Sari la conținut

Mai promovam si noi de placere?

Acest articol este scris in special pentru bloggeri…

In ultimul timp vad pe tot felul de bloguri tot felul de campanii. Fie ca e vorba de un cabinet stomatologic, fie ca e vorba de o banca, de un restaurant sau poate un magazin oarecare, bloggerii il promoveaza, pe bani. Iau o anumita suma de bani pentru a scrie despre respectivul loc/produs. Pana aici na, eu zic ca e normal. Cu totii trebuie sa mancam o paine si daca luam niste bani pe o reclama e ok. Nu ma deranjeaza advertorialele pentru ca din ele ai de castigat. Atat tu ca blogger cat si cititorul, daca advertorialul e facut cu simt de raspundere si fara pupaturi in fund pentru produs/loc.

Ceea ce ma deranjeaza e ca nu mai vad lucruri promovate de placere. Suntem pana la urma niste oameni care ne intalnim in viata de zi cu zi cu tot felul de locuri frumoase pe care nu le mai promovam pentru simplul motiv ca nimeni nu plateste respectivul advertorial.

De ce oare, chiar am uitat cu totii de unde am plecat?

Ma uitam pe tot felul de bloguri mari, bloguri citite de mii de oameni in fiecare zi si datorita renumelui dobandit, in timp, stilul s-a schimbat radical. Acum, reclama costa. Nu mai promoveaza nimic gratuit sau daca o fac, o fac doar pentru a defaima un lucru/o firma/ un loc. Urat. Sunt totusi atatea lucruri ce merita promovate pentru simplu fapt ca sunt bune. Pentru ca ne-am lovit de ele si cum le recomandam prietenilor, asa ar trebui sa le recomandam si cititorilor nostri.

Nu ma intelegeti gresit, nu generalizez si nu vreau sa acuz pe nimeni, scriu doar ceea ce observ tot mai des in ultimul timp. Sa mai scoatem in fata (gratuit) si partea frumoasa a lucrurilor nu doar pe cea cenusie.

E chiar atat de greu?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
19 comentarii
  1. Tot un drac 21 Jul 2011 @ 17:52

    Chiar azi am scris din placere despre o bere. Uite aici:
    http://totundrac.blogspot.com/2011/07/licoarea-magica.html

    Raspunde
  2. Titus 21 Jul 2011 @ 18:02

    Cristi, chiar așa, de unde am plecat?

    Știi ce ar fi tare? Să facem un zid al rușinii pentru advertoriale – cele mai proaste/false advertoriale scrise pe blogurile românești, ălea care miros a blogger scârbit, dar plătit. Asta dincolo de articolele de genul ăsta, care nu fac bine nimănui.

    Raspunde
  3. criserb 21 Jul 2011 @ 18:07

    @Titus – Nu sunt impotriva advertorialelor, dar chiar asa, sa putem numara pe degete articolele in care cineva recomanda ceva gratuit?

    Raspunde
  4. Daniela 21 Jul 2011 @ 18:36

    e trist dar adevarat!! putini mai sunt cei care fac un lucru fara sa ceara (fara pic de rusine) o recompensa..de multe ori am auzit “si mie ce-mi iese?”si pot sa spun ca pur si simplu ma scarbeste aceasta purtare mizerabila..se pare ca oamenii au uitat sa fie oameni si e tare pacat ca traim intr-o astfel de lume in care materialul a sucit mintile atatora :-(

    Raspunde
  5. Titus 21 Jul 2011 @ 18:37

    @daniela sau poate nu mai sunt atât de multe produse/branduri care să ne surprindă atât de fain, încât să merite articole/tweeturi/like-uri.

    Exagerezi cu ”purtare mizerabilă”.

    Raspunde
  6. Daniela 21 Jul 2011 @ 18:41

    @Titus – este parerea ta ca exagerez; eu m-am referit strict la exemplul pe care l-am dat, nu am mentionat nimic de bloggeri – specific asta pentru ca am impresia ca ai fost lezat de cuvintele mele (poate ai motive sa simti o musca pe caciula!?)

    Raspunde
  7. Titus 21 Jul 2011 @ 18:46

    @Daniela dacă aveam musca pe căciulă, o omoram demult :)). Să știi că e normal să ceri recompensă, dacă nu te simți mai bine promovând ceva. Atitudinea asta de om sărac nu ajută pe nimeni.

    Raspunde
  8. Daniela 21 Jul 2011 @ 18:57

    @Titus: vezi?! ce spuneam eu si ce spui tu sunt lucruri diferite!! repet – nu m-am referit nicicum la bloggeri!!!! citeste din nou comentariul meu si poate iti cade fisa. “Succesuri”!

    Raspunde
  9. C.Paul 21 Jul 2011 @ 19:08

    halooo traim in Romania.de ce sa faca romanul ceva pe gratis cand poate fi facut pe bani 8-|

    Raspunde
  10. Titus 21 Jul 2011 @ 19:11

    @Daniela te rog nu striga la mine, eu am vorbit frumos cu tine. Nici eu nu mă mai refeream la bloggeri.

    Raspunde
  11. Daniela 21 Jul 2011 @ 19:29

    @C.Paul – cu filozofia asta cu siguranta ajungi direct in rai ca omenia (daca ai avut-o vreodata) ai pierdut-o si ai declarat-o nula cum se vede.
    @Titus – nu am strigat deloc..nu sunt genul care sa imi impun punctul de vedere tipand, ci argumentand

    Raspunde
  12. criserb 21 Jul 2011 @ 19:33

    @daniela – “putini mai sunt cei care fac un lucru fara sa ceara (fara pic de rusine) o recompensa”. Nush la ce te referi tu, dar eu ma gandeam sa promovez de buna voie ceva atata timp cat imi place mie. Vad o bodega, ma simt bine acolo, o promovez. Nu promovez o bodega daca imi spui tu sa o promovez ca ti-a placut tie, sau ca e a ta (e doar un exemplu). Nici nu ai idee cate mailuri primesc (eu si alti bloggeri) pe zi cu rugaminti de promovare a diferitelor chestii.

    Ajungi in faza aia in care ti se ia…

    Cat despre “cerere”, daca tu imi ceri sa promovez ceva, eu iti spun cat te costa, e un serviciu de care tu ai nevoie, daca ceri, iar munca mea costa. E simplu. Dar, acest post era despre altceva…

    Raspunde
  13. Cosmin 21 Jul 2011 @ 20:16

    Eu am participat la doua concursuri pana acum si am castigat in amandoua. La unul dintre premii am renuntat si l-am donat unui “perfect stranger”. Dar n-am laudat in niciunul din ele vreo firma sau orice altceva. As putea sa fac recomandari (scriu mult despre locurile prin care am fost) dar sunt generaliste (vezi aici: http://chera.ro/caras-severin-inca-se-poate/ sau aici http://chera.ro/la-capat-de-linie/ ) dar as putea sa o fac si pentru anumite gadgeturi pe care le folosesc/le-am folosit fara sa ma astept la vreun ban in schimb. Doar de dragul scrisului :).
    As face un reclama unei firme in conditiile in care sunt platit numai daca ceea ce scriu acolo nu e impotriva principiilor mele.

    Raspunde
  14. TheFly 21 Jul 2011 @ 20:19

    De acord cu ideea acestui articol. Uite, eu de o saptamana promovez pe blog localul din Cluj unde ma simt minunat si unde imi iau de regula masa de pranz. Directoarea de marketing mi-a dat, la solicitarea mea, sigla sa o pun pe blog. Am facut asta dezinteresat. Faptul ca sigla a venit la pachet cu mici atentii gen un breloc si un card de reducere, este de apreciat, dar nu pentru asta promvez acel local :)

    Raspunde
  15. Liana Mitroi 21 Jul 2011 @ 22:22

    Eu am facut mereu reclama gratuita la produsele care mi-au placut… nu zic ca sunt vreun mare blogger sau ceva dar imi place sa stie si altii despre lucrurile bune pe care le pot incerca :)

    Raspunde
  16. criserb 21 Jul 2011 @ 22:31

    @Liana – pai cam asta e si idea. Daca e un lucru bun sa-l cunoastem si sa-l promovam, sa ne bucuram cu totii de el.

    Raspunde
  17. Amzis 21 Jul 2011 @ 23:39

    stiu la ce te referi si in special la cine. ai dreptate. noi astia ” mici ” tot timpul promovam gratis ca nu ne ofera nimeni nimic. si eu azi am scris despre o persoana (maine apare ) care chiar mi-a placut ce face.
    oricum , sunt 2 -3 blogeri la care nu le ajungi la nas nici cu prajina .

    Raspunde
  18. criserb 21 Jul 2011 @ 23:41

    @Amzis – chiar nu ma refer la nimeni in special, doar am sesizat ca sunt din ce in ce mai rare recomandarile…

    Raspunde
  19. Calator 12 Aug 2011 @ 15:36

    Ai dreptate! Momentan suntem la inceput si da, promovam si ne dorim sa promovam de placere, dar asta nu inseamna ca daca in viitor vom avea propuneri de promovare contra cost le vom refuza, cat timp vor corespunde temei blogului nostru, nu cred ca vom refuza niste banuti. Referitor la comentariul cu traim in Romania, nu stiu de ce se tot rezuma totul la “asta e, suntem romani, ce pretentii sa ai..” nu este o rusina sa fi recompensat material pentru timpul tau, pentru munca ta, in alte tari lucrul acesta este de la sine inteles. Va urez tuturor o zi superba!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)