Sari la conținut

Gata, nu mai numaram ouale, acum le cantarim

Dupa ultima lege a Parlamentului European se pare ca ouale nu se vor mai vinde la bucata, ca pana acum, ci la kg. Ma si vad la alimentara cerand 500g oua iar pe vanzatoare incercand sa nimenreasca cantitatea. Mai pune doua oua, mai ia unul, mai sparge unul, etc…

Parlamentarii UE oare sunt la fel de prosti ca ai nosti?

Parlamentul European a votat o propunere de schimbare a standardelor de etichetare a alimentelor. Astfel, produsele vor fi vândute de la anul numai în funcţie de greutate, nu la bucată. Ceea ce include şi ouăle

Preţul produselor alimentare în Uniunea Europeană se va stabili numai în funcţie de greutate, nu la bucată, cum se procedează acum în cazul ouălor sau a pâinii feliate. Propunerea a fost votată deja în Parlamentul European şi ar urma să fie valabilă de anul viitor, ţările UE având 5 ani la dispoziţie pentru a o implementa.

[via]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Catalin 29 Jun 2010 @ 10:33

    Pana la urma e un lucru normal…in perioada de criza vom putea cumpara un sfert de ou, o jumatate si o sa te intrebe vanzatoarea:” Doriti cu mai mult galbenus?” :d

    Raspunde
  2. A.Dragos 29 Jun 2010 @ 10:47

    Acum o sa urmeze sa injecteze astia de la ferme nisip in oua ca sa le faca mai grele, sau invers, sa scoata sa fie mai usoare.. :))

    Raspunde
  3. Alina 29 Jun 2010 @ 10:56

    Nu inteleg ce e atat de bizar.
    Cand cumperi o bucata de carne ti-o cantareste, nu ti-o da la bucata.
    Daca vrei 10 oua ti le pune pe cantar si iti da pretul. Intr-un fel este mai corect asa pentru ca nu toate ouale sunt perfect egale.

    Raspunde
  4. nina 29 Jun 2010 @ 11:06

    Eu o sa vreau oua feliate. Cat mai subtire. :d/

    Raspunde
  5. octavian 29 Jun 2010 @ 11:30

    daca sunt mai grele, cred ca au si pui in ele, nu? :)

    Raspunde
  6. just me 29 Jun 2010 @ 13:20

    ideea cu feliate e…de nota 10!:d/
    de fapt si de drept…..tot noi cumparam ce mai conteaza ACUM ca e la bucata sau la kg…ma gandesc la ouale kinder pe ele tot la kg le-or vinde?

    Raspunde
  7. Florin M. 29 Jun 2010 @ 18:33

    Nişte mari dobitoci :)

    Raspunde
  8. Alina 29 Jun 2010 @ 19:38

    Chiar nu inteleg de ce sunteti asa de revoltati :)
    Cand cumperi un kg de mere nu tai merele in felii, nu? De ce nu ar fi acelasi lucru si cu ouale? De ce trebuie neaparat sa fie la bucata?

    Raspunde
  9. Marius 29 Jun 2010 @ 21:09

    Nu vei cere 500gr. oua ci vei cere 6 oua doar ca vei plati contravaloarea greutatii (exact cum va tot spune si Alina. Comparatia cu merele ar fi trebuit sa-i lumineze si pe cei aflati in bezna). Se elimina situatia in care platesti aceeasi suma atat pentru un ou de 50gr. cat si pentru unul de 70gr. Este imposibil de standardizat dimensiunea si greutatea unui ou.

    Raspunde
  10. dan 29 Jun 2010 @ 23:37

    Comerciantii (gen angrouri) au anuntat ca vor mari preturile dupa faza asta pentru ca au mai multe cheltuieli (cu cantaritul) diverselor produse care se vand la bucata. Deci asta e o faza nasoala pt noi.

    Pe de alta parte e vorba aia “daca ceva nu-i stricat, nu incerca sa il repari”.

    Ce e aiurea e ca desi multe kestii sunt logice si clare apoi apar unii care zi ca defapt e bine, si asta se intampla in toate. De aia nu merg lucrurile pt ca fiecare trage in alta directie.

    De aia n-or sa mearga niciodata…

    Eu cred ca sunt probleme mult mai serioase (pe pamantu asta) de rezolvat decat kkt-uri de-astea. Dar alea nu se vor rezolva pt ca ne agatzam de lucruri neimportante.

    Tzara (lumea) arde si baba se piaptana … (la kilogram).

    Raspunde
  11. Alex Dima 30 Jun 2010 @ 10:25

    Pai nu asa e normal? Si carnea o luam la bucata :)

    Raspunde
  12. Alina 30 Jun 2010 @ 15:46

    Nu au facut decat sa puna oficial pe hartie o chestie care oricum in Europa, sau cel putin Franta exista la majoritatea produselor.

    De ex, daca cumperi o tableta de ciocolata pe eticheta ai 2 preturi: pretul principal per tableta si pretul secundar per kilogram.
    Invers, daca cumperi un pachet de scutece, iar ai 2preturi, pretul per pachet si secundat, pretul per scutec (pret intreg/nr de scutece pachet).

    In acest mod este mult mai simplu sa compari 2 produse, cum este in cazul ciocolatei, vezi simplu pretul per kilogram, pentru ca tabletele pot avea diferite greutati. La scutece, vezi pretul per scutec, pentru ca firme diferite au pachete cu nr diferite de scutece.

    La mojoritatea produselor alimentare este afisat si pretul per kilogram. E adevarat ca la oua nu am vazut inca, dar nu mi se pare deloc aiurea, mi se pare absolut ok.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)