Sari la conținut

Inca putin

Pentru ca azi a fost o duminica frumoasa am sarbatorit-o muncind ;)

DSC_8100

In timp ce Dana s-a apucat sa dea jos tot chitul dintre bucatile alea mici de faianta (e vorba de chitul de a fost aplicat acum cativa ani, nu de cel proaspat, pentru ca noi nu am pus chit pe acolo) eu cu Mircea ne-am apucat de pus parchet in dormitor :)

Cu ocazia asta am invatat si eu cum se pune parchetul si am fost de un real ajutor :P

Hai uitati-va la poze si va povestesc la final, una-alta.

DSC_8101 DSC_8102 DSC_8103 DSC_8104

DSC_8106 DSC_8107 DSC_8108 DSC_8109

DSC_8110 DSC_8111 DSC_8113 DSC_8114

DSC_8115 DSC_8117 DSC_8118 DSC_8119 DSC_8120 DSC_8122

DSC_8123 DSC_8124 DSC_8125 DSC_8126

DSC_8127 DSC_8128

Deci parchetul ce-l vedeti in poze, e cel mai prost parchet posibil. Are dublu click pe ambele parti, nu e ca parchetul de l-am pus in living care are dublu click, dar pe o singura parte.

Cand alegeti un parchet nu va zgarciti, cand e ieftin si calitatea lui e indoielnica (si totusi a fost 30 lei, era si cu 15 lei. Nici nu vreau sa stiu cum e ala). Vedeti intr-o poza cum arata una din lamele, pe spate. Si aia e partea buna, ca e pe spate, dar am avut destule lamele care erau ciobite pe fata si a trebuit sa le folosim in asa fel incat sa nu se vada. Unele le-am taiat, altele, le-am pus "sub pat". Deci, tineti minte sfatul meu, nu va zgarciti ca o sa va para rau. Apoi, in nici un caz nu cumparati modelul de parchet pe care il vedeti in poze. Gasiti altceva mai bun, sau macar diferit. Asta e testat de mine si e prost.

Nu zic ca pana la urma nu a iesit ok, a iesit, dar ne-am chinuit ceva pana l-am pus, fata de cel din living care s-a pus foarte usor. E adevarat ca a fost si dublu la pret dar merita. Daca azi stiam ca pot sa-l schimb pe loc, il schimbam fara nici un dubiu, dar din pacate, trebuia sa asteptam cateva zile pana ni-l livrau. Nu mai aveam chef si rabdare.

Cam asta am facut noi azi, am pus parchet si am curatat baia. Nu de tot, mai avem 2 pereti, probabil inca 2 zile de munca :)

Apoi, Mircea a smirgheluit o parte a tavanului din living, iar noi ne-am uitat la el :D

In concluzie nu mai avem foarte mult si e gata, inca o zi-doua (stiu ca asa am zis si ultima data dar au aparut niste neprevazute). Mai avem de facut tavanele din living, bucatarie si baie. De pus usa la baie, care acum e pusa doar de forma, iar apoi micile retusuri care apar. Mai sunt de zugravit peretii verzi, de pus prizele si aranjat neoanele din scafe, ca inca nu dau o lumina continua :) De curatat rosturile de la gresia din baie si e cam gata. Sau poate imi scapa mie ceva :)

In concluzie azi a fost o zi plina, am muncit cum de mult n-am mai facut-o. O munca fizica care mi-a placut maxim. Acum sunt obosit, rupt, dar e o asa senzatie placuta cand vezi rezultatul muncii tale de nu va puteti inchipui.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
20 comentarii
  1. octavian 20 Feb 2011 @ 23:43

    :)>- duminica nu se munceste

    Raspunde
  2. criserb 21 Feb 2011 @ 00:00

    A fost o relaxare totala :P

    Raspunde
  3. valentin 21 Feb 2011 @ 00:37

    Arata bine :D mai ales bucataria imi place mobila…..de unde este? :D

    Raspunde
  4. Amzis 21 Feb 2011 @ 03:01

    imi dau seama ce relaxare a fost :)

    Raspunde
  5. SIP 21 Feb 2011 @ 09:13

    Bravo dragii mei, sunt mandru de voi! Numai prin munca se realizeaza totul in viata . Voi demonstrati ca stiti asta si ca nu va este frica de munca drep pentru care in salta inima de bucurie.
    Sa fi mostenit ceva de la mine ???

    Raspunde
  6. jules 21 Feb 2011 @ 10:15

    N-ai facut febra musculara ? Pe mine m-a tinut o saptamina si m-au durut miinile rau ca nu am folosit scula aia in S :))
    Oricum, iti doresc rabdare, ca acum e cea mai nasoala parte.

    Raspunde
  7. R.Alina 21 Feb 2011 @ 11:50

    Serb… urmarind pozele tale imi aduce de prima data cand am intrat in casa…… Dar nu te dezamagi… stiu ca deja nu mai aveti rabdare, nervosi, obositi etc. dar CURAJ.. asteptarile vor fi pe masura. Este bine in viata sa inveti cate un pic din fiecare… asa faci tu lucrarile … si pui si bani deoparte Bravo Dana CURAJ

    Raspunde
  8. criserb 21 Feb 2011 @ 12:32

    @valentin – Mobila e facuta la comanda de SimBiz.ro.

    @SIP – Normal ca de la tine am invatat, de unde altundeva? Stii ce ma gandeam ieri, sa-mi cumpar oare si o masina de taiat electri, d’aia cu care am taiat parchetul, e f. misto. Sau avem deja? :)

    @jules – Febra muschulara de la ce? De la pus parchet? Sau Dana sa faca febra muschulara? La ea e posibil ca deh, s-a luptat ceva cu chitul ala de rosturi ;)

    @R.Alina – Nu sunt dezamagit deloc. Eu chiar ma simt bine de cate ori merg acolo si mai mesteres cate ceva, Dana la fel. Ne face placere sa ne implicam in santier :P Ca mai sunt cateva zile, asta e, lucrurile nu se intampla peste noapte, mai apare una alta, lucruri normale de altfel dar care trebuie rezolvate. Iar toate astea iau timp. In plus eu sunt perfectionist. Orice nu mi-a placut a fost refacut. Tot ce e acum acolo e asa cum ne-am dorit noi sa fie si na, pentru asta a fost nevoie de mai multa munca. Norocul nostru a fost cu Mircea un tip la fel de perfectionist ca si mine, el facea mai urat ca mine cand vedea ca ceva nu i-a iesit perfect :)

    Mai nou si Dana mi-a luat-o pe urma, sesizeaza orice impuritate in perete si vrea problema rezolvata :P

    Raspunde
  9. Ghiocel07 21 Feb 2011 @ 13:24

    Mai are rost sa spun si eu ceva? Felicitari si tot inainte. Asa veti aprecia si mai mult ceea ce aveti. Mi-aduc aminte de tinerete cand primisem si noi apartament si trebuia sa facem una alta. Din pacate atunci nu erau multe oportunitati dar ne-am bucurat de fiecare lucrusor cumparat. Poate si pentru asta am avut grija de tot ce am facut si ne despartim mai greu de unele. Fiecare are istoria lui, fiecare are ceva din sentimentele si truda noastra.

    Raspunde
  10. tomkat 21 Feb 2011 @ 17:03

    nu puteai sa returnezi parchetul care nu ti-a placut?

    Raspunde
  11. criserb 21 Feb 2011 @ 17:11

    Nush, probabil ca puteam, nu zic nu. Dar stii cat dureaza pana iti vine altul? Iti zic eu, 2-3 zile. Si daca nici ala nu e bun, ceea ce e posibil, mai astepti 2-3 zile. Cred ca 1 din 3 cuti aveau defecte.

    Nu-ti vine sa stai dupa parchet dupa ce te-ai apucat sa-l pui, crede-ma.

    Raspunde
  12. SIP 22 Feb 2011 @ 09:53

    Nu mai da banii pe prosti, cand o sa mai tai tu scanduri …
    Dar sa fi tu linistit avem deja, cu ce crezi c-am facut mesele de pim-pong !

    Raspunde
  13. criserb 22 Feb 2011 @ 10:35

    :))

    Bine ca imi zici mie sa nu dau banii pe prostii si tu-ai luat deja :P Pai mai tata, pentru masa de ping pong puteai sa te duci cu placa de pal la un atelier de debitat pal, ti-o faceau aia in cateva minute :)

    Raspunde
  14. tomkat 22 Feb 2011 @ 17:34

    pai daca il duceai inapoi nu aveau altul la fel dar de calitate mai buna…..nu vreau sa par ala care s-a obisnuit cu strainatatea dar foarte multe lucruri ma uimesc grupa mare acasa…..pai ar trebui sa te pupe in cur ca mergi sa cumperi de la ei…..pe aici asa e…..

    Raspunde
  15. Valy si Deima COFARU 26 Feb 2011 @ 13:34

    Felicitari Cristi – Felicitari Dana ! Si noi cand ne-am mutat vreo 2 luni de zile ne-am bagat nasu in fiecare treaba pe care o faceau muncitori.Am invatat in 2 luni cat am invatat 8 ani in scoala :-)
    Interesanta partea cu parchetul. Si noi vrem sa punem parchet in cateva camere dar sincer nu prea am tragere sa ma apuc ca ma gandesc ca dupa ce am sa fac am sa platesc pe alti ca sa repare. :-)
    Poate imi dai sfaturi si ma indemni sa fac pasul catre micul constructor ! :-)
    Inca odata felicitari !

    Raspunde
  16. criserb 27 Feb 2011 @ 02:16

    @Valy – Eu cred ca nu ai cum sa dai gres. Nu e asa de greu pe cat pare, important e sa stai langa un mester sa vezi cum se face. Eventual sa-l si ajuti si prinzi smecheria. Chiar nu e greu :)

    Eu m-as baga sa fac o camera de la 0, nu cred ca as avea ceva de pierdut :) E posibil sa dai si de greu, dar care ar fi farmecul daca toate ar merge usor?

    Raspunde
  17. anatati 13 Mar 2011 @ 14:27

    Lămureşte-mă, te rog, aţi scos tot chitul de rosturi la baie şi aţi pus altul nou? Nu de alta, dar dacă e fiabil … trec şi eu la treabă :)

    Raspunde
  18. mircea 13 Mar 2011 @ 15:16

    @anatati – chitul de rosturi nu poate fi scos, fara sa risti sa ciobeste faianta/ gresia// daca ai doar o suprafata mica merita incercat cu grija, dar nu iti recomand// banuiesc ca vrei sa-l scoti pentru ca s-a murdarit// exista pe piata soluti pe baza de acid clorhidric// incearca sa-l cureti cu acele solutii//

    Raspunde
  19. anatati 13 Mar 2011 @ 22:22

    Nu. Voiam să-l schimb pentru că am ales de la bun început o culoare tâmpită şi acum m-am plictisit cu totul de ea. Mă gândeam că ce face Dana în poze e că scoate chitul (deşi nu părea…)
    Mulţam.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)