Sari la conținut

Doar 2 animale de companie intr-o casa

Un deputat, nu tin minte cum il cheama, vine cu o propunere de lege prin care incearca sa limiteze numarul animalelor de companie, pe care le poate avea o persoana, la 2. Hai 4 daca respectivul proprietar primeste acordul vecinilor.

Priviti putin materialul de mai jos si povestim dupa.

Eu spun ca masura este buna, nu foarte buna, poate mai trebuie putin umblat la ea, dar in cazul babelor din material, cele care au in casa 20 de maidanezi, care fac galagie in permanenta, este o masura buna.

Degeaba vine reprezentantul ONG-ului sa spuna ca nu se poate asa ceva, ca se ingradesc drepturile animalului, eu i-as dori sa locuiasca langa baba aia si sa vada el atunci daca este o solutie sau nu.

Cum naiba sa fii atat de prost sa nu realizezi ca nu poti sa traiesti in preajma unor cretini care au 20 de caini in casa?

Pe de alta parte legea nu este chiar ok. Sunt oameni care au o multime de animale, dar isi permit sa le aiba. Au curti, au sute de metri patrati si atunci de ce sa nu poti sa ai 5 caini. Sau 2 caini si 3 pisici? Sau 15 broaste testoase?

Eu as vedea legea putin altfel si diferentiata in functie de animale. O broasca testoasa (tot animal de companie este) nu face galagie. Poti sa-ti iei cate vrei pentru ca nu deranjezi pe nimeni. Un caine este ok sa-l ai daca ai un anumit spatiu. Sa nu chinui animalul si nici vecinii.

Sunt niste chestii care ar trebui luate in calcul si nu doar numarul lor sa conteze. Sa fie mai multe criterii, mai bine gandite.

E absolut normal sa nu poti sa ai 20 de caini intr-o garsoniera pentru ca orice ar zice lumea, ei deranjeaza. Deranjeaza el si unul singur cand este mai galagios, nici nu vreau sa ma gandesc la 20.

Si poate asta cu acordul vecinilor trebuie sa vina putin mai devreme. De la 1 animal. Am intalnit cazuri in care un animal facea mai multa galagie ca 3 si nu sunt putine, cum am intalnit si oameni care aveau mai multe, dar nu deranjau.

Este interesanta legea, este o masura bine venita dar totusi nu este completa.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. Ciprian 10 Oct 2012 @ 00:40

    pestii se pun ca animale de companie? :D

    Raspunde
  2. Sergiu Nicola 10 Oct 2012 @ 00:45

    @Ciprian; Bănuiesc că şi peştii sunt socotiţi animale de companie dar cum spunea şi Cristi în acest articol, ar trebui făcute nişte criterii. Ce fel de animale şi ce fel de locuinţe.

    Raspunde
  3. Ciprian 10 Oct 2012 @ 00:49

    daca pun la socoteala si puii de pesti care ii am sar lejer de 200buc …..oh noes ……i`m fucked :))

    Raspunde
  4. criserb 10 Oct 2012 @ 01:07

    @Ciprian – si vecinii ce zic? :)

    Raspunde
  5. dojo 10 Oct 2012 @ 09:27

    Nu este o masura buna pentru ca nu face altceva decat sa alimenteze URA romanilor fata de orice forma de viata. Pentru ca avem in general o atitudine absolut cretina fata de animale, iar aceasta lege, fara niste distinctii clare (asa cum ai precizat deja) doar da apa la moara ca este gresit sa tii un animal in apartament. Iar multi romani nu au cap sa inteleaga diferentele.

    Am doi caini intr-un apartament de 3 camere. Ambii luati de pe strazi *unul cand era pui, unul cand avea 8 ani. Sunt LINISTITI si calmi. Ala ‘micu’ (pe care-l am de 13 ani) mai latra cand sunt necunoscuti pe scara (langa usa). Vecinii mei (culmea) sunt incantati sa-l mai auda, pentru ca le da senzatia de siguranta. Avem 4 apartamente din 20 cu caini inauntru si vecinii de pe scara stiu ca niciun strain nu se poate apropia de vreun etaj (al naibii ca-s si impartiti misto: parter, etajul intai, etajul doi -noi si patru) fara sa se stie ca e cineva care nu e de-al ‘casei’. Faza ce s-a dovedit utila, cand au fost niscaiva spargeri in alte scari ‘nepazite’ si la noi nimic.

    Nu

    Raspunde
  6. dojo 10 Oct 2012 @ 09:30

    Revin cu al doilea comentariu, ca e o problema cu comment-form-ul tau (nu lasa mai mult text decat intra in ‘cutie’ – nu-mi permite scroll.

    Nu e vorba de caini isterici, care sa terorizeze blocul, e vorba de potai cuminti, care suna alarma scurt, daca e un strain in zona.

    Este normal ca 20 de caini intr-un apartament e nebunie, dar, daca ai o curte serioasa si nu ai vecini prea multi, nu vad de ce nu ai tine si 10 caini daca nu fac probleme.

    ‘Babele isterice’ care tin 20 de caini sunt un eveniment chiar foarte rar, eu chiar nu cunosc absolut niciun caz in cartier si, daca tot am potai, iti dai seama ca ne cam stim. Cel mai des sunt romanii care considera ca nu e deloc OK sa tii un animal in casa sau, mai rau, cei care controleaza ‘puitul’ animalelor prin abandon sau cand se plictisesc de animal. Ceea ce este chiar MAI GRAV si unul dintre motivele pentru care nu mai apucam sa tinem sub control populatia ‘vagaboanda’. Astia vad ca nu primesc amenzi, desi le merita.

    Raspunde
  7. william 10 Oct 2012 @ 09:33

    eu am aproape 50 de pesti … acum construiesc un acvariu care lejer va tine 10 tone de apa, deci pot baga …. mii de pesti … bineinteles nu il tin inbloc, ci la casa … cand vin respectivii, ce fac , omoara pestii ? imi lasa 2 pesti in ditamai acvariul ? sau pot sa-i bag pe ei, pe post de pesti ? sau daca stau pe malul unei ape, pot pescui tot ce prind, si ca argument, la politie pot folosi : dar domnule, este lege ! mai mult de 2 pesti nu pot fi in casa … ca doar iti faci ponton, si pontonul apartine de locuinta :))

    Raspunde
  8. criserb 10 Oct 2012 @ 10:47

    @dojo – pana la urma asta cred ca asta urmareste legea, sa scape de oamenii cu 20 de caini in casa. Problema este ca trebuie modificata legea. Este o initiativa, dar nu este tocmai pusa la punct.

    Tu spui ca nu ai intalnit cazuri cu oameni care au 20 de caini in casa. Sincer nici eu, dar cu cate 6 am gasit. Pute in scara respectiva si e greu de locuit mai ales daca stai in apropoierea respectivei persoane.

    Te-ai putea pune in locul celor care locuiesc cu baba din filmulet? Crezi ca aia au zile usoare? Sau nopti? :)

    Raspunde
  9. liana 10 Oct 2012 @ 11:16

    Pai legea nu se refera la broaste testoase , pesti ,hamsteri ,purcelusi de guineea ,papagali ,canari si alte suflete mici.Se refera la caini si pisici ,in conditiile in care animalelle de talie mare sunt interzise la bloc.
    Oricum ar trebui modificata , eu am o vecina , la etajul 9 care nu duce javra afara mereu , ala isi face nevoie pe peretii palierului ,,in lift ,uneori in balcon si nu sunt eu vecina de la 8 ca sa-ti spun ce chestii naspa se intampla pe acolo , noaptea latra ca un apucat…pute pe hol de numa,in lift la fel .Si e doar unul !
    Eu n-am nimic cu oamenii care chinuie caini si pisici tinandu-i la bloc dar as vrea ca dreptul lor sa se termine totusi inainte totusi ca dreptul meu sa fie incalcat !

    Raspunde
  10. mobutu 10 Oct 2012 @ 12:06

    Legea e ok dar nu poate fi aplicată din cauză de enșpe mii de situații existente la nivel analitic.
    Ce nu înțeleg cretineii este că e imposibil să faci asta și-s atât de proști încât nu-și dau seama că o gramadă de probleme pot fi rezolvate extrem de simplu iar civilizarea este adusă aproape natural de următoarea lege imuabilă:

    Dreptul meu se termină acolo unde începe dreptul altuia.

    Cu asta ai rezolvat tot.

    ai CRETINI cu animale la bloc iar aceste animale latră noaptea și nu te poți odihni? Sau se pișă/cacă pe casa scării? Bam
    ai cretini care hrănesc animale fără stăpân? Bam
    ai cretini care nu fac curat după căcatul animalului? Bam
    ai cretini care ascultă muzica prea tare? Bam
    ai cretini care etc? bam

    e atât de simplu. Civilizația vine ca o urmare naturală, logică.

    Raspunde
  11. maddy 10 Oct 2012 @ 12:42

    si eu am pesti dar e destul de logic ca din moment ce saracii nu put si nu fac zgomot o sa fie exclusi.
    e mirific ca se dau legi, dar voi chiar credeti ca vor fi aplicate?
    s`a scandalizat lumea vara asta cu legea gratarelor (mi se pare corect sa nu ai voie sa faci foc in padure unde consideri tu) dar ati auzit pe cineva sa fie amendat pentru asta?

    Raspunde
  12. looloo 10 Oct 2012 @ 12:44

    De ce mi se pare asta o lege proasta – fiindca exista deja un cadru legal care spune ca trebuie sa iti tii animalul in anumite conditii (igiena inclusiv). Daca ar fi respectat si aplicat (subliniez aplicat), nu ar mai fi probleme. Daca poti tine 10 animale FARA sa deranjezi vecinii, bravo tie. Dar asta e o lege care va provoca si mai multa discriminare si, eventual, abandon.
    Iar exemplul vecinilor mei de balcon e sugestiv in sensul asta: au 1 catea dalmatian, una singura, pe care o plimba nu rar, ci extrem de rar, si o lasa sa-si faca nevoile in balcon. Nu exagerez cand iti spun ca nu pot aerisi balconul aproape niciodata. Dar ei respecta nr de animale per apartament, nu?
    In Romania, nu lipsa legilor e marea problema, ci aplicarea lor corecta.

    Raspunde
  13. Catalina 25 Feb 2013 @ 15:31

    Asadar, pentru cateva cazuri izolate trebuie sa sufere toti posesorii de animale (care au peste 2)? E cam aiurea. Eu am 4 pisici si nu pute nicaieri pentru ca sunt toate sterilizate si invatate sa faca la litiera, nu le las afara, nu fac galagie etc etc. Si mai am prieteni cu cate 2-3 pisici + caini care nu fac mizerie, care strang dupa proprii caini cand ii scot afara s.a.m.d.
    Si ce se va intampla cu animalele “in plus”? Le aruncam in strada, le ducem la padure, le omoram, le facem sarmale sau mici?

    Raspunde
  14. akexandra 27 Aug 2014 @ 08:53

    foarte buna legea !!!!!!! In sfarsit, alesii nostrii fac ceva si pentru noi !!! Bravo acestui deputat ! Ii multumim!! De ex. am o vecina venita din Bucuresti la Constanta, intr-un cartier residential.Ilustra doamna nu a venit singura, ci cu menajeria dupa ea. Trei dulai si trei pisici.Acestia isi lasa dejectiile in toata curtea,o zi, doua, trei, pana cand probabil nici ei nu mai suporta mirosul si incepe sa-i adune, dupa ce s-au copt ziua intreaga la soare si degaja in aer duhorile lor pututroase si pline de virusi si bacterii. Doamna impreuna cu copiii si nepotii ei nu este deloc deranjata de duhorile orataniilor, ia masa cu placere afara in curte la numai cativa metri de dejectiile orataniilor. Este treaba ei, dar de ce sa fim noi obligati, vecinii sa suportam mirosul lor infect, si latratul orataniilor??? Ce vina am eu?? De ce suntem noi obligati sa platim placerile ei?? Inteleg un caine, o pisica, e omeneste. Dar sase oratanii isi lasa dejectiile zi de zi langa gardul meu !!! E correct? daca din nefericire intr-o zi ma trezesc cu Giardia, Helicobacter, s-au mai rau, cu o toxoplasmoza??? Sase animale intr-o curte mica e deja prea mult, mai ales ca nici nu este prea curate doamna, nu strange fecalele imprastiate de lighioane, nu matura, nu spala cu furtunul, nimic. Sta toata ziua si-si contempla jivinele. stimati iubitori de animale ce aveti de spus intr-o astfel de situatie?. Cu ce sunt eu vinovata sa support asa ceva? O sursa de infectie periculoasa la doar cativa metri de locul unde luam masa. Din nefericire bucataria noastra 5 m de locul cu pricina. Din acest motiv, friptura noastar miroase mai mult a rahat si urina de animale …….ingrozitor.Ca sa nu mai spun ca vin si la noi in curte si-si lasa fecalele si urineaza pe gazonul nostru !!! Ma bucur din inima si-i multumesc acestui deputat. Dea Domnul ” alesii” sa aiba atata minte si sa voteze aceasta lege

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)