Sari la conținut

Dyson, aspiratorul ce a înlocuit Roborockul

Acum vreo 5 ani cumpăram și eram foarte încântat de Roborock, un aspirator robot, ce mergea singur prin casă. Mergea și în ziua de azi dacă nu ajungeam acum un an să cumpăr un Dyson în rate. În rate, da, că era prea mult să scot circa 3000 lei pentru un aspirator. Și acum mi se pare la fel de mult, dar nu mai contează, l-am plătit deja.

Am auzit de Dyson de mult timp, știam că-l mai are un coleg și era super încântat de el, apoi am văzut că și-a luat Mariciu, apoi l-am mai văzut pe undeva. Am zis să-l încercăm și noi. Aveam mare nevoie de un aspirator bun, fără fir, pentru scări. Am o mochetă pe scări și era destul de complicat să mă plimb cu un aspirator cu fir pe acolo, așa că… ne doream ceva bun, fără fir.

Și așa a apărut Dyson la noi în casă.

Acum are deja un an de când îl folosim (am văzut acum în homebank că s-au terminat ratele) și mă gândeam să vă zic părerea mea despre el.

Este vis, cel mai bun aspirator pe care am pus eu mâna vreodată. Îl folosim destul de des și nici nu simțim că dăm cu aspiratorul, pentru că totul se întâmplă rapid și nu simți corvoada aspiratului, parcă te joci cu el.

De când a apărut Dyson-ul în casă, Roborock-ul a ieșit la pensie, acum zace pe undeva pe un dulap.

Practic cu o singură baterie putem aspira toată casa și ne ia cam juma de oră. Dar aspirat serios, nu în joacă. Zic de baterie pentru că asta era temerea mea, că nu o să țină suficient de mult. Ei bine, ține!

Puterea de aspirare este mare, are 3 trepte de putere, dar noi îl folosim pe mediu. Pe maxim ridică mocheta de pe jos.

Are mai multe perii, cel mai mult noi o folosim pe cea pentru gresie și parchet, apoi cea pentru covoare. Dar noi covoare avem mai puține, aproximativ 35% din casă e cu covoare, restul parchet sau gresie. Următoarea perie folosită este cea pentru canapele. Pentru că avem copil și mereu trebuie aspirată canapeaua de toate firimiturile din lume.

Peria de canapele o folosesc și pentru mașină, dar pentru mașină am cumpărat un accesoriu pe care nu-l aveam. Un simplu furtun. E de mare ajutor ca furtunul la mașină pentru că poți să ajungi mult mai ușor cu aspiratorul prin tot felul de locuri.

Și am început să aspirăm noaptea sau seara cu lumina stinsă. Peria pentru parchet/gresie are un laser ce se vede mult mai bine pe întuneric.

Te îngrozești ce poți vedea cu laserul ăla, chiar dacă ai aspirat acum 2 zile.

De fapt această perie l-a concediat pe Roborock. Aspiram imediat ce termina Roborock-ul și tot era o grămadă de praf. De aceea am preferat să aspirăm noi, cu toate că robotul ne ușura mult munca.

Cred că merită să dai 3000 lei pe un aspirator? Nu știu ce să zic, fiecare face cum crede, dar după ce-i dai, după ce-ți vine aspiratorul o să simți că-i diferit. E puternic, e ușor, e portabil, e o plăcere (fără exagerare) să aspiri.

Ce nu-mi place la el?

Nu-mi place că doar eu îi golesc rezervorul. Dana uită mereu :) Nu-mi place că nu se golește singur și mi-ar plăcea să fie ceva mai mare compartimentul în care strânge mizeria, pentru că-i mic. După fiecare aspirat trebuie golit. Adică după fiecare 100mp de aspirat.

Ce-mi place?

Îmi place cum funcționează, n-am ce-i reproșa. Îmi place că în orice moment e pregătit de treabă, îl iei din suport și-ți faci treaba (stă frumos pe perete în suportul lui) apoi îl pui la loc. Se încarcă cât timp este în suport. Îmi place maxim laserul. Îmi place că-i ușor. Îmi place că se curăță și se spală ușor. Îmi place că nu aspir doar eu cu el, îi place și Danei :)

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)