Sari la conținut

Departamentele firmelor :)

Directorul. A fost ales pe baza unui criteriu sanatos. Ca nu are experienta in management sau nu intelege businessul sunt detalii nesemnificative. Toata lumea il uraste, pentru ca nu stie sa se com porte cu oamenii. Angajeaza oameni la fel de nepriceputi ca el. Cumpara un server de 200 milioane, dar se zgarceste sa plateasca 50€ pentru cineva care sa il puna pe picioare. isi cumpara o masina mare si o zgarie in parcarea firmei, parcare trasata tot de el pe principiul “lasa ba ca avem loc”. isi ia rolul foarte in serios, modifica bugetele departamentelor si muta oamenii de colo. . isi cumpara com puter ultra-perfomant si refuza cererile de achizitii pentru harduri, tastatusi si mausi pentru com puterele angajatilor. Prefera sa plateasca 300€ rata la masina angajatului + benzina decat sa ii mareasca salariul cu 100 de lei. Dupa doi ani, cand a invatat businessul bine, concediaza angajatii care au fost martori la chifelele sale si angajeaza juniori usor impresionabili. Considera ca e de datoria lui sa aiba o amanta, indiferent daca sotia e urata sau frumoasa.

Echipa de vanzari. Se cred cei mai mari si mai tari din firma si la orice raspund cu “daca nu aducem noi com enzi, firma moare”. Cel putin jumatate din ei se vad mai inteligenti decat directorul si ar vrea sa ii ia locul, dar nu au curajul necesar sa il conteste pe fata, asa ca se multumesc sa il sape pe la berile cu colegii de suferinta. De multe ori nu stiu ce vand, incurca com enzile, trimit specificatiile aiurea si apoi dau vina pe helperi ca lucreaza prost si ca ei nu pot face vanzari in conditiile astea. Considera ca e de datoria lor sa plece din firma cu toate informatiile posibile, pentru ca, si aici citez, “sunt clientii mei”.

Contabilele. Sunt niste doamne nefutute de ani de zile. Si asta inseamna ca orice problema ai avea, ele sunt ocupate. La ce iti trebuie adeverinta? Ete na, trebuia sa vii sa ma deranjezi. Tu nu stii ca am treaba? Chiar daca au predat bilantul de 2 zile, ele oricum au foarte mult de munca, pentru ca solitaire nu se joaca singur. Odata trecute de 40, ori sunt foarte blazate si nervoase, ori se distreaza de rup barurile.

Fetele de la Marketing/PR. Au facut cel putin o facultate si au vise mari. Declara in orice imprejurare, chiar si neintrebate, ca anii ’50 au fost cei mai grozavi dpdv al publicitatii si isi doresc sa lucreze intr-o agentie de advertising, unde sa mute muntii cu ideile lor, de obicei crete. Fac front com un cu pizdutele de la vanzari si se plang in grup cand ies seara in oras pe diverse teme. isi sincronizeaza ciclul si au acasa un manelisto-cocalar sau un corporatist care nu le baga in seama, pentru ca e plictisit de sclifoselile lor. Vacante in strainatate si poza cu manelistul in background pe calculator si telefon, obligatoriu!

ITiul. Orice ar face, trebuie sa iti dea de inteles ca esti cel mai prost din firma. De aceea el are parola de administrator, pentru ca tu esti un netrebnic care nu stie nimic si nu merita sa se afle in prezenta lui. Cand nu rupe banda firmei cu pornache, joaca un joc online sau se plange pe forumuri de geeks ca este muncit ca un sclav. Abia asteapta sa il intrebe directorul ce poate face sa opreasca scurgerea de informatii din firma ca sa poata instala radmin si sa se distreze.

Magazionerul. Este foarte plictisit si enervat de fiecare data cand ai treaba cu el. Daca indraznesti sa ii sugerezi sa se grabeasca, iti rabufneste in nas ca el e sef peste magazie si iti da ce vrea si daca are el chef. Tremura in fata directorilor si se da cocos in fata soferilor si a femeii de serviciu.

Soferii. Ei urasc pe toata lumea, in mod egal si din principiu. Scopul lor in viata e sa isi ia telefoane si sa se planga ca trebuie sa munceasca in fiecare zi. Au mereu lucruri mai importante de facut si serviciul ii cam incurca. Cel putin unul viseaza sa ajunga la vanzari sau sa conduca firma, pentru ca el stie ce e in neregula, si le impartaseste asta colegilor in timp ce stau la mici la munte pe benzina si pe masina firmei. Asteapta ca fata de la vanzari pe care o plimba atata prin oras sa il invite la ea intr-o seara, pentru ca, nu-i asa, o serveste mereu si isi rupe din timpul lui important pentru ea.

Femeia de serviciu. Ea e suparata ca trebuie sa faca curat si cafele. Nu intelege de ce trebuie tocmai ea sa dea cu matura sau cu mopul sau de ce trebuie ea sa stie cand nu mai e hartie la baie. Le uraste pe curvele de la vanzari si de la marketing, dar se da bine pe langa ele pentru ca are o fata care are nevoie de serviciu.

Secretara. Scopul ei in viata e sa se aboneze cu mailul office@firma la siteurile de bancuri si de porcarele. Nu stie niciodata nimic. Nu are chef sa se duca la director in birou, nu are chef sa ii faca legatura cu furnizorul X. Viseaza sa ajunga la vanzari sau la marketing, pe care le considera joburi mai usoare decat ceea ce face ea, si cand ajunge se poarta mizerabil cu secretara.

Helparii. Astia sunt urati de toata lumea si toate se sparg in capul lor. Jumatate nu au chef de munca, restul o fac in dorul lelii, de teama sa nu fie concediati, pentru ca au rate si copii. Urasc soferii pentru ca stau toata ziua in masina in timp ce ei muncesc, pe curvele de la vanzari, pentru ca stau toata ziua pe scaun si au salariu mai mare, pe director ca nu angajeaza mai multi oameni, ca sa poata dormi si ei la serviciu cateva ore. Nu pleaca din firma decat dati afara si le e lene sa gadeasca un pic.

update sursa

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. dana 20 Feb 2009 @ 11:11

    nu e chiar asa cum zici tu :) …stii si tu :P

    Raspunde
  2. criserb 20 Feb 2009 @ 11:18

    Tu inca esti “invatzacel” in domeniul la care cred ca te referi :P :D

    Raspunde
  3. octavian 20 Feb 2009 @ 11:24

    @criserb te rog sa scoti partea cu directorii, este total falsa, eu mi-am zgariat masina la mall, nu in parcarea firmei :D

    Raspunde
  4. sip 20 Feb 2009 @ 12:01

    Parca spuneai ca un post trebuie sa fie scurt :((

    Raspunde
  5. Mirela 20 Feb 2009 @ 12:44

    bun rau, dar chiar asa …contabilele. pop.

    Raspunde
  6. mircea 20 Feb 2009 @ 17:03

    cred k `povestea` este despre firma in care lucrez eu :-j desi nu cred k nu recunosc si altii personaje d la jobul lor

    Raspunde
  7. silvia 20 Feb 2009 @ 18:31

    povesti…

    Raspunde
  8. vitman 21 Feb 2009 @ 00:15

    sursa?

    parca asa era frumos in blogosfera

    Raspunde
  9. criserb 21 Feb 2009 @ 00:40

    Habar nu am sursa… dar daca vrei tu, uite aici si sursa…

    Raspunde
  10. Arhi 21 Feb 2009 @ 08:20

    dude, nu tu faceai scandal acum cateva luni ca ti s-a furat nustiuce poza de toata blogosfera? asta e articolul lui zoso. asta nu e furt? a, e sursa e-mail. la poza faceai scandal ca trebuia lumea sa caute poza cu softuri speciale, inainte de a o posta. misto. facem succes pe internet

    Raspunde
  11. octavian 21 Feb 2009 @ 09:59

    @Arhi acum pe bune, mailul l-a trimis nevasta-mea… chiar nu a stiut cine l-a scris, etc. Eu am crezut ca e o chestie gen miorita :)

    Cristi, poate pui sursa ca sa nu fie discutii in continuare :)

    uite aici

    Raspunde
  12. vitman 21 Feb 2009 @ 12:28

    Criserb , acum nu trebuie sa te superi

    Raspunde
  13. criserb 21 Feb 2009 @ 12:34

    Eh, mai greseste omul… nu am avut timpul necesar sa ma documentez, dar acum ca m-ati atentionat voi am pus si sursa care o stiati voi.

    Asa cum am zis eu aveam alta sursa… mea culpa :(

    Raspunde
  14. anita 21 Feb 2009 @ 19:28

    nu te supra imi poti spune si mie cati ani ai si de unde esti ca esti frumos foc :x:*

    Raspunde
  15. octavian 21 Feb 2009 @ 19:36

    criserb locuieste in bucuresti acum si are in jur de 22 de ani.

    @anita tu cati ani ai si de unde esti?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)