Sari la conținut

Despre procesul lui Huidu

Ca tot se vorbeste atat la TV de procesul care a inceput, am sa va spun punctul meu de vede. Pe scurt, as vrea sa scape.

Pe lung, e posbil ca oricine sa pateasca asa ceva, oricine e posibil sa greseasca o data. Au gresit altii mai rau, tot felul de copii ai unora sau altora si au scapat. Macar Huidu nu era beat, a gresit, plateste in fiecare seara, inainte de culcare, pentru greseala lui.

Nu-i este usor, sunt convins.

Oricum, ideea e ca eu nu l-as vrea dupa gratii. Pedepsit, dar nu dupa gratii.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
18 comentarii
  1. Tudor 15 May 2012 @ 13:18

    Aici nu e vorba de Huidu, e vorba de un principiu: legea trebuie sa fie aceeasi pentru toata lumea. Daca se intampla altceva decat prevede legea, adica sa faca inchisoare, mesajul transmis e ca legea poate fi eludata. Daca esti persona publica, daca ai bani, daca, daca… poti scapa.
    Gandeste-te ce inseamna asta pentru melteanu care da se urce beat in gipanu lui de 300 cp. Ala mi se pare momentul decisiv, cand oricum nu gandeste prea profund si se crede viteaz. Daca zice “lasa ca nu se intampla nimic, oricum am pe cineva la politie si oricum nu sunt primu care scapa daca e ceva…” atunci poate ca undeva pe o strada, o familie intr-un logan pleaca la ultimul drum…

    Raspunde
  2. criserb 15 May 2012 @ 17:27

    @Tudor – pai asta am zis si eu, ca e o diferenta intre ala care se urca beat la volan si unul care greseste pur si simplu…

    Raspunde
  3. Tudor 15 May 2012 @ 17:39

    Atat timp cat din tampenia lui moare cineva nu e nicio diferenta daca e beat, circula cu viteaza, depaseste neregulamentar, etc. Iar eu zic ca daca Huidu scapa, numarul accidentelor de acest gen o sa creasca. Huidu era vitezist, mai avusese permisul supendat pentru asta. Daca intra in mine si ma omora crezi ca mai conteaza daca era beat sau treaz? Ideea e ca a facut-o incalcand o regula. Iar aceasta incalcare trebuie pedepsita conform legii.

    Raspunde
  4. Mali 15 May 2012 @ 18:00

    Ai pus problema total gresit: daca altii care au facut mai rau au scapat sa scape si el. Nu.Daca altii au scapat hai sa nu ne mai prefacem ca legea nu exista si sa incepem sa o aplicam, de acuma, nu de la urmatorul cu pretextul ca Huidu nu a gresit chiar asa rau. Se poate inampla intr-adevar, din neatentie din orice, dar asta inseamna sa ai carnet de sofer: sa fii responsabil suficient cat sa intelegi ca pentru orice fapta exista consecinte, ca e bautul inainte de a conduce, viteza prea mare, depasitul ilegal, datul mare cat de misto si aventurist conduci tu, sau neatentia. Cand esti la volan pentru fiecare miscare facuta este o consecinta, chiar si faptul ca ajungi cu bine la destinatie e tot o consecinta.

    Raspunde
  5. criserb 15 May 2012 @ 18:07

    @Mali – am zis sa plateasca dar sa nu-l bage la inchisoare. Nu de alta dar ce sa caute unul ca el intre criminali, violatori, hoti? Sa plateasca, dar altfel… e totusi o greseala.

    Eu conduc de 14 ani, zilnic si oricat de atent esti exista posibilitatea ca la un moment dat sa gresesti. Este posibil, sa nu ziceti ca voi sunteti asi. Nu e vorba de pricepere, e vorba de un moment, o secunda, de neatentie…

    Si atunci ce, va doriti puscaria?

    Raspunde
  6. Tomkat 15 May 2012 @ 18:57

    Cred ca numai privarea de libertate il mai cuminteste……pe undeva ma dezamagesti cu postul asta……tu vrei sa plateasca nu sa faca puscarie,cum s-ar putea plati?pai asa toti cu bani ar “plati” si fraierii ar muri….

    Raspunde
  7. criserb 15 May 2012 @ 19:49

    @Tomkat – nu bani, cine a vb de bani? Munca in folosu comunitatii, 10 ani, 20… dar nu privare de libertate. Repet, oricine poate sa greseasca. Asta e chestia ca lumea nu se gandeste ca poate sa fie in locul lui. O greseala. Atata tot.

    In plus cu ce le ajuta pe victime ca el e arestat?

    Raspunde
  8. ama 15 May 2012 @ 20:27

    Cristi, te-ai gandit ca ai putea fi in locul rudelor celor decedati?

    Raspunde
  9. danutzu 15 May 2012 @ 21:25

    Ai gresit,la puscarie ! ca esti huidu,ca esti un mort de foame,etc., la puscarie.Cine greseste plateste!Legea trebuie sa fie egala pentru toti !

    Raspunde
  10. mircea 15 May 2012 @ 23:21

    @ all – omor din culpa ( citez din minte) 2-7 ani privare de libertate sau amenda penala(mai mult decat amenda penala e cu suspendare), cam asta e legea peste tot in lume. daca huidu ar fi avut alcool in sange probabil ar fi primit 2-3 ani de puscarie, si nu ar fi platit nimic urmasilor decedatilor. despagubirile la noi nu se prea platesc sau poti face in asa fel incat sa le platesti in vreo 500 de ani. huidu nu mai poate readuce la viata pe cei 3, dar poate despagubi pe urmasi acestora. daca judecatorul il condamna la o pedeapsa cu executare, urmasii nu vor mai primi nimic, sau aproape nimic. 2 ani cu suspendare si cam 1.000.000 euro il v-a costa acest accident. eu zic ca e deajuns. daca eu as fi fost in locul lui si as fi gresit cu o dacie sau orice harb de masina si as fi omorat acei 3 oameni as fi facut probabil 3 ani de puscarie. si era cineva mai incalzit? ce ii tot dati inainte cu gipanu ca sa citez pe cineva de mai sus?/ ca e persoana publica?/ huidu nu s-a trezit dimineata cu ideea ca o sa omoare 3 oameni, pur si simplu a gresit, se poate intampla oricui si cu un harb si la 50 la ora si in toate felurile posibile. vedeti statistici, omorul din culpa se pedepseste cam 20% cu puscarie. nu mai vorbiti din calitate de sfinti care nu puteti gresi.

    Raspunde
  11. criserb 16 May 2012 @ 00:15

    @ama – da Ama, m-am gandit. Si nu m-ar incalzi cu nimic ca el ar fi la zdup, Dar m-am pus si in locul lui, si nici atunci nu mi-ar placea…

    Raspunde
  12. Crox 16 May 2012 @ 01:00

    Omor din culpa, fara circumstante agravante, cade pe litera legii la incadrare pana in 7 ani, probabil 4 din care toti 4 cu suspendare. Obliga inculpatul la plata unei amenzi penale. Rudele decedatilor pot deschide actiune civila in urma careia inculpatul sa fie obligat la plata unor despagubiri morale. Probabil ca nu va fi nevoie de actiune civila si vor conveni de comun acord valoarea despagubirilor.
    Justitia trebuie sa ramana oarba si rece.
    Haideti sa nu ne mai punem in locul altora, chiar mi se par de un foarte prost gust indemnurile de acest gen. Este un act de lasitate sa te gandesti ca ai putea fi in locul altora care sufera. Suferinta este o chestiune eminamente personala. Empatia este altceva.

    Intr-o tara civilizata ucigasii primesc inchisoare pe viata si executa minim 20, violatorii si cei care sechestreaza persoane si le obliga sa se prostitueze primesc cu minim executare 20 de ani. Intr-o tara civilizata autorii accidentelor care se fac vinovati de ucidere din culpa primesc condamnari cu suspendare, blande de obicei, interdictia de a conduce, in functie de gravitatea accidentului si de magnitudinea culpei si consiliere.
    In Romania primii scapa in 7 ani jumate daca sunt cuminti, violatorii si cei care sechestreaza
    persoane ies in maxim 3 ani, daca nu cumva primesc un post de consilier local in loc de condamnare, se poarta la sechestrare persoane pedeapsa asta. Tot in Romania unul ca Huidu risca sa stea 3 ani jumate langa unul din prima categorie si unul din cea de-a doua categorie si risca poate chiar sa nu mai iasa viu de acolo. In cazul acela noi ca societate ne facem vinovati. Locul lui Huidu nu e la inchisoare.

    Raspunde
  13. jacob 16 May 2012 @ 08:38

    “Nu de alta dar ce sa caute unul ca el intre criminali, violatori, hoti?” Pai cand omori 3 oameni nevinovati ,nu te poti numi decat criminal nu?
    Cand iei peste 90 de amenzi de circulatie in 2 ani, se poate numi ca ai gresit?
    Cand depasesti in curba, pe linie continua cu 0 vizibilitate in fata , e tot greseala nu?
    Hai sa-l lasam in libertate, sa-i mai dam un Mercedes si sa speram ca nu mai greseste!

    Raspunde
  14. MooNy 16 May 2012 @ 10:06

    “saracu” de el nu a gresit cu nimic, a facut CONSTIENT totul, eu sper sa plateasca pentru ce a facut. E un om de televiziune bun, dar a omorat niste persoane si trebuie sa plateasca pentru asta. Unii sunt bagati la inchisoare pentru nimicuri, el de ce sa scape???

    Raspunde
  15. criserb 16 May 2012 @ 11:25

    @MooNy – citeste comentariul lui @crox, cam asa sta treaba cu legea si aplicare ei in Romania :(

    Raspunde
  16. coolnewz/Ratatouille 16 May 2012 @ 16:08

    din pacate se pare ca nu a gresit “o data” …
    cu sufletul nici eu nu l-as vrea dupa gratii … de ce sa-l vreau? Pe de alta parte ar trebui sa uitam cit de “simpatic” si “baiat bun” este Huidu …

    Raspunde
  17. MooNy 16 May 2012 @ 23:26

    Stiu, la noi legea e un pisvaizer total, normele de aplicare sunt vagi si incoerente si trebuie sa treci prin nu stiu cate ordonante de urgenta si rectificari ca sa ajungi la ultima varianta si nici acolo nu te lamureste nimeni.
    Treaba e ca tipu` n-a facut o greseala, n-a dat peste un gard, ci a depasit constient, cu viteza mare pe linie continua si a omorat oameni. Nu e de pus in aceeasi oala cu violatorii, ucigasii in serie, hotii, dar oricum, trebuie sa plateasca pentru ce a facut, iar de bani se face rost usor in cazul lui… Nu poti masura cata frustrare de constiinta are. A omorat si atat.

    Raspunde
  18. william 17 May 2012 @ 11:59

    bai, a murit cineva ? DA

    cine era la volan ? HUIDU

    i rest my case !

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)