Sari la conținut

Doar prostii stau frumos in coloana

Unii stau ca prostii la semafor, ma scuzati cei care sunteti corecti dar cam asa e, iar altii depasesc lunga coloana de la semafor pe linia de tramvai si apoi se baga in fata.

Daca nesimtitii nu s-ar baga in fata noi nu am mai sta la semafoare atata timp.

Asa se intampla in toata tara sau doar Bucurestiul e renumit pentru asa ceva?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
21 comentarii
  1. Alina 28 Apr 2010 @ 17:25

    Eu nu as fi pus titlul asa, nu sunt prosti cei care asteapta, sunt nesimtiti cei care trec…
    Deci trebuia “Doar nesimtiti si idiotii trec pe linia de tramvai”

    Raspunde
  2. sby 28 Apr 2010 @ 17:33

    Si eu vad merem pe unu’ cu un Leon negru smecher, geamuri negre etc care taie toata coloana care sta la semafor si se pune primul la semafor, seara de seara il vad….

    Raspunde
  3. octavian 28 Apr 2010 @ 17:37

    Am impreia ca aveti ceva cu mine.

    Sincer nu am nimic cu cei care stau in coloana, chiar ii respect! ;)

    Raspunde
  4. jack 28 Apr 2010 @ 17:38

    Imi iau masina jmechera si sa stau in coloana :)) ar fi culmea!

    Raspunde
  5. alin 28 Apr 2010 @ 18:03

    Ei na; ce sa-ti zic!? Da tu de ce nu mergi pe linia de tramvai? Ti-e frica ca iti spargi rotile? :d De faptul ca merg ca mortii pe strada nu te iei? Sunt unii de zici ca sunt niste gaini bete|-) Dorm pe ei.Pana pleaca de la semafor trece o vesnicie. Zici ca te-ai plimbat prin tarile alea civilizate. Ia povesteste-ne tu cum se pleaca acolo de la semafor.Si cum se circula pe acolo. Aici la Bucuresti multi cred ca si-au cumpara permisul de conducere ca la cum merg…. e vai de lume. Asa ca mai usor cu propaganda asta ieftina:-@ . Vorbeste si tu de primaria care ne face locuri de parcare ca sa aiba lumea unde sa-si puna masinile ca sa se circule din bordura in bordura nu pe juma de banda. Si tot de primaria care sa sincronizeze semafoarele asa cum trebuie. Nu mai da vina pe cetatenii care platesc taxe. Traim in secolul 21, secol in care lumea se misca repede nu sta la un semafor pana imbatraneste. Tu mai folosesti acasa un 486? nu. Pentru ca vrei viteza mai mare nu?

    Raspunde
  6. Radu 28 Apr 2010 @ 18:05

    Sa vii in Sofia sa vezi cum e :P Astia inca nu depasesc pe dubla linie continua si apoi se baga vreo 5 metri in intersectie. Welcome to the jungle!

    Raspunde
  7. criserb 28 Apr 2010 @ 18:08

    Hai Alin, ma lasi? Cum sa ii sustin pe aia care se baga in fata la semafor, blocheaza intersectia si asa mai departe? In tarile civilizate se pleaca ok de la semafor pentru ca acolo nu sunt niste indivizi care se baga in fata si blocheaza toata intersectia. Asta e singurul motiv.

    Ca sunt din aia care nu se misca, e adevarat dar pentru ca tu esti suparat ca ala e prost nu trebuie sa sufere toata lumea si hai sa mergem pe limia de tramvai… nu e asta o solutie.

    Raspunde
  8. Alina 28 Apr 2010 @ 18:08

    Mai usor Alin, ca nu e asa.

    Tocmai am venit de la Lyon, care seamana atat de bine cu Bucurestiul, cred ca are chiar si acelasi numar de locuitori. Si lumea circula civilizat, nu se depasea, se mergea in coloana, se lasa sa se intre de pe o banda pe alta pentru ca si in Lyon avariile justifica orice stationare.

    La ora de maxima aglomeratie in Geneva se fac cozi de stai cel putin 15 minute la un semafor. Dar niciodata nu am vazut ziceva sa intre pe linia de tramvai sau linia de autobuz… Bine, cred ca nu o fac si de frica, tinand cont ca amenzile ustura rau de tot.

    Raspunde
  9. Cezar 28 Apr 2010 @ 18:23

    vina e si a celor care ii lasa sa se bage inapoi (asta daca nu fac stanga sau ceva). eu n-as lasa un d’asta sa se bage in fata mea nici taiat cu lama.

    Raspunde
  10. MooNy 28 Apr 2010 @ 18:28

    @alin

    Tu stii de ce nu se porneste de la stop cand trebuie? Ca cei de pe sens opus trec pana dupa ce se pune rosu si blocheaza accesul urmatorilor. Apoi astia ca sa isi castige timp trec si ei pana se pune rosu si chiar verde pentru pitoni.

    Un tampit era sa isi faca praf masina ieri si sa loveasca si un pieton ca a fortat semaforu` pana la ultima secunda. unul din sens opus era sa-l pupe bine si ca sa le dea voie s-a infipt in acceleratie si sa intre intr-o femeie si alta nu.
    Asa ca nu mai vorbi de momai care adorm la semafor. Pe sina de tramvai intri daca iti naste sotia in masina sau doamne fereste vreo urgenta, nu pentru ca ai ultimul model de pe piata in materie de masini.
    Semafoarele, asa cum sunt ele, sunt foarte sincronizate, nesimtitii deviaza toata circulatia. Asa ca nu mai pune parte ca dai impresia ca esti dintre cei care forteaza pana la culoarea rosie and beyond.

    Raspunde
  11. MooNy 28 Apr 2010 @ 18:30

    Subscriu la ce zice Cezar. Mai ales pe taximetristii care au impresia ca s-au nascut in statia de autobuz, pe trecerea de pietoni sau pe sina de tramvai.

    Raspunde
  12. alin 28 Apr 2010 @ 21:05

    Mai grevistilor:d, marilor soferi care sunteti,
    Si eu stau la semafor ca orice cetatean. Dar cand imi vin dracii pe toti lesinatii care merg din ani in paste cu masina ma sui pe linia de tramvai si gata. Termin balciul:d/ . Pe bulevardele din aceasta urbe este limita de 60km/h afara de Stefan cel Mare unde este 50. Eu merg zilnic cu masina si fac ceva km in acest frumos oras. Eu nu am timp de prostii. Eu nu mananc la volan, nu beau apa, nu vorbesc la telefon, nu ma uit pe net si alte prostii din astea. Eu conduc. Ca de aia m-am suit la covrig. Stiu ca trebuie sa ajung dintr-un punct in altul repede ca un cetatean al acestui secol. Altfel imi cumparam postalion cu 2 cai si gata.~X(
    @Alina draga in tara cantoanelor ca de altfel in toate tarile civilizate orasele au centuri iar tarile au autostrazi. Tu imi vorbesti niste povesti elvetiene care ma lasa rece. La Geneva daca vreau sa merg repede ma sui pe autostrada si gata. La Paris la fel, la Madrid la fel. Sor-mea sta intr-un sat langa Zaragoza si are 25 de km pana la munca. E cam ca de la Buftea la Bucuresti. Face acesti km in cateva minute. Noi la Bucuresti acesti Km ii facem in NUMAI 2 ore. Ce zici de asta?
    Asa ca pana primaria, guvernul sau cineva nu ne face cele enumerate mai sus, o sa merg cum vreau. Deocamdata ii salut din mers.
    Bucuresti-Brasov:cam 160 km. O juma de zi. Zaragoza-Barcelona sau Madrid: cam 400 de km. In jur de 4,5-5 ore.
    Seamana? ~X( ~X( ~X(

    Raspunde
  13. Alina 28 Apr 2010 @ 21:24

    @Alin Daca ai mai fi citit niste comentarii ale mele pe acest blog legat de Geneva ai fi vazut ca nu e deloc cum zici tu. Ma sui pe autostrada daca vreau sa ma duc la Lausanne, dar daca vreau sa ajung in centrul orasului trebuie sa il traversez si iti garantez ca fac o ora.

    Si indiferent de ce centura ai, ca sa ajungi in centrul orasului trebuie sa treci prin oras. Centura este ca faci maxim o raza din cercul ala, nu sa traversezi orasul de la un cap la altul, cum este in Bucuresti.

    Si ca sa revenim la Geneva si la autostrada, stii in cat timp se fac 10 km la ora de varf? Vreo 30 de min, se merge bara la bara, in fiecare zi este bouchon. Asa ca sa o lasam mai moale cu vaitatul ca nu doar Romania are probleme de circulatie. Sunt mai rele ca in alte parti, dar nu justifica nerespecutul fata de restul participantilor in trafic. In coloana aia pe care o depasesti tu nu sunt numai pensionari, jucatori pe mobil si alte cele.

    Iar Parisul, o avea el autostrada si centura cu vreo 4 benzi dus, 4 benzi intors, dar sunt 10 milioane de locuitori iar la orele de varf e mereu bouchon. Si mergi tiptil, tiptil, bara la bara…

    Si autostrada nu trece prin mijlocul orasului…In oras e aceeasi jungla ca in orice oras mare.

    Raspunde
  14. alin 28 Apr 2010 @ 22:14

    Si atunci de ne ne plangem? De fapt problema la noi in frumoasa Romanie este aceasta lipsa de strazi:(. La Geneva sau Paris sau Madrid, deoarece exista drumuri lumea este mult mai calma. La noi daca nu am avut niciodata un drum, s-au acumulat foarte multi nervi. Aici e problema de fapt. Acolo la voi daca vreau sa plec la Lausanne ma sui pe autostrada si gata. Daca vreau la Lyon la fel. Daca vreau sa merg dintr-un cap in altul al orasului o iau pe centura. Deci nu ma enervez pentru ca am alternative. Aici in schimb din cauza boilor care ne conduc de 20 de ani ne apuca dracii din orice. Se bat soferii intre ei si multe altele:(. Suntem frustrati si de aici pleaca tot. Ca daca ar fi drumuri atunci normal ca as sta 20 de minute in bouchon calm pentru ca stiu ca peste 20 de minute intru pe autostrada sau pe centura si alerg catre destinatie.
    Ehe…

    Raspunde
  15. Un PROST 28 Apr 2010 @ 22:41

    ALIN, ai nota 10 :d/ :d/

    Raspunde
  16. alin 29 Apr 2010 @ 00:09

    A; si inca ceva si gata. Intrebare: cate ore faci tu Domnu’ Cristi pana la Petrosani? Raspuns: Vreo 4 ore si ceva. Oare de ce? Pentru ca mergi regulamentar???:o Nu cred. Daca ai merge ca la carte iti spun eu ca faci o zi intreaga. Si cu asta te ocupi tu in trafic? Filmezi pe altii care au treaba? Pai de aia nu se merge bine in urbe. Ca sunt unii care in loc sa conduca se ocupa cu altceva:d . Tu in loc sa tii cu cetatenii care platesc taxe pentru drumurile astea de cacao, tu tii cu primaria si cu politia. Pai la cate taxe am platit pana acum cred ca imi faceam drumul meu:d
    Sa traiti bineeeee:))

    Raspunde
  17. criserb 29 Apr 2010 @ 02:09

    E o diferenta Alin. Ca ajung eu in 4 ore la Petrosani (minim a fost 3:30 :D) e o chestie. Merg “ilegal” pe barba mea. Nu deranjez pe nimeni ca eu merg cu 130-140-150 in loc de 100. In general conduc in spiritul a nu deranja, incurca pe nimeni in trafic.

    Dar chestia cu linia de tramvai e sfidare pentru toti aia care astepata. As putea sa fac la fel, ma pun in mijlocul intersectiei si cand vine verdele trec. Dar in felul asta unu care a stat civilizat in coloana o sa mai prinda un semafor. Daca se baga 10 in fata, 10 oameni care au stat cuminti o sa mai stea o data la semafor. Eh… asta nu e normal.

    Daca te bagi pe linia de tramvai si vrei ca eu sa nu fiu ofticat treci pe rosu frate… ca atunci cand se pune verdele sa nu ma deranjezi ca ai trecut. Sper ca intelegi foarte bine ceea ce vreau sa zic.

    Traficul infernal de unde crezi ca apare? Eu zic ca sunt cam 2 motive, poate 3.
    1. Nesimtitii
    2. Aia care nu stiu sa conduca
    3. … drumurile, dar despre asta nu are rost sa mai discutam.

    Raspunde
  18. ionut_d 29 Apr 2010 @ 09:58

    Cine este vinovatul pentru aparitia nesimtitilor? Institutia care care ia bani de pomana la noi si nu face nimic: Brigada de Politie Rutiera.

    Raspunde
  19. Andy 29 Apr 2010 @ 21:34

    Azi pe la iesirea de la Vintu de Jos catre Alba era o coada de km, si la un moment dat niste rRomani s-au facut ca-si trag “respiratia” pe alaturi si dupa aia au depasit totul si s-au bagat inapoi doar cand a venit ceva din fata.

    Raspunde
  20. Bogdan 30 Apr 2010 @ 20:54

    Bucuresti, Iasi, … si cred ca mai sunt vreo 2 :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)