Sari la conținut

De ce purtam verigheta pe al 4-lea deget

De ce purtam verigheta pe al patrulea deget 

Intotdeauna m-am intrebat de ce verigheta se poarta pe al patrulea deget.

Chinezii au o explicatie foarte frumoasa. Se crede ca fiecare deget al mainii reprezinta persoanele din viata ta. Degetul mare reprezinta parintii, aratatorul – fratii, mijlociul – pe tine insuti, inelarul reprezinta sufletul pereche si degetul mic – copiii.

Acum aseaza-ti degetele ca in poza din attach  si pune-ti mainile fata in fata, indoaie degetele mijlocii si lipeste-le, apoi apropie varfurile celorlalte degete.

Incearca sa desparti degetele mari, care reprezinta parintii. Vei putea pentru ca destinul parintilor nu este sa traiasca cu tine pentru tot restul vietii. Te vor parasi mai devreme sau mai tarziu.

Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti degetele aratatoare, care reprezinta fratii. Vei putea pentru ca destinul fratilor este sa-si creeze propria familie si sa-si traiasca propriile vieti.

Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti degetele mici, care reprezinta copiii. Vei putea pentru ca copiii vor creste, se vor casatori si isi vor trai propria viata.

Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti inelarele, care reprezinta partenerul de viata. Nu vei putea pentru ca destinul sotului si al sotiei este sa ramana impreuna pentru toata viata.

Am primit chestia de mai sus de la Maria, chiar mi-a placut. Puteti incerca si voi sa vedeti daca au sau nu dreptate chinezii.

10x Maria.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
 1. octavian 30 Sep 2009 @ 15:35

  criserb tu vb serios?!?! toata viata?! :O

  Raspunde
 2. simona 30 Sep 2009 @ 17:34

  Da chiar asa e! Am incercat!Degetele inelare nu le poti desparti daca stai cu mainile ca in figura de mai sus! Foarte interesanta aceasta teorie!

  Raspunde
 3. Ghiocel07 30 Sep 2009 @ 20:18

  Interesanta teoria, numai ca tot destinul face ca la un moment dat sotul si sotia sa aiba fiecare alt drum. :(

  Raspunde
 4. criserb 30 Sep 2009 @ 20:35

  La un moment dat toti vom avea drumurile noastre… :(

  Raspunde
 5. yo 1 Oct 2009 @ 00:22

  eu am reusit sa inlatur degetul inelar stang care reprezinta jumatatea mea :))))))))))))). Oare nu imi este sortit alaturi de ea?

  Raspunde
 6. mariana 1 Oct 2009 @ 09:35

  @ghiocel…exista si vesnicie!

  Raspunde
 7. irina 1 Oct 2009 @ 09:51

  era vorba cand iti gasesti sufletul pereche si mergi la biserica sa-ti puna verigheta, nu de cat timp vei sta cu el….:)

  Raspunde
 8. criserb 1 Oct 2009 @ 09:52

  @yo – inseamna ca esti f maleabil ;)

  Raspunde
 9. elisheba 6 Oct 2010 @ 16:10

  Cred ca secretul unei casnicii durabile este sa il privesti pe partenerul tau ca fiind mai important decat propria persoana. Vezi imaginea! Numai atunci cand renunti la orgoliile si ambitiile tale, vei reusi sa ramai “sudat” de cel de care te-ai legat prin propria-ti vointa.

  Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)