Sari la conținut

Feriți-vă de Maria Ilasc, zisă Nona, bonă de meserie

shutterstock_266351135

Sa va povestesc experienta cu Maria Ilasc, zis Nona, bona de meserie. A fost bona copilului meu, din nefericire, timp de 3 luni de zile, in perioada aprilie-iulie 2015.
Noua ne-a fost recomandata de persoane de incredere din anturajul nostru, persoane care au avut bune intentii si care nu stiau de ce este capabila aceasta femeie si cate probleme de ordin psihic are.

Prin urmare, dupa mai bine de 2 luni de cautare de bone, in care am intalnit tot felul de personaje, care mai de care mai inculte, fara educatie si fara experienta, in momentul in care am cunoscut-o pe Maria am crezut ca s-au terminat toate problemele noastre. La interviu a vorbit mult intr-adevar, atat la obiect cat si pe langa, am observat intr-adevar niste neconcordante in povestile ei, insa am fost orbiti de faptul ca ne-a fost recomandata si ca a demonstrat ca stia multe lucruri referitoare la diversificare, la principiile moderne de educatie, simteam ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Plus ca avea o chimie buna cu copilul.

Asadar a inceput activitatea la noi, iar timp de o luna am stat si eu acasa cu copilul. In acest timp, Maria s-a comportat exemplar cu copilul, ii canta, se jucau foarte frumos, inventa povesti cu el, se tavaleau la propriu pe jos, dadea dovada de foarte multa rabdare la somn si la masa, parea perfecta. Asa ca mi-am inceput activitatea la birou simtind ca imi las copilul in siguranta.

Nici un moment nu am banuit ca in lipsa noastra, lucrurile nu mai erau atat de frumoase, ca al nostru copil se afla intr-un mediu toxic, dominat de agresivitate verbala. Copilul devenise usor mai agitat, ceva mai agresiv, insa am pus-o si pe seama cresterii si a plecarii mele de acasa la birou. In tot timpul acesta, cand veneam acasa, totul parea perfect, ea calda, afectuoasa cu copilul, casa luna de curatenie (desi am specificat expres ca nu trebuie sa se ocupe de nici un fel de activitate ce nu tine de copil)

Dupa ce ne-am intors din concediu, la inceputul lui iulie, intamplarea a fost ca am observat lipsa de alcool in casa ( dintr-o sticla de tuica primita cadou si pusa in spalatorie, lipsea mai bine de un sfert, ceea ce era ciudat pentru ca nici unul dintre noi nu „atentase” la ea si nimeni altcineva nu fusese in casa). De asemenea, am mai descoperit o sticla de vin primita marturie la o nunta, goala langa cosul de gunoi. Nu ne-am gandit ca ar putea fi intr-atat de naiva incat sa lase astfel de urme. Asa ca am testat-o punand momeala o sticla de vin deschisa in frigider si plus reportofoane in toata casa.

A doua zi am descoperit ca da, alcoolul se „ evapora” subtil ( cantitati mici, 20-30 ml) din sticla, iar in momentul in care am auzit inregistrarile de pe reportofon, efectiv am impietrit: vorbea foarte agresiv cu copilul, il lasa singur mai toata ziua, pe cand ea facea cine stie ce, la momentul somnului se auzeau busituri ca si cum ori trantea copilul in pat, ori il lovea, urmate de plansul copilului ( fiind audio, nu am nici o certitudine). Ceea ce a fost si mai ingrijorator pentru noi a fost faptul ca cantitatea de alcool disparuta zilnic era mica, lucru care ne-a determinat sa credem ca ar fi putut da alcool (pe suzeta) copilului…. dat fiindca la noi dureaza sa adoarma minim 30 min, iar pe inregistrari, in 5 min dormea deja).

Am concediat-o de indata ce am aflat, am confruntat-o, a negat tot si a sustinut ca oricum nu mai vrea sa lucreze cu copii, pt ca e foarte greu. Ulterior, am aflat din alte surse ca este o persoana cu probleme psihice serioase, refuza sa le admita si prin urmare orice fel de tratament.

Doresc ca acest post sa fie ca o puternica recomandare impotriva acestei femei care se recomanda ca bona, nu ii trebuie permis accesul langa nici un copil, deoarece este agresiva, toxica si instabila psihic.

Daca aveti nevoie si de alte detalii despre ea, scrieti-mi in privat.


Textul de mai sus îi aparține Cătălinei, o prietenă care a avut ghinionul să dea peste o asemenea persoană.

Eu zic să share-uiți informația să ajungă la urechile celor care au nevoie de o bonă și să nu cumva să o aleagă pe Nona.

Poză “femeie beată” via shutterstock.com

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. vali 1 Oct 2015 @ 08:06

    Din păcate nu e un caz singular.De când montez camere de filmat am dat peste multe astfel de cazuri.

    Raspunde
  2. Iote 1 Oct 2015 @ 10:47

    In Romania nu prea e recomandat sa-ti lasi copilul pe mana bonelor.

    Raspunde
  3. criserb 1 Oct 2015 @ 11:06

    @Iote – nu cred că putem generaliza, am multe colege mulțumite de bonele pe care le au.

    Raspunde
  4. Ruxandra Ionita 1 Oct 2015 @ 17:07

    Trist ca se intampla astfel de lucruri. Desigur, nu are rost sa generalizam, dar sunt multe femei care merita una peste ochi.

    Raspunde
  5. Bijuterii 2 Oct 2015 @ 22:05

    Ingrozitor ca parinte sa vezi asa ceva..

    Raspunde
  6. cromatique 21 Oct 2015 @ 01:56

    Infiorator.Bine ca nu a fost ceva si mai grav si v-ati dat seama din timp.O camera de filmat e cea mai buna alegere!

    Raspunde
  7. Adi 27 Oct 2015 @ 10:21

    Recomand camera de aici: http://videotutorial.ro/camera-de-supraveghere-ip-super-accesibila/
    O folosesc personal pentru supravegherea bonei. Se poate muta unde vrei, etc.
    In tutorial este explicat cat de simplu se pune in functiune.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)