Sari la conținut

De ce sa dam banii statului?

ce-trebuie-sa-faci-sa-nu-l-mai-ingnori

Stiati ca legea ne da posibilitatea sa viram 20% din impozitul pe profit pentru o cauza? Si noi nu profitam ce aceasta prevedere. Nu ne costa absolut nimic sa viram acesti bani unei organizatii care chiar are nevoie de ei dar, nu o facem, probabil de lene sau necunostinta de cauza.

Hai sa facem ceva cu banii astia, sa-i ajutam pe cei care Salveaza Vieti. Sa-i ajutam pe copiii bolnavi de cancer.

Conform rapoartelor Centrului Naţional de Calcul şi Statistică Sanitară peste 10.000 de copii bolnavi de cancer sunt internaţi, în prezent, în instituţii de specialitate din întreaga ţară. In 2008 au fost tratate doar 1.100 astfel de cazuri. Romania este membra a Uniunii Europeane insa serviciile oferite copiilor bolnavi de cancer nu sunt nici la nivelul unei tari in curs de aderare. Spitalele din România nu sunt dotate cu aparatură de specialitate şi nu au fonduri pentru achiziţionarea medicamentaţiei necesare, desi multe tipuri de cancer pot fi tratate si chiar vindecate daca tratamentul incepe intr-o faza incipienta a bolii.

Autoritatile statului au decis sa nu investeasca in SANATATE, iar in Romania sunt in prezent peste 10.000 de copii bolnavi de cancer.
Tu  poti face diferenta! Tu ai un cuvant de spus! Tu decizi cum pot fi investiti banii tai! Nu lasa statul sa administreze aceste fonduri in locul tau, nu lasa acesti copii sa moara! Legislatia iti permite sa te implici!

Mai multe detalii aici.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. cipoc 15 Dec 2010 @ 10:52

    nu era 2%?sau confund eu?

    Raspunde
  2. Nistor Mihaela 15 Dec 2010 @ 10:53

    Nu cred ca din lene, mai mult din necunostinta de cauza.

    Raspunde
  3. criserb 15 Dec 2010 @ 11:12

    @cipoc – 2% din impozitul pe venit este pentru persoane fizice. Eu vorbeam de 20% din impozitul pe profit al persoanelor juridice.

    Raspunde
  4. cipoc 15 Dec 2010 @ 11:14

    n`o stiam pe asta nu 20% la juridice..

    Raspunde
  5. sip 15 Dec 2010 @ 11:15

    @cipoc – 2% este din impozitul pe salarii anual (persoane fizice);
    20% se refera la impozitul pe profitul societatilor comerciale;

    Raspunde
  6. Andrea S. 15 Dec 2010 @ 14:30

    uite ca eu stiu la Petrosani o firma care a ajutat in toamna un baiat de 18 ani sa fie operat la ochi…persoana era firmei necunoscuta…deci exista oameni care se sensibilizeaza si cunosc si legile!!poate prea putini…

    Raspunde
  7. sip 15 Dec 2010 @ 17:15

    @Andrea S.- Cunosc legile dar foarte putini raporteaa profit la fine leanului…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)