Sari la conținut

De ce nu m-am sinucis la 19 ani

shutterstock_219332401

Spre deosebire de tânărul care astăzi s-a aruncat în fața metroului eu am avut mai multă minte.

Am trecut și eu prin depresii, am fost și eu părăsit de fete, dar viața nu este făcută numai din d’astea. Pe lângă depresiile pe care le are un tânăr la vârsta aia trebuie să se gândească mai mult, să se gândească la părinții lui care nu merită să sufere, care nu merită să sufere pentru așa ceva.

După fiecare problemă pe care am avut-o au venit și lucruri mai bune, au venit alte clipe faine și… alte despărțiri. Adevărul este că fiecare despărțire este un pas înainte, te fac să ajungi la alte persoane care-ți fac viața mai frumoasă.

Ce pierdeam dacă mă sinucideam la vârsta aia?

Nici nu știu cu ce aș putea să încep. Aș fi pierdut toate lucrurile care m-au făcut să zâmbesc în acești ani, aș fi pierdut clipele frumoase pe care le trăiesc astăzi și mi-aș fi băgat părinții în mormânt mult prea devreme.

Sinuciderea după mine este un gest de lașitate, un gest pe care eu nu pot să-l înțeleg decât poate în situații cu adevărat disperate. Situații nasoale în care realizezi că nu ai nici o altă șansă. Poate o boala incurabilă, poate. Poate acele momente în care realizezi că viața ta chiar nu mai contează și este mai ușor să renunți la ea decât să suporți toate chinurile unei boli. Poate.

Nici cu asta nu aș fi de acord, nici atunci hai că aș mai putea avea o oarecare înțelegere.

Și să revenim, de ce să te sinucizi că ți-a dat una papucii? Merită cei pe care îi lași în urmă durerea pe care le-o provoci, pentru că tu ești… bolnav (altă variantă chiar nu văd)?

Nu merită dragilor. Nimeni nu merită să audă că a lui copil s-a sinucis. Chiar nu contează motivul și problema de doi lei pe care a avut-o, pentru că problema chiar este de doi lei. O chestie minoră care trece, care peste câteva zile, poate săptămâni este doar o amintire haioasă.

Deci fraților, când mai aveți gânduri d’astea, gândiți-vă la cei apropiați, ei ar trebui să fie cele mai importante persoane pentru voi, nu gagica pentru care vă sinucideți. Ea este trecătoare, azi e una, mâine este alta, ai voștri sunt cei care contează.

Foto Woman is going to commit suicide via shutterstock.com

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. dellicosta 18 Feb 2015 @ 20:34

    E o mare diferenta intre un episod depresiv de scurta intensitate + durata si o depresie cronica, majora din care nu se poate iesi decat cu ani grei de psihoterapie (si eventual tratament medicamentos).

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)