Sari la conținut

In tara asta se intampla si "lucruri" bune, trebuie sa recunoastem

In general tind sa vad si sa scriu pe blog despre lucruri rele, lucruri pe care le sesizez mai rapid decat pe cele bune. Deh,  probabil din cauza ca la noi se intampla mult mai multe lucruri rele decat bune.

Hai sa vorbim totusi si de lucrurile bune.

Ieri cand ma intorceam de la Mogosoaia, in loc sa vin “drept” spre Bucuresti am facut stanga pe centura. Am ramas placut surprins sa vad ca pana in DN1 am avut 2 benzi pe sens si se circula ok. Pentru ca eram curios sa vad care drum e mai lung, am mers tot inainte, pe centura. Plecasem impreuna cu Raca din Mogosoaia, el pe drumul direct, prin oras, eu pe centura. Eram tare curios care ajunge primul in Real Vitan. Stiam ca eu am mai multi km de facut, dar el avea mai multe semafoare si un trafic mai aglomerat.

Am traversat pe centura podul de mai jos construit probabil peste o cale ferata, ca altfel nu-mi explic peste ce. Un pod nou si misto, cu un asfalt bun.

IMG_0743

Mai departe centura se pare ca are regim de autostrada. Nici asta nu stiam. Cat e de veche treaba nu stiu, dar cert e ca centura Bucurestiului, cel putin pe partea ei nordica este buna. Se circula asa cum am zis in regim de autostrada, 2 benzi pe sens, e foarte ok.

IMG_0744

Pe langa aceasta centura mai avem Podul Basarab, o alta lucrare care merita admiratia noastra. Poate se putea mai bine, dar totusi e un mare plus pentru capitala.

In rest, ce mai avem nou si bun in tara? La drumuri ma refer. Pai avem centura Craiovei, centura Sibiului, vreo 40 de km de autostrada pe langa Cluj si centura Pitestiului.

Toate astea ne ajuta sa ne deplasam mai repede. Poate ca nu cu mult, dar ar trebui sa fim recunoscatori pentru ele. Stiu, se putea de N ori mai mult si mai bine, dar un progres exista si ar trebui sa apreciem.

Daca mai stiti voi alte drumuri noi, lasati un comentariu cu ele.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. alin 27 Jun 2011 @ 17:57

    Podul asta de pe centura chiar este peste calea ferata. Din pacate centura este facuta doar pana la pod la Europa, ca de acolo e tot vechea centura:( . O lucrare relativ noua este Transalpina care inca nu e gata dar cel mai surprinzator pentru tine este ca s-au apucat de DN66 Tg.Jiu-Sadu(Bumbest Jiu). Am fost acum vreo 3 saptamani pe acolo si pentru inceput l-au plombat cat de cat ca sa poata fi circulat(e mult mai bine acum). Dar am observat ca au inceput sa sape de o parte si de alta a lui. Am intrebat si eu pe unii care se pricep si mi-au confirmat ca da s-au apucat de el si il fac si mai lat :) Acum sa vedem si cand va fi gata minunea :) . Un alt drum foarte bun este centura din Tg. Jiu. De acum inainte doar pe acolo o sa merg la Petrosani. E perfecta strada aia :)

    Raspunde
  2. un Prost 27 Jun 2011 @ 18:39

    Si cine a ajuns primul la Real Vitan?

    Raspunde
  3. criserb 27 Jun 2011 @ 19:24

    @un Prost – eu am ajuns primul, cu cca 10 minute mai repede. Desi as putea sa spun ca centra, pe portiunea pe care e refacuta, e chiar o alternativa buna. Consum mai mic, timp mai redus…

    Raspunde
  4. Ghiocel07 27 Jun 2011 @ 23:32

    Centura Timisoarei, centura Lugojului….

    Raspunde
  5. vasiliu 28 Jun 2011 @ 13:19

    Centura Brasovului.Nu trebuie satraversezi prin oras daca vrei sa mergi spre Tirgul Secuesc si Cluj.mai este de facut pentru legatura cu Sibiul si Pitesti.Este o realizare.

    Raspunde
  6. florin 30 Mar 2013 @ 09:12

    sant frumosi intr-adevar 5-6 km de centura ocolitoare…chestia e ca ti-au mancat de sub nas(in euroi) pentru sute de km !!!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)