Sari la conținut

Ecrane Home Assistant – automatizarea casei

Am pus pe facebook o poză cu niște explicații pentru Dana, că terminasem modulul de irigații și cineva mi-a solicitat și restul ecranelor, să vadă ce mai am pe acolo.

Le-am pus mai jos pe cele funcționale și care pot fi făcute publice. În caz că aveți întrebări sunt prin zonă.

Pentru cine ajunge aici și habar nu are despre ce e vorba, în câteva cuvinte vă spun că este vorba despre o automatizare pe care mi-am făcut-o pentru casă. Am un Raspberry Pi pe care rulez Home Assistant și am montat tot felul de senzori și relee prin casă iar cu ajutorul lor pot să văd lucruri de la distantă sau casa să hotărască singură dacă trebuie să pornească căldura sau aerul condiționat sau mai știu eu ce. În principiu am automatizat cam tot ce mi-a trecut prin cap și am avut nevoie.

Sigur este loc pentru mai mult, dar momentan atât :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Dragos Schiopu 16 May 2023 @ 15:25

    Eu mi-am facut ceva in Python dar cred ca pun si eu Home Asistant in curand ca parca se cam complica lucrurile si e mai simplu sa dai add device….

    Raspunde
  2. Marean 16 May 2023 @ 19:01

    Arata bine, se vede ca ai muncit ceva la dashboards :-)
    O idee ar fi sa uzi gazonul/ solarul in functie de umiditatea din sol, ca sa nu mai fie interventie manuala deloc.
    Eu folosesc senzori de plante de la Xiaomi, se integreaza nativ cu HA prin BLE monitor (nu am curte, ud doar plantele de pe terasa :-))

    Iar pt HA eu recomand Intel NUC :-)

    Raspunde
  3. criserb 16 May 2023 @ 20:43

    @Marean – Și eu vreau să schimb, să trec pe un intel nuc, dar nu ma prea pricep ce să iau, îmi poți da un sfat?
    Să îmi dai pls și senzorul de la xiaomi, dacă zici ca e asa simplu, că mă gândeam să fac după vreme, dar e mult mai precis și mai simplu cu senzor de umiditate.

    Raspunde
  4. Marean 17 May 2023 @ 00:51

    Eu am asta de mai jos, am luat 8gb de ram pt el (4gb sunt arhisuficienti, dar era ieftin) si un ssd de 240. Merge de rupe.

    https://www.emag.ro/mini-pc-intel-nuc-nuc7pjyhn2-pentium-silver-j5005-fara-ram-fara-stocare-intelr-uhd-graphics-605-fara-sistem-de-operare-boxnuc7pjyhn2/pd/D66QS9MBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android

    Pt conectivitate am stickul lor, ii zice HomeAssistant Sky connect, stie zigbee si matter

    Senzorul de flori este Xiaomi Mi Flora, il gasesti inclusiv pe aliexpress, stie temp, lumina, umiditate sol si conductivitate.

    S-ar putea ca senzorul sa fie prea departe de HA ca sa poti conecta direct prin bluetooth, caz in care poti lua o placa esp32 pe care o programezi cu esphome foarte simplu si devine gateway pt bluetooth.
    Succes!

    Raspunde
  5. Mos Ion 7 Nov 2023 @ 11:36

    Eu am un PI4 cu boot SSD pe USB prin adaptor, merge maxim 280-290MB/s dar nici nu ai nevoie de ceva mai rapid. Acum cu PI5 ai suport deja de SSD

    Raspunde
  6. ionut_d 14 Apr 2024 @ 07:23

    Pentru irigație ai folosit IrrigationUnlimited?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)