Sari la conținut

Frica de ac…

ac in venaNu stiu cat sunteti voi de viteji cand vedeti un ac, dar eu nu prea sunt.

Am fost astazi sa-mi iau niste sange pentru a-mi face si eu niste analize si pot sa va zic ca nimic nu s-a schimbat. Tot frica mi-a fost. M-am taiat asa cumva ca maioneza. Ma rog, unii o sa rada acum de mine, dar asta sa fie cea mai mare problema.

M-am pus pe scaun am intins mana si m-am uitat intr-o alta parte. Nu m-am uitat la ac pentru ca stiam ca nu-mi face bine. Pana sa ma dezmeticesc eu asistenta mi-a bagat acul si a si luat cateva eprubete de sange. N-am simtit aproape nimic si totusi frica mi-a fost.

As vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate sa scap de frica asta, sa pot privi si eu cu relaxare cum intra acul in vena, cum se umple fiecare eprubeta cu sange. Ma simt aiurea sa-mi fie frica pentru ca na, nu este nimic chiar de speriat.

Oare am cum sa scap de ea? Sunt pe aici cititori care au fost in situatia mea si acum merg relaxati la analize?

P.S. Si cand ma uit la poza de mai sus ma ia cu calduri.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. Andy 26 Feb 2014 @ 16:03

    Singura frica pe care o am e ca nu cumva acul sa nu fie steril. Asa ca… stau cu ochii pe el ca pe butelie :)

    Din pacate.. nu stiu cum sa-ti zic sa scapi de frica de ace…

    Raspunde
  2. just-me 26 Feb 2014 @ 16:28

    Nici eu nu stiu cum sa treci peste, eu de mic ma uitam la ac/sange asa ca m`am obisnuit si nu am nici o problema acum. Ba chiar am donat si donez sange, iar la donat acele sunt mai groase (exemplu: bit.ly/1llrMmI ).

    Poate sa incerci sa te uiti la mai multe imagini de genul, pana te obisnuiesti.. pana la urma nu e nimic de speriat, asa cum ai zis si tu. De ce anume iti e frica ? de sange, durere, ac.. ?

    Raspunde
  3. criserb 26 Feb 2014 @ 16:34

    @just-me – De sange nu, de ac, de durere… habar nu am. Sangele nu-mi provoaca nicio reactie. Ideea este ca in copilarie nu aveam teama asta, chiar imi faceam singur o gramada de gauri in urechi, puneam tot felul de pariuri la scoala :) Atunci nu imi era frica, dar acum imi este… naiba stie de ce…

    Raspunde
  4. dojo 26 Feb 2014 @ 17:24

    Obisnuinta, aia te va rezolva. Am facut la analize in ultimele luni, ca la nebuni, ma puteam angaja la NASA, ca nu cred ca nu au cautat ceva la mine. Apoi a venit ziua in care mi s-a nascut odrasla si asta a insemnat alte ace, taieturi, iar ace etc. Is deja imuna la ele :D

    Nu am teama in general, dar o senzatie nasoala tot am, cand vad ca intra in piele.

    Raspunde
  5. ionut_d 26 Feb 2014 @ 19:22

    Si eu ma uit la pereti de abia intorc capul cand ma striga sa ma uit sa vad ca este acul steril :)

    De scapat ma indoiesc…

    Raspunde
  6. criserb 26 Feb 2014 @ 20:49

    @ionut_d – man eu cred ca intr-un fel trebuie sa pot scapa, trebuie sa pot face ceva in acest sens. Sa-mi gasesc o doctorita care sa imi ia sange in fiecare zi? Oare ar fi o solutie? :)

    Raspunde
  7. camy 26 Feb 2014 @ 22:35

    @criserb – daca te face sa te simti mai bine, si mie imi e frica…

    Raspunde
  8. criserb 26 Feb 2014 @ 22:57

    @camy – nu, nu, chiar nu ma face sa ma simt bine, pe bune. Eu as cauta o metoda sa scap de fobia asta. Ma gandesc ca tre’ sa fie o solutie…

    Daca o gasesc eu primul iti spun, daca o gasesti tu… share-uiesti tot :P

    Raspunde
  9. Simina 27 Feb 2014 @ 16:04

    Mie mi-e groaza de ace. Numai cand citesc ceva de analize mi se incordeaza bratele si simt o durere. La fel am fost si in copilarie, cand primeam vaccinuri, si la fel sunt si acum. Numai gandul la ace ma panicheaza :)) De frica asta nu cred ca scapam vreodata :))

    Raspunde
  10. Liviu 28 Feb 2014 @ 16:45

    Nasoala fobie ! Ai patit ceva cand erai mic ? iti aduci aminte – vreo trauma ? Eu pot sa dau sange constant pentru analize – o eprubeta mare si una mica fara frica ! Cred ca voi incepe sa donez ! E corect

    Raspunde
  11. Catalin 14 Oct 2014 @ 02:00

    Te înțeleg mai mult decât perfect , sunt full de tatuaje dar când e vb de luat sânge ma fac alb la fata . Cred ca ăștia suntem :p evitam cât putem :)) noroc

    Raspunde
  12. criserb 14 Oct 2014 @ 06:17

    @Catalin – hai că tu ești și mai tare. Cum ai reușit să îți faci atâtea tatuajue dacă îți este frică de ac? :)

    Raspunde
  13. Mihai 10 Mar 2015 @ 20:55

    Si mie imi e teama si aproape ca sunt in pragul lesinului fac un atac foarte tare de panica cand mi se ia sange…Desi nu ma uit la ac…Ma amuz cand imi amintesc ca lucram la o firma si venise cei de la medicina muncii sa ne faca analize la firma..Bineinteles ca aveau si seringi cu ei sa ia un pic de sange..Vine si randul meu, iar medicul respectiv imi zice: Tie ce sa iti mai iau sange ca tu esti deja alb la fata..:))))))))..Si mi-a zis ca ramane intre noi daca ma intreba cineva sa spun ca da mi-a luat sange..Oricum stiam ca nu am nimic ca facusem toate analizele alea de rutina de la medicul de familie cu doar 2 saptamani inainte sa vina astia la firma..Si atunci aveam o stare nasoala dar acolo macar stiu ca stau intins pe pat si ma mai linistesc un pic ca stiu ca sunt intr-o policlinica…Cred ca noi ne putem vindeca numai cu un psiholog..Nici eu nu aveam teama asta pe la 20-28 de ani, eu donam si sange atunci..Chestia asta mi-a aparut dupa ce am avut o cadere brusca de calciu care s-a lasat cu lesin iar dupa episodul asta am ramas cu fobii si atacuri de panica..De atunci am si fobia asta de sange si de ace….Acum iar trebuie sa mai imi fac niste analize si ma gandesc cu groaza sa imi ia sange..

    Raspunde
  14. criss 4 Jul 2015 @ 21:14

    Mda, si eu trebuie peste cateva zile sa-mi fac analizele, si chestia e ca ultima oara cand mi s-a luat sangele ma durea de parca mi-ar fi taiat mana si pe urma nici nu mi-o mai simteam. Si acum nici nu stiu ce sa fac ca parca simt ca vine apocalipsa cu analizele alea

    Raspunde
  15. Alen 16 Nov 2015 @ 21:46

    @criss – Durerea este pentru ca crezi ca o sa te dora .Eu am 14ani si maine trebuiesa imi
    fac niste analize mie frica de mor nu am mai facut demult anapize.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)