Sari la conținut

La tara

De cat timp nu ati mai fost la tara?

La mine pot sa zic ca a trecut ceva timp de cand nu s-a mai intamplat asta (si asta pt ca eu nu am “tara”). Dar azi am fost la tara unde chiar este o atmosfera linistita, departe de zgomotul orasului, departe de gadgeturi si deviceuri de internet si online. Acolo totul este simplu, o simplitatate care pot zice ca imi lipseste. Nu m-as muta la tara dar din cand in cand frumusetea campului, a naturii, a garlei iti aduce o stare de liniste de care avem nevoie.

Inconjurat de animale, de natura, de verdeata, de liniste, de timpul care parca sta in loc si nu in ultimul rand de prieteni, la tara e frumos :)

           

            

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. lexya 13 May 2007 @ 01:32

    simplitate desprinsa parca dintr-o alta lume … eu de ce nu am avut “tara” mea cand eram mica? :(

    Raspunde
  2. Adrian 14 May 2007 @ 00:45

    Ce poze frumoase… ai pus-o si pe matza pe blog :D

    Adrian

    Raspunde
  3. Krissa 14 May 2007 @ 01:21

    Si eu…fiind un om fara de tara am simtit acelasi lucru. Parca e alta lume … A fost atat de frumos si linistitor. O zi departe de tot … o zi atat de unica. :)

    Raspunde
  4. SIP 14 May 2007 @ 08:17

    Mai istetule “nu mai plange” si tu ai tara……
    Satul Crocna, comuna Dieci jud Arad cca. 100 Km de la Arad
    Acolo sunt inmormantati stra-strabunicii tai din partea tatalui…..
    Zona este mirifica…. ai putea sa mai treci pe acolo… de acolo se trage familia SERB.
    Si ar trebuii sa mai ai “o tara” din partea mame…. Ianca nu departe de Bucuresti, dara amanunte la ea….

    Raspunde
  5. criserb 14 May 2007 @ 12:33

    sunt convins ca avem cu totii undeva o tara la care am putea sa mergem dar nu e tot una sa ai pe cineva apropiat la care sa mergi cu drag sau “o tara” unde doar stii pe cineva…

    Raspunde
  6. made in Crocna 21 May 2007 @ 09:57

    Si eu ma trag din Crocna…da, zona este o minunatie! Merg cu placere acolo. Imi place sa aud freamatul bivolilor dimineata cand merg la pasunat sau sa vad dealurile impadurite ce ingradesc intr-o parte satul…si multe multe altele. Este un taram uitat cateodata dar tocmai asta e minunatia.

    Raspunde
  7. criserb 22 May 2007 @ 01:03

    Opa, vad ca facem un fan club al oamenilor carora le e draga “tara” :)

    Raspunde
  8. made in Crocna 17 Jun 2007 @ 21:54

    Cred ca oricat ne-at tenta occidentul…tot mai ramane o bucatica din inima acolo la tara. Fie parinti sau bunici e greu sa uitam de unde ne tragem. Stiti voi de aici de Crocna si de facutul mierii de prune de acolo? De pepile care vin la cei care fac miere la Crocna ati auzit? E un obicei care se mai pastreaza pe acolo si mai putin in celelalte sate? O sa va povestesc daca vreti data viitoare. Oricum nu e nici o graba ca numa toamna e obiceiul asta.

    Raspunde
  9. criserb 17 Jun 2007 @ 21:56

    eu habar nu am de ce vb tu acolo, stiu ca de acolo ma trag dar nu am rude foarte apropiate pe acolo, asa ca esti liber sa povestesti toate obiceiurile care le stii… sa mai culturalizam poporul :P

    Raspunde
  10. made in Crocna 2 Jul 2007 @ 10:30

    Poi se aduna seara rude, vecini si prieteni in curte unde se pune mierea in caldare, invartindu-se continuu…va dati seama ca e multa miere. Se aduna tineri mai mult iar fetele stau pe scaune si banci. Apar pepile care sunt baieti, barbati costumati cat mai urat si de nerecunoscut. Vin la fete, femei sa le sperie, sa le pitige, sa le gadile. Nu ai voie sa le dai masca jos ca se strica mierea. Si toata asta tine pana pe la ora 2 in noapte…joaca, beau vinars, gusta mierea si se distreaza. Oricum in alte sate nu prea se mai face asta. Pacat ca este ceva mai aparte traditia asta.

    Raspunde
  11. CLAU 24 May 2008 @ 20:41

    si eu ma trag din crocna,traditile sunt intradevar deosebite.

    Raspunde
  12. bodea cosmina 28 Nov 2008 @ 18:54

    tocmai ca venii vorba de mersul la tara,si eu tot de la crocna provin.ma leaga amintiri frumoase de acel loc mirific,desprins parca din rai,cei ce sunteti din zona stiti despre ce e vorba iar voi ceilalti macar o data sa treceti prin zona.si daca puteti mergeti primavara si mai vorbim

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)