Sari la conținut

Eurovision 2010 Oslo

eurovision_2010_logo1_smAcum că s-a terminat Eurovisionul am și eu niște nelămuriri, să vedem poate e cineva dispus să ma scoată din ceață :)

Totuși înainte de nedumeririle mele, trebuie să-i felicit pe Paula & Ovi care s-au clasat pe un onorabil loc 3. După mine meritam și mai mult sau cel puțin, cât de afon aș fi eu, Germania nu a avut o melodie mai bună ca a noastră, nu știu ce au căutat pe locul 1. Adică știu, sunt o mare putere economică și au fost pupați în (3 litere) de multe popoare… deh interesul politic/economic/geostrategic e mai presus de muzică.

Și acum nelamuririle de care vă ziceam:

 

  • Eurosision e un concurs care din câte îi zice numele are loc în Europa, atunci ce caută oare în juriu o țară ca Israelul care e tocmai în Asia?
  • Unde au fost italienii? În alți ani, dacă memoria nu îmi joacă feste, parcă erau și ei, acum nu i-am văzut nici măcar în juriu? Nu mai participă, care e treaba?
  • Am inteles de la Max că în Belgia un SMS pentru a vota un favorit era 0,5€ la noi de ce e oare mai mult decât dublu, mai exact 1,19€? Noi suntem mai bogați și ne permitem mai mult?
  • Reprezentanta Armeniei, Eva Rivas (Angelina Jolie așa cum o numeau Gianina Corondan și Leonard Miron) cum se descurcă oare când se pune pe wc cu părul ăla lung?
  • Cum au fost aleși oare comentatorii români? Chiar nu se putea oare fără Gianina și Leo? Dăcă alegeam 2 clovni de la circ sigur se descurcau mai bine…
  • Anul trecut parcă (sper să nu greșesc) după ce au fost anunțate notele acordate de fiecare țară au mai fost niște note ale juriului, ale unor profesioniști în domeniul muzical care au fost combinate apoi cu notele televotului. Anul acesta ce s-a întâmplat, de nu a mai fost asa?

Cam astea ar fi întrebarile mele după Eurovision, un concurs care are prea puțina treabă cu muzica adevărată și unde voturile se dau pe bază de vecinătate, prietenie între țări, interese iar adevărata valoare a artiștilor este prea puțin luată în calcul.

Bonus mai jos aveți o captura de la OTV cu un titlu ironic, specific lor.

alarma-otv

În plus pe banda de jos a se remarca falsa alarmăă de la aeroportul din Cluj :P

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Bogdan 30 May 2010 @ 03:33

    Pai in caz ca ai uitat Israelul participa si la Campionatul European de fotbal :) In legatura cu melodia de pe primul loc am ascultat-o si eu acum vreo 20 minute, am vazut si videoclipul lor oficial. Am ramas surprins, de ce lauda toti melodia aia? cu ce e mai buna decat a Romaniei? Iar ca prezenta scenica, tipa nu are o treaba. Sincer, melodia turcilor mi s-a parut mai faina (dintre primele 3 locuri, ca altceva nu am vazut)

    Raspunde
  2. Max 30 May 2010 @ 03:35

    1. Israelul a participat mereu in toate competitiile europene, fie ele de muzica, sport sau altele.

    2. Aia cu italienii ma depaseste pe mine :)

    3. Cu tariful nu stiu, eu ti-am zis ce scria pe ecran aici in Belgia. SMS sau telefon, erau 0.5Euro.

    4. Trebuie sa o intrebi pe ea. Poate are cont de Twitter sau pagina pe Facebook. :)

    5. Stai linistit ca si pe BBC erau cam pe langa… La Belgieni nu comentez ca nu inteleg ce zic!

    6. Si anul asta a fost juriu. Uite aici explicatia de pe site-ul oficial:

    “The winner was decided by a mixture of 50% televote and 50% jury. For this purpose, national juries consisting of five music industry professionals gathered in all 39 participating countries who ranked the songs in Eurovision Song Contest style, giving 12 points to their favourite song, 10 points to their second favourite, etc. The results of the five jury members were then added up and accounted for 50% of the country’s votes. Those results were then combined with the televoting results.”

    Raspunde
  3. sorin 30 May 2010 @ 03:36

    Apropo, de Ungaria ce se mai aude?:) Parca nici ei n-au votat:). Legat de cost, noi suntem mai bogati…ne permitem sa dam 1.19 EUR/sms. Legat de Israel, el cica poate face de unde vrea ca e mai tare ca Bruce Lee. Italia era in concediu pe plaja din USA:). La treaba cu parul nu stiu, nu te pot ajuta:).

    Raspunde
  4. Bogdan 30 May 2010 @ 03:38

    Oare Chuck Norris s-a nascut in Israel?

    Raspunde
  5. A.Dragos 30 May 2010 @ 08:24

    Soc pe dracu, OTV-ul face si din asta ceva exclusiv, senzational, in direct si in reluare !
    Melodia lor a fost foarte buna si merita sa ia un loc frunas ! :)

    Raspunde
  6. Marius 30 May 2010 @ 10:12

    1. Italia si alte tari nu mai participa de multi ani la concurs.
    2. Melodia Evei Rivas mi se pare draguta, oricum mult mai buna decat melodia castigatoare.
    3. Leonard Miron ci Geanina Corondan au fost mai mult decat clovi, au facut misto toata noaptea de toata lumea.
    4. Cred ca a fost o “directiva” ca anul asta sa castige Germania. (sau, poate ca e din cauza de … EMO?)
    5. Si-n Turcia, pretul SMS-ului a fost la jumate fata de cel de la noi.

    O duminica placuta tuturor!

    Raspunde
  7. Andrea S. 30 May 2010 @ 11:34

    Asadar parerea mea…Eurovisionul nu mai e de mult ceea ce ar trebui sa fie…voturi impartite intre vecini…fuste tot mai scurte si muzica deloc…si totusi…daca urmaresti locurile Germaniei din ultimii ani vei vedea ca nici pe ei nu-i prea iubeste nimeni;)…Lena e totusi “altfel”…si pina acum nu am citit ca ar fi Emo( si daca ar fi ce ar fi rau in asta…putina toleranta fata de semeni nu strica nimanui ca nu sintem facuti dupa sabloane)…Eu nu am avut nici macar o melodie care sa zic- wow asta e!!
    In cercul nostru de prieteni am sperat pe ascuns ca nu v-a lua locul 1 deoarece in ultimul timp am auzit atit de des melodia asta incit am zis aseara ..no asta e ultima data…hai sa ciocnim;)…dar se pare ca nu a fost asa…si o vom mai auzi de acum innainte destul de des.
    Lena e o tipa vesela…cazuta putin din tipare…dar cred eu foarte perseverenta si destul de isteata ca sa stie sa atraga publicul de partea ei…un fel de curent nou…
    Paula mi-a placut si imi place- Ovi mi-ar fi placut altfel aranjat…bine ca n-a venit in rosu;)…
    restul intrebarilor ma depasesc;)

    Raspunde
  8. Stefy 30 May 2010 @ 12:01

    Italia nu mai participa de prin :-? 1993 daca nu ma insel ca nu au avut rezultate si au zis ca si asa ei au San Remo.
    Mie anumite comentarii de la jurizare ale lui Leonard mi-au placut, dar in rest au fost varza…nu trebuie doar sa comentezi ci sa fi si un bun interpret

    Ungaria nu a participat anul acesta, dar au dat pe Duna TV showul. Nu au mai participat pentru ca nu au avut bani + rezultate varza in anii precedenti(nu au participat de multe ori)..oricum :-j au fost ani in care nu ne-au dat nimic…deci nah :))

    Raspunde
  9. alin maramu" 31 May 2010 @ 09:30

    deci ia sa iti explic io ca vad ca astia de pe aici habar nu au, nici cat tine :

    1. nu stiu :))
    2. italienii nu mai participa din cauza ca stiu si ei ce interese sunt
    3. la asta nu inteleg de ce te miri, ai uitat ca traim in Romania si ne e sete de bani? la aia de sus, ma refer…\
    4. are extensii
    5. pentru ca amandoi sunt niste “fetite”, si probabil nu se merita pentru unii mai huni sa prezinte, ca probabil nimeni nu mai vrea sa prezinte fara bani :)
    6. Eu tocmai ca anul asta am inteles ca se face fifty-fifty, nu ca anu trecut… Si cica asa s-a facut

    Raspunde
  10. Ciprian Palici 31 May 2010 @ 17:10

    Nu inteleg de ce crezi ca piesa noastra a fost mai buna?
    Eu chiar asa vedeam clasamentul… melodia Germaniei este foarte draguta, plina de viata si cu o cantareata la fel de dulce si cu un accent interesant.

    Pe cand melodia noastra inafara de refren care este frumos… nu ma prea gadila pe urechi.

    Plus ca de ceva ani noi aparem la Eurovision numai cu piese daca le pot numi “demodate”

    Raspunde
  11. Madalin Sandu 31 May 2010 @ 18:06

    italienii s-au retras acum 2 ani de la Eurovision si sunt zvonuri cum ca si Franta vrea sa faca acelasi lucru.

    Raspunde
  12. alin maramu" 31 May 2010 @ 18:51

    si mai este un zvon ca ne doare in cur de franta

    Raspunde
  13. Crox 31 May 2010 @ 19:30

    Lena a luat pe merit trofeul, facand comparatie intre singurele doua melodii pe care le+am ascultat, satelitii ei si focul romanilor, reprezentati mai bine ca niciodata, de un “capsunar” de norvegia parca, si o voce foarte buna autohtona.

    Romania – feel good song, dar nu .. curgea
    Lena – cantec deosebit, si, la fel ca si anul trecut, cantecul deosebit a castigat.

    off-topic, punctele Israelului(http://www.guardian.co.uk/world/blog/2010/may/31/israel-troops-gaza-ships) s-au dus in Germania si Turcia?

    Nu stim sa pierdem, ce naiba, bravo Lenei, cantecul ei e hit, cantecul Paulei e feelgood-shlagger. locul 3! bucurati-va oameni buni!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)