiale pentru un client.

– Si pana acum de ce mergea mai repede?

– Pai le puneam pe trasfer, acum tiganii vor bani, si na, trimitem prin altii.

– Si prin astia noi, dureaza mai mult?

– Mult mai mult, dar e moca.

– Pai atunci faceti draq un abonament la transfer si treceti la treaba. E scump?

– Nu stim… nu ne-am interesat.

Cam asta este politica in romania. Este pe bani, nu conteaza cat costa un transfer, romanul prefera mocangeala ;)

Voi aveti idee cat costa un abonament la transfer? Aveti idee ce inseamna aia pentru o agentie care trimite zilnic fisiere? Va spun eu, nimic… o masa cu un client in oras si totusi, prefera wetransfer.com.

De ce?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. VladB 9 Jul 2013 @ 01:39

    Din discutiile cu ei a reiesit ca au destui clienti care sa le asigure prezenta pe piata mai mult de un an in care sa nu aiba planuri gratuite, in care mai ciupeau ceva din reclame? Eu, ca web developer am la dispozitie server-ul firmei + un NAS intern prin care sa transfer diverse arhive. Foloseam transfer.ro doar pentru poze

    Raspunde
  2. criserb 9 Jul 2013 @ 01:50

    @VladB – nu castigau. Nu au reusit sa faca bani din asa ceva, de aceea au trecut pe bani sau nimic. In acest caz… nu au nimic de pierdut.

    Si eu am la dispozitie serverul firmei, domeniul meu, tot ce vreau, dar cand clientul imi trimite ceva… fac spume pana iau de pe wetransfer :(

    Raspunde
  3. VladB 9 Jul 2013 @ 02:05

    Daca pui problema asa – e indreptatita trecerea – practic au renuntat la ceva ce oricum nu le aducea bani. Ti-am zis, am interactionat cu ei doar pentru transferuri personale – cat de cat rare

    Raspunde
  4. marius 9 Jul 2013 @ 10:01

    Toti…dar absolut toti fac asta pentru a intra pe piata…intai moka si dupa aia banu. e veche strategia si functioneaza si in ziua de azi. de la firme de hosting web, scripturi, etc

    Raspunde
  5. Adrian 9 Jul 2013 @ 10:13

    Eu zic ca wetransfer este tot al lor, prea ii face reclama, deci nu au pierdut nici userii care vroiau mocangeala. Acum le au pe amandoua dar pe site-uri separate. Bravo lor.

    Raspunde
  6. criserb 9 Jul 2013 @ 10:18

    @marius – pana la urma este normal. Clientul testeaza un serviciu si daca ii place isi face abonament, daca nu, nu :)

    Raspunde
  7. Cristian Oprea 9 Jul 2013 @ 10:48

    O veche zicala orientala spune ca: “Fiecare vede lumea prin prisma propriei lui perversitati”.
    Nu cred ca este cazul ca cineva sa critice sau altcineva sa se justifice daca se foloseste sau nu un serviciu sau un produs (gratuit sau cu bani). Fiecare are motivele sale in aceasta privinta si poate justifica (cel putin in constiinta personala) hotararea luata.
    Se gandeste cineva ca orice cost de pe traseu incarca factura pentru utilizatorul final?
    Am utilizat vreme indelungata serviciile transfer.ro si pot spune (pastrand echidistanta) ca au avut si momente foarte bune si din contra. In acest moment am gasit o alta modalitate (inainte ca transfer.ro sa fie pe bani) prin care pastrez relatia cu clientii mei.
    Metode exista si daca cineva crede ca in urma unui articol incisiv (fara legatura cu echidistanta) numarul de oameni convinsi ca trebuie sa plateasca va creste, eu cred ca se inseala. Parerea mea!
    PS – am folosit cuvantul echidistanta in loc de obiectivitate, pentru ca dupa mintea mea, asa ceva nu exista!

    Raspunde
  8. Dan 9 Jul 2013 @ 23:52

    Pana acum era bun, chiar tu ziceai.Dar se pare ca dupa ce ti-a platit ala o masa in oras totul e de cacat la wetransfer.Asa e romanul, oportunist, ca sa folosesc cuvinte frumoase.E cam de cacat reclama asta brusca si agresiva, nu crezi?Dar te inteleg: ai plecat din Vale si traiesti in bukale.Ai toate scuzele, pe cuvant!

    Raspunde
  9. criserb 10 Jul 2013 @ 00:03

    @Dan – nu mi-a platit nimic, am discutat cu el, si v-am zis ce-am auzit… atata tot.

    Raspunde
  10. Alin 10 Jul 2013 @ 13:49

    De ce ?! Fiindca WE ARE ROMANIAN !! Eternul motiv, care altul sa fie ?!

    Problema e ca desi au bani, patronii sunt zgarciti pana la oase, ca cica e criza, etc etc…

    Si ii vezi prin oras in Jeepuri scumpe si masini de lux… Iar alti romani mor de foame… CE TARA DE IPOCRITI….

    Raspunde
  11. zambesc 11 Jul 2013 @ 10:42

    Daca folosesti zilnic, saptamanal, merge platit, dar pentru o data la doua luni, nu are rost.

    Raspunde
  12. horia 13 Jul 2013 @ 14:54

    Salutare!
    Sincer, nu stiu sa ma fi intalnit cu ocazia sa transfer mai mult de 2 Giga, varianta gratis ma multumea. Acum folosesc Yotransfer.ro. E gratis, are viteza uimitoare, prietenos, usor de folosit si nu iti trebuie cont. Recomand Yotransfer.ro !

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)