Sari la conținut

De ce e bine sa porti echipament pe motor

DSC_5111

Mergeam linistit spre masa si dintr-o data aud un zgomot destul de puternic. Ma dau mai intr-o parte si vad un motociclist intins pe asfalt si o soferita ce se luase cu mainile de cap. Ea gresise :(

M-am apropiat putin sa vad despre ce e vorba si am observat ca barbatul de pe motocicleta nu mai misca. Era intins pe sosea asa cum il vedeti in poze. Nu purta echipament de protectie, din pacate.

La cat era de aglomerata strada, banuiesc ca accidentul nu a avut loc la o viteza foarte mare, mai ales pentru ca pe motor erau doua persoane si una din ele s-a ridicat instant. Asta imi spune ca viteza a fost totusi mica. Si totusi un echipament de protectie probabil nu l-ar fi lasat intins in strada, nemiscat, pe nefericit.

Acum cateva zile Visurat a avut un accident de motor dar el a avut echipament si dupa cum puteti vedea la el pe blog, echipamentul ala i-a salvat viata.

Da, mi-a fost cald cu armura pe mine. Dar parca mai racoare imi este acum stiind ca dureaza doar vreo trei zile sa mi se vindece julitura din genunchi, nu?

Prin urmare, vreau sa le dau un sfat tuturor motociclistilor, indiferent de experienta pe care o au: stiu ca toti avem impresia ca suntem cei mai buni, dar purtati echipamentul de protectie! Gagicile le impresionezi doar daca esti viu…

[intreaga poveste aici]

Nu-mi pot da seama ce au in cap motociclistii astia care se plimba cu motorul imbracati asa lejer. Chiar nu isi dau seama ca in cazul unui accident ceea ce-i desparte de asfalt sunt doar niste pantaloni si un strat de piele. Stratul lor de piele.

DSC_5115 DSC_5117 DSC_5121 DSC_5129

DSC_5130 DSC_5131 DSC_5132 DSC_5133

DSC_5135 DSC_5137

In timpul scurs pana a venit salvarea (15 minute) au trecut pe acolo cativa motociclisti. Se uitau, faceau poze, dadeau din cap in semn de parere de rau si plecau.

Niciunul nu purta echipament :(

DSC_5120 DSC_5123 DSC_5124 DSC_5126

In general sunt foarte putini cei care poarta echipament pe motor, nu stiu cum e prin alte parti dar prin Bucuresti sunt putini. Foarte putini si e pacat…

Da, doamna/domnisoara de mai sus era vinovata pentru accident dar cu te incalzeste asta cand tu esti lat acolo pe asfalt si ai toate sansele sa ramai intr-un scaun cu rotile pe viata?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. un Prost 2 Sep 2011 @ 18:19

    Imi place de nenea din prima poza care se tine cu mana de “oo” ca sa nu ii cada. :))

    Raspunde
  2. alin 2 Sep 2011 @ 19:20

    de curve ca alea din poze nu mi-ar parea rau sa le vad intinse pe jos. pe asfalt, adica.

    Raspunde
  3. criserb 2 Sep 2011 @ 19:29

    @alin – “curvele alea” i-au intins omului o mana de ajutor. Au fost primele care au sarit in ajutor…

    Raspunde
  4. alin 2 Sep 2011 @ 19:44

    am zis CA alea din poze.

    Raspunde
  5. alin 2 Sep 2011 @ 19:45

    ma refer la “bikerite”…nush ce-ai intl

    Raspunde
  6. teddy 2 Sep 2011 @ 22:51

    Aproape in fiecare zi auzi de un accident de motor. Din pacate, exact cum ai spus si tu, cei mai multi motociclisti au parte de leziuni grave, tocmai din cauza ca nu poarta echipamentul de protectie….pacat

    Raspunde
  7. Rares 2 Sep 2011 @ 23:37

    Bine ca avea macar casca . Putea fi mult mai rau !

    Raspunde
  8. liana 3 Sep 2011 @ 12:25

    Echipamentul de protecţie ar trebui să fie obligatoriu , chiar dacă dreptul omului de a se sinucide n-ar trebui încălcat.
    Pe de altă parte mi se pare corect ca un şofer să răspundă strict pt regula încalcată (prioritate etc ), în niciun caz pt leziunile suferite de un inconştient care nu avea echipament.

    Raspunde
  9. Tudor 3 Sep 2011 @ 14:33

    sa nu’mi zici ca tampita aia de soferita nici nu s’a dat jos din masina ! :|

    Raspunde
  10. Raki 3 Sep 2011 @ 15:25

    La mine in oras un biker care nu a purtat echipament nici macar casca a murit intr-un accident asemanator.

    Raspunde
  11. garetbora 3 Sep 2011 @ 15:45

    Cred ca orunde mergi, esti cu aparatul FOTO dupa tine.

    Raspunde
  12. criserb 3 Sep 2011 @ 16:22

    @garetbora – nah, total intamplator il aveam…

    Raspunde
  13. all3x 3 Sep 2011 @ 17:11

    Ma inseala memoria sau si in Romania e interzis prin lege sa mergi circule 2 persoane pe scuter? Fiindca alea sunt scutere din poze (cu exceptia unuia daca vad bine) si nu motociclete (mai ales ca au placute galbene). Si echipamentul era parca obligatoriu, desi ala parca e compus din casca la scutere si echipament intreg daca treci de o anumita capacitate cilindrica la motociclete adica. Oricum e inconstienta sa mergi fara echipament si mai ales cate 2 persoane… si la cat “talent si indemanare” au unii in ei nu ma mira nimic (vorbesc aici si de soferi si de cei pe 2 roti).
    Ma bucur ca aici in DK am avut ocazia sa fiu de ambele parti (merg foarte mult pe bicicleta, dar mai si conduc) si intr-un fel mi-am format niste reflexe pe care de acum le aplic oriunde as conduce si asa poti evita astfel de accidente…

    Raspunde
  14. Bubul 3 Sep 2011 @ 21:05

    Imi pare rau pentru cei doi… Sper se nu aiba nimic serios. Cat despre jegosii astia de soferi care sunt vinovati…Doamne fereste sa fiu prin preajma ca ii sparg cu bataia. Doar daca s vinovati. Cat despre echipament…e si nu e cum zic unii…poti sa mori cu tot echipamentul de protectie. Depinde cat de norocos esti si de imprejurarile accidentului. Te salut nene Criserb. P.S. Multa sanatate Visurat!

    Raspunde
  15. un Prost 5 Sep 2011 @ 14:46

    Aici puteti vedea alte poze cu un motociclist care nu a purtat costum. +18 ani
    .
    http://spaceghetto.st/?q=content/sunday-september-4-60620-pm

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)