Sari la conținut

Hai să te cuplez cu un prieten

intalnire

Probabil mulți dintre voi ați auzit treaba asta, sau poate că mulți dintre voi chiar ați folosit-o. Mă refer la momentul când o prietenă (poate să fie și prieten, tot aia este) de-a voastră este singură și voi ați vrea să o cuplați cu cineva.

M-am apucat să scriu acest post de la o afirmație a unei amice de pe facebook.

N-am suportat niciodată oamenii care au încercat sa ma cupleze cu câte vreun amic care e și el singur… Și văd că tot se continuă aceste obiceiuri. N-am nevoie…

Și probabil amica mea are dreptate. Nu are nevoie de ajutor, se descurcă singură.

Totuși eu nu despre amică vreau să vorbesc, pentru că nu o cunosc așa de bine încât să pot să-mi dau cu părerea. Ideea în sine mi-a atras atenția.

Am avut și eu astfel de cunoscuți, care erau singuri și mulți dintre ei reacționau la fel. Că este bine sau nu, nu știu, ideea este că eu consider că nu ar trebui să dai cu piciorul niciunei șanse care i se ivește.

Practic dacă ești singură și te învârți în același grup de prieteni de ani de zile este posibil ca tu chiar să nu poți să cunoști o persoana nouă, pentru că tu tot în grupul ăla te învârți și persoanele respective toate îți sunt cunoscute. Știi bine totul despre ele, știi care cu care este cuplat și tu nu ai loc să-ți cauți jumătatea în acel grup. Practic ar trebui să ieși puțin în afara lui și să cauți, sau să te lași căutată.

Dar cum tu ești numai cu grupul respectiv, rare șanse să mai cunoști pe cineva nou.

Și atunci… atunci când cineva vine “din pură întâmplare” cu o persoană nouă (ce nu face parte din grup) la vreun chef, nu trebuie să te sperii și să-ți faci gânduri că a fost adusă special pentru tine. Chiar dacă de multe ori așa este.

Este o persoană pe care este posibil să o placi, sau nu. Nu văd de ce nu ai vrea să-i acorzi o șansă. Poate este chiar o persoană pe gustul tău și atunci de ce să nu încerci. De ce să spui din prima că nu te interesează când nu știi pur și simplu dacă persoana este ok sau nu?

În viață eu am trecut pe lângă astfel de aranjamente, chiar m-am implicat la un moment dat în unul. Acum cei doi sunt super fericiți împreună și căsătoriți de ceva timp. Și nu pentru că nu aveau unde să caute, pur și simplu pentru că făceau parte din grupuri diferite și în cercul lor nu apărea nimic nou.

A fost doar o întâmplare să-i luăm cu noi la un eveniment, și s-au cunoscut singuri. Au discutat, s-au plăcut și de acolo a fost doar treaba lor. S-au mai văzut și acum, așa cum v-am zis, sunt fericiți împreună.

Atunci când ești singur/ă nu trebuie să te închizi în tine și trebuie să acorzi șanse celor care apar în viața ta. Este posibil să fie exact acea persoană pe care o cauți… sau nu. Dar nu este bine să refuzi o persoană doar pentru că ți-a fost prezentată de un prieten, prieten care chiar a avut o intenție bună.

Bine, nu sunt de acord cu blind date-urile, dar atunci când printr-o “întâmplare” mergem cu gașca undeva și mai apare o persoană străină nu trebuie să spui nu, eu nu mai vreau să merg. Este o șansă poate, de ce să o irosești?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. corina 1 Jul 2014 @ 20:14

    Eu una sunt de acord, insa cei care refuza au o problema de orgoliu exacerbat: dar ce, eu nu ma pot descurca singur/a?! SUNT HANDICAPAT/A ?!!!

    Raspunde
  2. NightOn 1 Jul 2014 @ 21:04

    Amica era puțin supărată când a scris asta, dar între timp și-a revizuit părerea. :)

    Raspunde
  3. criserb 2 Jul 2014 @ 11:23

    @NightOn – :) Este adevărat că prea multe astfel de încercări din partea unora și a altora devine supărător. Trebuie făcută și treaba asta cu discreție nu chiar așa pe față ;)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)