Sari la conținut
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Ghiocel07 7 Jan 2010 @ 14:20

    Un român, arhitectul înălţimilor din „paradisul” Dubai

    Cristian Gavrilescu, designerul Palm Tower – construcţia ce va depăşi ca înălţime Burj Dubai (828 metri)-, dezvăluie povestea din spatele coloşilor care spintecă cerul în Orientul Mijlociu.

    A emigrat în SUA la 30 de ani, în 1998, imediat după ce a ieşit de pe băncile Institutului de Arhitectură din Bucureşti. Peste Ocean, a obţinut masterul în arhitectură – la care mulţi americani pot doar visa – şi a primit licenţa de arhitect al statului New York, apoi a intrat şi în boardul Institutului American al Arhitecţilor.

    La 41 de ani, Cristian Gavrilescu, arhitectul român din Vatra Dornei, se poate lăuda cu designul Palm Tower – clădirea care se vrea, în 2012, cea mai înaltă din lume.

    „Va fi mai înaltă cu 200 de metri (de două ori înălţimea Casei Presei, din Bucureşti) decât recent inauguratul Burj Dubai”, după cum explică arhitectul.

    La proiectarea gigantului, românul a lucrat în echipă cu specialişti renumiţi: arhitectul I.M. Pei, „părintele” piramidei de la Luvru, şi Leslie Robertson, cel care a „desenat” World Trade Center, din New York.

    În ţară, Gavrilescu conduce Geometrik Design, o filială a companiei britanice cu acelaşi nume. La doi ani de la momentul în care a pus bazele afacerii de aici, arhitectul e de părare că e mai dificil să faci business în România decât turnuri kilometrice în Emirate. Motivele: birocraţia excesivă şi corupţia.

    http://www.infoportal.ro/presa~info-1470196.html?utm_medium=email&utm_source=infoportal_newsletter&utm_content=newsletter

    Raspunde
  2. SIP 8 Jan 2010 @ 08:58

    Trebuie vazut pe viu …

    Raspunde
  3. mariana 8 Jan 2010 @ 12:41

    @Ghiocel07 …desi meriti 10 cu felicitari pentru aceasta informatie, ma abtin fiindca din cauza informatiilor care-mi vin pe tava , m-am cam lenevit !

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)