Sari la conținut

Ma aranjez doar pentru mine, da?

sexyNu de putine ori cand intrebam cate o fata pentru cine se gateste asa, primeam urmatorul raspuns: “ma aranjez pentru mine, sa ma simt eu bine“. Eu, ca baiat nu prea puteam sa cred chestia asta, eu banuiam ca o fata se face frumoasa pentru cineva anume.

Cu timpul am descoperit ca marea majoritate a fetelor se fac frumoase pentru ele. Am vazut apoi tot felul de emisiuni, in care ele spun ca si-au pus silicoane pentru a-si o mari increderee in sine. Bun, sa zicem ca le inteleg si pe astea. Se simt saracele cu lipsuri si vor sa modifice putin.

Pana aici totul e clar, va faceti frumoase pentru voi, numa’ pentru voi. Nicidecum nu faceti asta pentru o alta persoana.

Va duceti periodic la cosmetica, la manechiura, la coafor, va rasfatati fiecare dupa posibilitati pentru a va simti bine in pielea voastra. Am inteles bine, nu?

Si acum vine intrebarea mea idioata, de ce va place sa va simtiti bine doar vara? Iarna de ce nu acordati aceeasi atentie corpului vostru?

Cum vine primavara toate sunteti la cura, urmati tot felul de diete, toate incercati sa renuntati la kilogramele in plus cu care de altfel v-ati simtit foarte bine in perioada rece.

Tot odata cu incalzirea vremii va epilati mai des, va duceti la solar, umpleti salile de sport, alergati in spatele blocului, intr-un cuvant acordati o atentie sporita corpului vostru. Tot pentru a va simti bine in pielea voastra, nu?

Care e oare deosebirea intre aceste perioade ale anului? Cumva numarul de haine pe care-l puneti pe voi? Faptul ca hainele groase ascund ceea ce vara vreti sa se vada, si sa se vada frumos?

Pai atunci cum vine fetelor povestea cu “ma fac frumoasa pentru mine”? Iarna, “pentru mine” nu mai reprezinta nimic?

As fi inteles toate povestile pe care incercati sa le spuneti tuturor daca v-ati respecta corpul “pentru voi” tot timpul anului. Dar, daca voi il respectati doar atunci cand se vede, nu va pot intelege.

Daca iarna va simtiti bine in pielea voastra si cu cateva kilograme in plus, nu vad de ce nu v-ati simti la fel de bine si vara pe plaja.

Deci hai, va rog eu, lasati prostiile la o parte si recunoasteti ca tot ceea ce faceti, faceti pentru altii. Pentru X-ulescu, sa va vada mai frumoasa si poate sa va acorde o privire seducatoare, pentru prietenele voastre  care vreti sa va invidieze si in general va pregatiti pentru toti cei care va privesc. Mai putin pentru voi, ca daca ar fi pentru voi ati avea aceeasi grija de corpul vostru si vara si iarna!

P.S. Cand spun “toate” ma refer la toate cele care se regasesc printre randurile acestui text, normal ca sunt si peroane care fac exceptie de la cele de mai sus.

[foto]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Gerhald 20 May 2011 @ 00:47

    O fata desteapta nu se retrage niciodata de pe “piata”. “Marfa” trebuie intretinuta si expusa.

    Raspunde
  2. Oana 20 May 2011 @ 02:55

    Pai majoritatea fetelor intra la dieta si cura si alte din-astea primavara ca sa aiba beach body vara :).

    Raspunde
  3. maddy 20 May 2011 @ 07:55

    de la “Si acum vine intrebarea mea idioata, de ce va place sa va simtiti bine doar vara? Iarna de ce nu acordati aceeasi atentie corpului vostru?” m`ai pierdut. treaba asta nu se potriveste la toate femeile.
    nu`mi place sa ma dau exemplu pe mine, dar nah, mie imi place sa arat bine si sa fiu ingrijita tot anul :p

    Raspunde
  4. criserb 20 May 2011 @ 09:08

    @Gerhald – true :)

    @Oana – Pai asta e si ideea acestui post, de ce doar vara? :P Iarna pot sa arate oricum, dar vara tre’ sa fie trase prin inel :) Si asta sustinand ca fac toate astea pentru ele?

    @maddy – Inseamna ca acest text nu e pentru tine ;)

    Raspunde
  5. Mat 20 May 2011 @ 15:00

    “Pentru mine” = pentru ei/ele, care la un moment dat o sa ma observe si o sa ma faca sa ma simt bine. Ca e vorba de un compliment, o barfa, o cina romantica sau un orgasm e mai putin important.

    In alta ordine de idei, nici barbatii nu cred ca mai fac si ei un dus, baga un deodorant macar sau dau burta jos cu alte prioritati. Doar ca daca te ingrijesti prea mult te crede lumea gheu, daaca te ingrijesti prea putin esti tractorist.

    Oricum, multe romance sunt lenese din cauza climei. Cum ar fi sa fie vara tot timpu’? Ar alerga non-stop:D

    Raspunde
  6. Innocente 20 May 2011 @ 19:53

    Să zicem că facem toate acestea pentru integritatea psihicului nostru. Să-ţi dau un exemplu concret. A trecut ceva vreme de când nu m-am vopsit şi tot stau cu stresul că cineva poate zice în sinea lui “uite-o frate şi p-asta, n.are x lei să se ducă să se vopsească stă aşa ca … ”
    De ce nu ne “îngrijim” iarna? Păi du-te tu şi stai 10 min în coşciugul de la solar sau aleargă în jurul blocului până răceşti sau faci febră musculară de nici pe scaun nu mai poţi sta. Toate astea cer determinare, chef şi timp, şi cum nu prea le avem preferăm să ne consumăm energia ca să arătăm decent pe plajă :P

    Raspunde
  7. simona 21 May 2011 @ 11:19

    In primul rand faptul de a arata bine si de a fi placut de ceilalti iti sporeste increderea de sine. Deci te simti bine cand te uiti in oglinda si iti place ce vezi si te simti bine si cand cei din jur te privesc cu admiratie, e ceva normal. Iar faza cu diferenta dintre vara si iarna nu sustine neaparat ce zici tu. Iarna te poti simti bine cu cateva kg in plus sa zicem tocmai pt ca nu iti descoperi tot corpul, pe cand vara dezvaluind mai mult poti sa nu te mai simti bine, fara sa aiba legatura neaparat cu cei din jur. Dar pana la urma suntem fiinte sociale si e normal sa ne raportam la parerea celor din jur si sa vrem sa fim placuti si admirati. De fapt e vorba de a te simti bine in propria piele, lucru care pentru unii nu tine neaparat de kg in plus sau in minus, tine de increderea in propria persoana.
    In ceea ce priveste mersul la cosmetica, epilat, etc. astea ar tb sa se intample in tot cursul anului nu doar vara. Trebuie sa fim ingrijite mereu.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)