Sari la conținut

Mancare sanatoasa

Ce inseamna a manca sanatos?

In mintea mea a manca sanatos inseamna a manca de toate… carne, legume, fructe toate cu cat ma putine E-uri. Pe cat se poate ceea ce bagam in gura sa fie natural.

Octavian incearca de ceva vreme sa ma convinga ca carnea este un lucru care-mi face rau… eu nu cred asta… cred ca ea in cantitati mari dauneaza organismului dar in aceiasi masura stiu ca anumite compunente ale carnii nu le putem luat din vegetale.

Trebuie sa consumam cate putin din fiecare, nu doar carne, sau doar legume.

O alimentatie sanatoasa, inseamna a renunta la carne. Asta vrea Octavian sa zica… si vreau sa-i aud motivele… a vrut un post pe aceasta tema… asa ca il are…

Ti-a placut acest articol?
Categorie: yo
comentarii Facebook
54 comentarii
  1. ratzusca 31 Oct 2007 @ 19:43

    carnea de ratzusca dauneaza grav sanatatii :(

    Raspunde
  2. Cami 31 Oct 2007 @ 20:27

    Nu e adevarat Serb, carnea e sanatoasa… mancata cum trebuie, si cat trebuie. Mai intreaba-ma, ca iti zic eu. Si de cand asculti tu de ce zic altii, fara sa-ti consulti medicul? [-(

    Raspunde
  3. oscar 31 Oct 2007 @ 22:03

    bai, daca nu papi carnitza o sa te albesti la fata si o sa “leshini” pe strada :))

    sfatul meu este s-o asculti pe Cami, ca doar e medic [-(

    Si pe unde naiba esti? daca te-ai dus la film fara noi sa vezi ce canibal devin eu :D

    Raspunde
  4. octavian 31 Oct 2007 @ 23:33

    Energia furnizata organismului ar trebui sa provina 60-70% din glucidele din cereale, fructe, legume si zarzavaturi, 20-30% din lipide si 10-12% din proteine.

    O alimentatie sanatoasa implica reducerea consumului de alimente bogate în colesterol (carne – în special carnea rosie, slanina, unt, margarina de consistenta crescuta, smantana, galbenus de ou). S-a demonstrat ca un aport crescut de grasimi creste riscul bolilor de inima, al vezicii biliare, al unor tipuri de cancere si al obezitatii.

    Cel mai potrivit pentru organism este un consum moderat (sub 30% din totalul caloriilor zilnice) de grasimi mai sanatoase: uleiuri vegetale (nehidrogenate) – floarea soarelui, soia, măsline.

    Este important sa ne hranim cu alimente cu continut redus de zaharuri si dulciuri rafinate iar alimentatia zilnica sa fie bogata în cereale, fructe si legume.

    Proteinele au rolul lor în metabolismul zilnic dar nu trebuie sa depaseasca o treime din totalul caloriilor zilnice consumate. Un aport prea mare de proteine suprasolicita functionarea rinichilor si induc o pierdere accentuata de calciu din organism. Surse de proteine pot fi: leguminoasele uscate (fasolea, lintea, bobul, mazarea, năutul), nucile, painea integrala, cerealele consumate ca fulgi, laptele, ouale.

    Ce înseamna o alimentatie vegetariana?

    Alimentatia vegetariana este un stil de alimentatie ce contine fructe, legume, leguminoase, zarzavaturi, seminte si nuci, cu/fara includerea produselor lactate si oua, fara a contine produse din carne sau preparate pe bază de carne de orice natura.

    Asociatia Americana a Dieteticienilor si Societatea Canadiana de Dietetica sustin ca o alimentatie vegetariana corect echilibrata este sanatoasa, aduce un aport nutritiv adecvat si o serie de beneficii în prevenirea si tratamentul diverselor afectiuni. (J Am Diet Assoc. 2003;103:748-765).

    O dieta vegetariana bine planificata si echilibrata nutritiv poate fi potrivita pentru orice varsta, inclusiv în timpul sarcinii, al lactatiei, în copilarie sau adolescenta.

    Alimentatia vegetariana ofera o serie de beneficii nutritionale, incluzand nivelul scăzut de grasimi saturate, colesterol si proteine animale ca si un nivel înalt de carbohidrati complecsi, fibre, magneziu, potasiu, folati, antioxidanti ca vitamina C şi E, si compusi fitochimici.

    Vegetarienii sunt persoane cu BMI (body mass index = indice de masa corporala – un indicator al greutatii) mai scazut decat non-vegetarienii, si cu un risc mai mic de deces prin boala ischemica cardiaca; au de asemenea niveluri scazute de colesterol în sange, o rata mai scazuta de hipertensiune, diabet de tip 2, cancer de colon sau de prostata.

    Bolile civilizatiei moderne si alimentatia

    Se cunoaste în prezent ca alimentatia este raspunzatoare de mai mult de jumatate din toate bolile cronice. Majoritatea acestor boli sunt însa optionale în sensul ca depinde de fiecare persoana în ce fel se ajuta pe sine însasi prin stilul de nutritie pe care îl adopta.

    Studiile efectuate in Europa au aratat ca sase dintre cei mai importanti sapte factori de risc pentru deces prematur (tensiunea arteriala, colesterolul, indicele de masa corporala, aportul inadecvat de fructe si legume, sedentarismul, consumul excesiv de alcool, fumatul), sunt legati de ceea ce mancam, bem sau cat de mult ne miscam (1).

    Dieta si exercitiul fizic sunt factori care daca sunt utilizati inadecvat, depasesc împreuna procentul de îmbolnaviri datorate fumatului (9%) din populaţia generala (2). O alimentatie echilibrata si exercitiul fizic regulat, împreuna cu evitarea fumatului, sunt factori importanti în promovarea si mentinerea sanatatii.

    În Romania principala cauza de deces în populatia cu varste între 0-64 de ani sunt bolile cardiovasculare si cancerul. În Uniunea Europeana fiecare al patrulea deces se datoreaza unei boli cardiovasculare si fiecare al treilea deces unei forme de cancer. În Romania proportia de decese prin boli cardiovasculare este mult mai mare – 35% (3), în schimb doar al cincilea deces se datoreaza cancerului.

    Unele boli specifice, legate de alimentatie si inactivitate includ bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2, hipertensiunea, osteoporoza si anumite forme de cancer. Datorită utilizării inadecvate a acestor două componente (dieta si activitatea fizica) rezulta o imbalanta energetica între aport si consum care contribuie la cresterea ratei obezitatii.

    Factorii dependenti de alimentatie si un stil de viata inactiv (4) sunt implicati în:

    * apariţia a 30-40% din cancere
    * cel puţin un deces prematur prin boala cardiovasculară în Europa
    * “epidemia” europeana a obezitatii si a persoanelor supraponderale legata de aparitia diabetului zaharat cu debut la maturitate, creste riscul de boala cardiovasculara si unele cancere si determina moarte prematura
    * osteoporoza si consecintele sale

    Studii si recomandari cu privire la dieta

    În ghidul pentru nutritie al Statelor Unite (6) se afirma: ”Alimentatia vegetariana este în concordanta cu recomandarile zilnice nutritionale ale americanilor” (Dietary Guidelines of Americans). Unii autori (7) sustin ca implementarea recomandarilor poate fi cel mai bine realizata prin utilizarea unei alimentatii vegetariene sau a unei diete bogate în produse vegetale. Alimentele consumate frecvent de catre vegetarieni (legume, tofu, snitel din soia, lapte de soia cu adaos de calciu) sunt incluse în tabelul ce însoteste Piramida Alimentara recomandata de nutritionistii americani. Health Canada (8) considera ca o alimentatie vegetariana bine planificata este suficienta pentru un status nutritional bun şi sanatos.

    Cele mai recente recomandari ale medicilor nutritionisti din Clinica Mayo (5), includ mentinerea a 45 – 65 % din caloriile zilnice — cel putin 130 g /zi — din carbohidrati obtinuti în special din cereale si leguminoase, fructe si lapte, cu limitarea consumului de zahar si dulciuri. Un procent între 10 – 35 % din totalul de calorii din alimentatia zilnica trebuie sa fie constituite din proteine. In ceea ce priveste grasimile, acizii grasi trans cresc colesterolul si impiedica eliminarea toxinelor din organism si se gasesc in: margarina de consistenta tare, maioneza sau alte dresuri pentru salate, in majoritatea alimentelor grase coapte la cuptor sau prajite, snacks-uri, chips-uri, produse de patiserie – prajituri, torturi, alimente procesate pentru cresterea duratei de valabilitate.

    Cateva dintre recomandarile cheie nutritionale pentru populatia americana – Dietary Guidelines for Americans 2005 (6) includ:

    * consumul unei varietati de alimente bogat nutritive, bazate pe grupele de alimente de baza, limitand aportul de grasimi saturate si grasimi trans, colesterol, zaharuri suplimentare, sare si alcool.
    * consumul de cantitati suficiente de fructe ai legume în fiecare zi, în functie de nevoile energetice ale fiecarei persoane.
    * consumul de cereale nedecorticate în fiecare zi – cel putin jumatate din totalul de cererale.
    * 3 cani pe zi de produse sarace în grasimi sau fara grasimi, sau produse lactate echivalente.
    * consumul a mai putin de 10 % calorii din grasimi saturate si sub 300 mg/zi de colesterol si pastrarea consumului de acizi grasi trans la un nivel cat mai scazut.
    * consumul a mai putin de 2,3 g sare pe zi (1 lingurita) si consumul de alimente bogate în potasiu cum sunt fructele si legumele.

    Doua studii recente (9,10) – unul din Universitatea Cambridge Anglia si altul din Harvard, Boston – au aratat o legatura semnificativa între consumul de grasimi animale (saturate) si cresterea riscului de cancer de san. Cercetatorii de la Consiliul Britanic de Cercetari Medicale si Cancer Research UK au aratat ca femeile care consuma mai mult de 90 grame de grasime pe zi isi dubleaza riscul de cancer de san fata de femeile care consuma jumatate din acestă cantitate.

    Comisia Europeana este îngrijorata de seriozitatea problemelor de sanatate, nutritia, activitatea fizica si obezitatea fiind prioritati în politica EU pentru sanatate, incluse în Programul de Sanatate Publica (2003-2008).

    OMS prin grupul de studiu asupra Dietei, Nutritiei si Prevenirii Bolilor Cronice (11) a aratat ca ingestia crescuta de grasimi totale, în special saturate, este asociata cu o crestere a riscului de cancer de colon, prostata sau san (12).

    Recomandarea OMS este de a consuma o cantitate de grasimi în alimentatia zilnica mai mica de 30% (13) din totalul energiei asimilate prin alimentatie pentru a scadea riscul cancerelor legate de nutritie.

    Raspunde
  5. octavian 31 Oct 2007 @ 23:46
    Raspunde
  6. Cami 1 Nov 2007 @ 01:09

    Orice argumente ai aduce Octavian, nu ai cum sa ma convingi ca iti poti inlocui proteinele speciale din carne, cu cele din legume, soia si altele. Sunt cam aceleasi, dar au alte proprietati. Nu multa, dar carnea e buna pentru corp. Iti dezvolva si imunitatea altfel. Apropo: a vazut cineva un culturist vegetarian? :d Nu, va zic eu.. de nicaieri nu-ti iei energia mai bine decat din carnitza… :) aia fiarta na…sa nu cresti colesterolul… Mai bine explica-i lu Serb, cat de rau fac tigarile,in comparatie cu carnea.

    Raspunde
  7. criserb 1 Nov 2007 @ 02:27

    Alo alo… voi ati inteles gresit… nu am de gand sa ma las de a manca carne, am scris postul asta de dragul lui Octavian care are o idee fixa :P

    Nu doresc a renunta la carne… nici gand… vroiam doar o discutie cu… daca e buna sau nu… si cat de mult face bine si cat dauneaza….

    Octavian are argumente in ceea ce spune… care asa citindu-le… chiar par argumente solide…

    Raspunde
  8. criserb 1 Nov 2007 @ 02:29

    @Oscar – N-am fost mai la film fara tine, stai linistit, am fost in “Casa” si apoi in “Fabaria”… a fost o seara doar in doi :P

    Raspunde
  9. octavian 1 Nov 2007 @ 09:46

    cami, aia cu culturist, mi-a placut, cred ca ati invatat-o in prima ora de curs la Igiena Alimentatiei… :D , sa inteleg ca oamenii care fac culturism, manaca carne, si iau tot felul de chestii sunt sanatosi, nu? cand ai zis culturist m-am gandit la puii aia adusi din america, f mari, care sunt extrem de gustosi fata de cei din romania, nu-i asa cami?

    Cristi, nu te mai scuza, ” fratilor, nu vreau sa la las de carne, nu trageti in mine…” – crede-ma ca nu faci o crima daca numai mananci carne ;)
    Idee fixa nu stiu care din noi are, cei care au fost invatati de ani de zile ce inseamna “mancarea sanatoasa” si nu accepta argumente, dovezi, etc.

    Daca ati fi avut rabdare sa vedeti ce zice doctorul in videourile de mai sus, ceea ce nu vred ca ati facut, ati vedea ca ala nu vb prostii.

    In posturile anterioare cand ziceam de mancare sanatoasa ma refeream la macare gatita, fata de conserve si mcdonalds…

    … si ca sa nu se supere cami pe mine, serb, iti recomand un link pt fumat, Nicomarket.

    Raspunde
  10. ratzusca 1 Nov 2007 @ 10:49

    totusi… nu uitati… carnea de ratzusca dauneaza sanatatii … mele:d

    Raspunde
  11. Cami 1 Nov 2007 @ 11:46

    bine Octavian.. sa zicem ca fiecare cu orientarea lui..Iti doresc sa poti sa te lasi de carne daca asta vrei , dar stii ca asta presupune o mai mare grija fatza de tine. De aia nu-l sfatuiesc pe serb, ca nu il vad eu pe el calculandu-si salata :d

    Raspunde
  12. octavian 1 Nov 2007 @ 11:51

    merci cami, incepand de azi nu o sa mai manac carne, sa vad daca pot si daca o sa fiu mai sanatos!
    :)>-

    Raspunde
  13. siona 1 Nov 2007 @ 14:42

    doh, in zilele noastre nu stiu daca mai exista alimentatie sanatoasa, tre sa tinem cont ca porumb modificat genetic se cultiva la noi de pe vreme lui ceausescu, iar la ora actuala nu cred ca se mai cultiva ceva care nu e modificat, doar tre sa fie recolta bogata, iar daca nu sunt modificate sunt stropite cu tot felu
    nici eu nu sunt de acord cu scosul carnii total din alimentatie, asta binenteles ca nu inseamna ca manaci 7 zile pe saptaman porc, dar un echilibru tre sa fie in toate

    Raspunde
  14. criserb 2 Nov 2007 @ 02:35

    Opa… vad ca Octavian ataca McDonald’s… grije man, ca imendiat ne suparam..

    Adica ce vrei tu sa zici, ca mancarea de la Mac nu e buna? :D Adica eu care mai merg din cand in cand la Mac si mai bag cate un Big, nu sunt sanatos…? E adevarat ca mai am unele probleme cu capu’… dar nu cred ca sunt de la Mac si de la faptul ca ma inebunesti tu multe ore pe zi :P

    Mac-ul e cel mai sanatos… in special cel din Buzesti :P Ti-l recomand cu incredere :P

    P.S. Au si mere… din alea de care iti plac tie :P

    Raspunde
  15. criserb 2 Nov 2007 @ 02:37

    Am uitat ceva… cea mai buna leguma tot porcul e… deci sa trecem pe legume :P

    Si serios vorbind acum… excesul nu e bun in nici un domeniu… deci mai usor cu carnea… dar NU trebuie renuntat la ea… Sa nu fie grasa si sa fie mancata cu cap…

    Raspunde
  16. Cami 2 Nov 2007 @ 09:30

    aha..deci la Mac ai facut tu pietrele alea …[-( cine stie ce-ti dau aia pe acolo sa mananci… nu e buna mancarea de la ei .O sa incepi mai tarziu sa ai din ce in ce mai multa nevoie de mine :d

    Raspunde
  17. octavian 2 Nov 2007 @ 09:50

    legat de macarea de la mc, mada, mi-a zis sa nu o mai las niciodata sa isi ia ecva de la ei, nu stiu de ce… cred ca a citit cum fac ei mancare, si inca ceva, eu am lucrat la mc o zi, si credeti-ma, stiu ce vb…

    Raspunde
  18. octavian 2 Nov 2007 @ 09:52

    inca ceva, multumesc domn doctor serb pentru sfaturi, numai ca e deja prea tarziu, am renuntat ieri sa mai manac carne, ai uitat?!

    Raspunde
  19. criserb 2 Nov 2007 @ 11:29

    Vezi sa nu renunti si la placerile trupesti :P ca e pacat…

    Raspunde
  20. simona 15 Dec 2007 @ 20:52

    Ce ciudat functioneaza mintea umana cand ne place ceva. Cred ca este o oroare de rationament sa nu acceptam niste dovezi bine argumentate doar pentru ca ne place ceva…….. E ok sa manance carne sau sa aiba orice alt obicei alimentar oricine, insa nu e corect sa spui ca e si bine atata timp cat exista dovezi oferite de studii clinice controlate.

    As avea o remarca pt comentariile lui Cami: organismul uman ca si cel animal de fapt are nevoie de aminoacizii din care e formata proteina si nu de proteina in sine, iar acesti aminoazici se gasesc din plin in surse vegetale. de unde credeti ca isi procura proteina animalele ierbivore (vaca, porcul, oaia, etc)?

    Am doua fetite care nu au mancat carne niciodata. Doresc sa mentionez ca nu e vorba doar de carne, ci de un stil de viata care include alimentatie, exercitiu fizic, lichide. Ca si mentiune, fetele mele au 9, respectiv 7 ani. Pana la aceasta varsta nu au luat NICIODATA nici un antibiotic sau alt medicament. As dori sa vedem cati copii de aceasta varsta gasiti in Romania care sa nu fi fost bolnavi si care mananca ceea ce manaca copilul roman obisnuit: carne, chipsuri, bauturi tip cola, alimente bogate in zahar, grasimi si aditivi alimentari.

    Mentionez din nou, simplu fapt ca eu doresc sa continui sa mananc ceva nu inseamna ca e si corect sa neg dovezile. O atitudine mai pertinenta ar fi: stiu ca nu e sanantos, insa ALEG sa continui.

    Cu respect,
    Simona
    P.S.
    toate afirmatiile de sus sunt aduse la argumentele prezentate pe acest post si nu fac nici o referire la nici o persoana.

    Raspunde
  21. octavian 17 Dec 2007 @ 11:13

    multumesc Simona pentru ajutor!
    Sa-ti traiasca fetitele sanatoase in continuare!

    Raspunde
  22. anne 23 Sep 2008 @ 01:37

    Buna!
    iti las aici linkul catre un nou blog despre mancare: retete, tips’uri, how not to do it si multe alte chestii. pentru inceput, ai o reteta de desert, foarte usor de preparat si foarte tasty.
    Enjoy!

    http://foodizgud.wordpress.com/

    Raspunde
  23. Astrid 22 Dec 2008 @ 00:21

    buna in primul rand vreau sa va povestesc din experienta mea :p. celor care sunt interesati vreau sa va spun k io m_Am luptat cu kilogramele in plus timp de 2 ani adik prima data eram la greutatea normala 54 55 kg si dupa aceea intr_un timp foarte scurt nici o luna am ajuns la 65 kg ptr inaltimea mea de 1.65 m era deja f mult ma schimbasem total burta celulita etc toata lumea imi spunea k trebuie sa ma opresc din manacat dar degeaba si mai p scurt pana la urma in maxim o jumatate de an am ajuns la 75 kg nu mai imi intra nimik p mn eram monstru pana cand intr_o zi m_am hotarat sa imi incep un mod de viata sanatos si asa am facut si am trei luni de cand mananc asa si nu am treaba am slabit in 2 luni 15 kg fara nici un efort acum am 59 kg cn doreste sa ma contacteze sa afle cum am facut poate poate sa imi scrie ast sa impartasesc povestea mea multor persoane va ast papa

    Raspunde
  24. Radu 27 Jan 2009 @ 14:21

    Cami: Se pare ca nu ai auzit de Bill Pearl, un mare campion in culturism, care era vegetarian… Mai documenteaza-te inainte sa deschizi gurita. Si eu sunt vegetarian, si pot sa zic ca ma mentin intr-o forma destul de buna si ma simt mai bine decat pe vremea cand mancam carne, mai energic, etc… In plus, uita-te la oameni celebri care se mentin in forma buna si sunt vegetarieni… David Duchovny, Drew Barrymore, Kim Basinger, Paul McCartney, Chelsea Clinton, Woody Harrelson, Alec Baldwin, Bryan Adams, Peter Gabriel, Alicia Silverstone, Liv Tyler, Jerry Seinfeld, Pamela Anderson, etc. Pe scurt, daca te documentezi, vegetarienii nu duc lipsa de vitamine, proteine, s.a.m.d., nu mai mult decat cei care consuma carne.

    Raspunde
  25. Cami 28 Jan 2009 @ 18:43

    Radu: vezi tu cum vorbesti, ca neam de neamu tau nu are anii de facultate pe care ii am eu, de am deschis gurita. Sa crezi tu, ca esti mai sanatos decat un om normal. De ce crezi tu ca a lasat Dumnezeu carnea sa fie mancata? Sa se trezeasca un nebun ca tine, sa contrazica un doctor. Nu stiu de nici un Bill, si nici nu ma intereseaza. Stiu ce am invatat eu, si treaba ta ce faci cu viata ta. Dar ai grija cum vorbesti cu cineva ca mine. Si m-am documentat destul..habar nu ai tu cat.

    Raspunde
  26. Radu 28 Jan 2009 @ 19:18

    :) Aici nu e vorba de ani de facultate sau altceva (desi din cum vorbesti si te exprimi…), si daca nu te-ai documentat de Bill Pearl sau altii, asta este, dar nu am putut sa nu te contrazic fiindca erai atat de sigura pe tine: “Va spun eu…nu!” 8-| In primul rand, eu nu le dau in cap persoanelor ce mananca carne, daca ele se simt bine ca mananca (practic) bucati dintr-un cadavru animalic, e alegerea lor, e sanatatea lor, e viata lor, nu-mi pasa ce fac ele. In al doilea rand, nu cred in Dumnezeu, si animalele sunt aici la fel ca noi, dupa un lung proces de evolutie, si au, la fel ca noi, acelasi drept de a-si trai viata fara ca noi ( 3:-o , :(|) , :@) , ~:> ) fara sa le dam noi cu toporul in cap dupa doar cativa ani de viata, si sa ne infruptam din ele. 8-x In ultimul rand, nu vad cum vorbesc, fiindca n-am spus-o cu rautate sau cu “nasul la purtare”, si nu eu te-am facut nebuna pe tine, era O REMARCA, deci nu e cazul sa recurgi la ostilitate de genul si isulte inutile si de prost-gust /:) Daca toti ar gandi asa de cei care mananca mai sanatos, am fi un popor de obezi bolnavi (in mare parte ca americanii) Iar de sanatate, pot sa spun ca sunt destul, mananc sanatos, fac sport, etc., n-am spus ca sunt un “trup curat lacrima” fiindca in ziua de azi, nu e posibil. Iar de doctori, lasa-ma…Stim toti ce fel de persoane sunt 90% din doctorii romani. Iar din studii facute de specialisti, ghici ce regim e mai sanatos? Prefer sa ascult un specialist in nutritie, decat un doctor “random”, burtos, ipocrit, care se misca doar de dragul banilor $-) si iti spune “nu bea, nu fuma” iar la ei e viciul de toate zilele. Si daca te-ai documentat, bravo tie, te felicit @};- insa…parerile in contradictie pot sa se ciocneasca la nesfarsit, deci…tu ramai la regimul tau si nu insulta persoanele care au ales un mod de viata diferit de al tau…fiecare cu “liberul albitru” al sau :)>-

    Raspunde
  27. octavian 28 Jan 2009 @ 19:34

    @cami in ce te-ai bagat… o sa ajung acasa si-ti dau un raspuns :)

    Raspunde
  28. Cami 28 Jan 2009 @ 23:45

    Radu: daca ai citii ce am scris pe postul asta, nu ai fii vorbit tu intr-un mod care m-a deranjat. Am zis ca nu sunt de acord, dar fiecare face ce vrea. Eu nu am acuzat pe nimeni, chiar si lui octavian i-am spus ca poate sa manance cum vrea, e problema lui. Dar m-ai enervat cu faza ” Mai documenteaza-te inainte sa deschizi gurita” .
    Deci: MIE nu-mi vorbesti asa. Nu ma cunosti, si nu mi te adresezi asa, ca suporti consecintele. Nu m-am luat de tine, nici de cei vegetarieni. Mancati cum vreti, am zis doar ca eu nu sunt de acord cu tipul asta de viata. E problema ta, dar te rog sa ai grija cum mi te adresezi, dupa cum ai vazut, e usor sa fii tare in “gurita” .
    Si daca vrei sa vorbim de medicii din ziua de azi, asta e.. daca nu-ti convine, nu venii la spital. Nu te chiama nimeni, tu vii si te vaiti.
    Uite, eu eram o draguta, da acu ma obligi tu sa ma port aiurea, si sa fiu nesuferita.
    A … :D si pana mai cresti putin, vorbeste-mi cu dumneavoastra.

    Raspunde
  29. Oscar 29 Jan 2009 @ 11:02

    bai nene, ia mai usor cu cami !! x( deci radule? eu nu inteleg de ce te agiti atat, daca vrei sa ramai la “ierburi” este treaba ta 3:-0 .
    Voi vegetarienii sunteti foarte irascibili…mai cunosc eu pe cineva care are aceeasi atitudine ca si tine.(va credeti mai destepti, mai “curati”, mai echilibrati, direct zei va vedeti… dar degeaba tot :@) ramaneti)..parerea mea este ca trebuie sa existe un echilibru in alimentatie…nu-ti pot spune decat “sa vegetezi bine!”

    Raspunde
  30. octavian 29 Jan 2009 @ 11:14

    @oscar vezi ca ti-ai luat nasul la purtare

    Raspunde
  31. Radu 29 Jan 2009 @ 13:39

    @Oscar: Stii, exista posibilitatea sa-ti recitesti comentariul, deci mai arunca o privire la cum vorbesti tu si nu spune ca noi suntem irascibili si ca suntem :@) Si iti paream agitat? :) Eram cat se poate de calm…:-? Frustratule! :P :)>-

    @Cami: Daca m-ar intimida amenintarile de orice fel, chiar m-as panica gandindu-ma la “consecinte” ;)) Cat despre “dumneavoastra”, imi pare rau, dar cat timp nu te cunosc, chiar nu pot sa ma adresez asa :P Si tu m-ai enervat cu “nebuni ca tine” si as putea spune si eu ca “MIE nu-mi vorbesti asa”, dar cum am spus, amenintarile/atentionarile/etc mi se par deloc intimidante si inutile :) La spital, da, nu ma cheama nimeni, si nici eu nu merg sa ma vait, cel putin nu inca, si daca am noroc, nu pana ajung si eu pe drumul de-a fi un mosulet si nici voi sa n-ajungeti :)>-

    Raspunde
  32. Cami 29 Jan 2009 @ 15:15

    Mercic Oscar..
    Radu: sunt mai mare si mai inteligenta, asa ca renunt si nu ma mai pun la mintea ta. Si e adevarat, va puteti supara, dar Oscar are dreptate. Daca nu sunt de acord cu felul vostru de viata, care e problema voastra? Ce trebuie sa sariti ca arsi?
    Tu te-ai bagat in seama cu mine, iar eu am luat decizia de a nu te mai baga in seama, pentru ca imi pierd vremea. :)

    Raspunde
  33. Oscar 29 Jan 2009 @ 18:10

    cami: pt nimic draga mea :)

    octavian: te iau si pe tine acum :)

    radule: eu sunt foarte linistit dar imi place sa enervez lumea :)) adica sunt un mic dracusor …am vrut sa devin avocat dar dhe viata mi-a oferit ceva mai bun si mai frumos :)
    nu cred ca am vreun motiv sa-mi recitesc commentul. Nu regret nimic niciodata asa ca “peace bro” . cat despre frustrat? hellooo not me !! si dupa cum spune cami ma retrag si eu ca imi pierd vreama cu tine …am treburi mult mai importannte decat sa citesc ca mananci tu frunze ..numai bine,

    Raspunde
  34. Radu 29 Jan 2009 @ 21:32

    :-j Da, cum am putut sa nu observ inteligenta de care dai dovada….. :-\” :)) Acum nu ma leg aici de greselile gramaticale scrise in alte comentarii, ci de siguranta pe tine, desi esti departe de a sti ceva sau avea dreptate… :) In fine, cred ca o sa inceapa sa-mi moara si mie neuronii daca mai citesc comentarii scrise de minti mediocre care se supraapreciaza :) “Anii” aia de facultate se cer refacuti. Doar un sfat :)

    ______________
    Pai da, sigur ca da, pregatirea universitara pentru a deveni avocat e extrem de neomogena, nu o pricepe orice minte… [-x

    =;

    Raspunde
  35. Cami 29 Jan 2009 @ 23:07

    Radu: tu la 20 de ani, stii ce e aia facultate? A… Probabil da, stii…una care se face pe bani, sau ma rog … te-ai dus de 3 ori la facultate in viata ta?
    FACULTATEA SE CERE FACUTA !!!!!!! ( IN CAZUL TAU)

    Raspunde
  36. octavian 29 Jan 2009 @ 23:34

    Cami “sunt mai mare si mai inteligenta, asa ca renunt si nu ma mai pun la mintea ta.”

    d-na Cami, ori renunti ori nu renunti? :D

    Raspunde
  37. Cami 29 Jan 2009 @ 23:39

    Octavian, asta a fost ultimul post la adresa aluia, dar am si eu o intrebare… stiu ca nu esti de acord cu ideile mele….eu tie nu ti-am zis nimic… tu de ce te iei de mine? :d Te rog, daca ti-am facut ceva sau daca te-am deranjat, zi-mi… vad ca astepti sa ti se zica si tie ceva, sa-i tii parte lui Radu .

    Raspunde
  38. mircea badea 29 Jan 2009 @ 23:39

    Pe lumea asta sunt 2 tipuri de prosti:
    – prosti cu carte
    – prosti fara carte

    @cami tu din ce categorie faci parte?

    Raspunde
  39. octavian 29 Jan 2009 @ 23:46

    @cami nu m-am luat de tine, ti-am readus aminte ce ziceai mai sus.

    Postul asta banuiesc ca nu a fost scris sa va certati voi aici…

    Raspunde
  40. Cami 29 Jan 2009 @ 23:48

    daca ai tu timp, mircea badea sa citesti ce am scris eu :d .. e clar… si tu esti vegetarian?
    Hai… vegetarieni.. daca va zice omu ceva, e prost. :d
    De fapt… e iarna, si nu prea e iarba pe afara.. acum am inteles.. ma retrag.. :d

    Raspunde
  41. mihaig 29 Jan 2009 @ 23:58

    Eu mananc carne dar din ce vad aici cami sufera de un complex de inferioritate, altfel nu s-ar bate cu pumnul in piept ca ea e cea mai desteapta, are 5 facultati, etc.

    Nu va mai luati de ea, nu are nici o vina, probabil ca in tinerete faceau colegii misto de ea in clasa :D si acum trage tare sa ne demonstreze cat de sus a ajuns!

    Raspunde
  42. GGD 30 Jan 2009 @ 00:32

    mihaig: prietene,te-ai trezit sa te bagi la ora asa in seama? nu ai somn? cred ca ar fi mai bine sa termini si tu si prietenu Radu.
    Radu: incearca niste caterinca mai noua,aia e prea veche si nu prea mai face pe cineva sa rada. ;)
    fiecare a spus ce parere are despre mancare. daca mai ai ceva de zis despre mancare (carne,vegetale,etc) zi si atat. daca nu, terminati cu afirmatiile astea de 2 lei ca pana una alta Cami are o facultate terminata iar in aceasta facultate cred ca a invatat si ce e bine sa mananci.
    poate confuzi facultatea de asistente cu cea de medicina. sunt 2 lucruri diferite. ;) cami a terminat-o pe cea de medicina si a dovedit lucrul asta.
    si daca tot veniti cu niste afirmatii despre unu si altu, macar veniti cu argumente,cu link-uri,etc.

    Raspunde
  43. octavian 30 Jan 2009 @ 00:40

    nimeni nu doarme la ora asta?!?

    @GGD am pus mai sus, dar in loc sa vedeti filmele de acolo va certati in continuare… :(

    revin:

    …si niste video-uri cu dr. Virgiliu Stroescu, medic endocrinolog, specialist in alimentatia vegetariana, fost cercetator, a lucrat in Academie, ca va e mai usor sa le vizionati:
    NationalTv – 07 Dec 2006 Hrana Care Prelungeste Viata
    OTV – 02 Ian 2007 – Bomba Zilei
    NationalTv – 15 Feb 2007 – Apostolul Vegetarianismului
    TVR2 – 17 Feb 2007 – Ora de Stiri
    B1TV – 22 Feb 2007 – Dieta Vegetariana Face Furori 1
    B1TV – 28 Feb 2007 – Dieta Vegetariana Face Furori 2
    NationalTv – 03 Apr 2007 – Postesti mult – traiesti mult
    Antena2 – 01 Mai 2007 – 1 Mai cu mici si bere

    Raspunde
  44. Oscar 30 Jan 2009 @ 10:32

    mda..n-ai cu cine domne!!

    mihaig: tu unde ai ajuns prietene, ai macar liceul terminat? ~:>

    cami, la urma urmei ce naiba ne intereseaza pe noi ce vor ei sa manance si ce nu …acum pe bune, avem atat de multe lucruri de facut si noi ne pierdem vremea unii care chiar nu au ce face:D

    radule, am si eu o curiozitate …tu ce facultate faci ?

    singurul lucru care m-a enervat este ca te-ai luat de cami si de opinia pe care o are. daca ai fi fost atat de destept pe cat te crezi, probabil ai fi stiut la ce nivel trebuie sa vorbesti cu o persoana ca ea. numai ca nu ai cum, pt ca cel frustrat esti tu. tu care nu cred ca ai nici macar prietena, probabil nu ai cu cine sa stai de vorba, sa iesi in oras, sa traiesti si sa imparti ceea ce faci zi de zi…
    si chiar daca iti vei gasi nu va sta prea mult langa tine ..pt ca ai o atitudine pe care nu cred, ca cineva ar rezista langa tine. no offence :d

    Raspunde
  45. octavian 30 Jan 2009 @ 11:06

    inca unu care se retrage…

    oscar “si dupa cum spune cami ma retrag si eu ca imi pierd vreama cu tine …”

    @oscar si tu zici ca te retragi si nu te retragi?!?!

    apropo,am o prietena care are un caine Oscar,e simpatic foc, nu ca tine :D

    Raspunde
  46. Oscar 30 Jan 2009 @ 11:10

    ai noroc ca esti coleg si prieten cu serb ca altfel iti ziceam cateva ..:)

    Raspunde
  47. octavian 30 Jan 2009 @ 11:15

    chiar ca am noroc

    Raspunde
  48. Oscar 30 Jan 2009 @ 11:18

    ce funy esti

    Raspunde
  49. Ghiocel07 30 Jan 2009 @ 19:48

    Ce s-au incins spiritele… Citeam alt post care m-a directionat aici si am ramas cu gura cascata. Pana si pe Badea l-ati starnit. De unde s-a plecat si unde s-a ajuns.

    Raspunde
  50. octavian 30 Jan 2009 @ 23:08

    copiii astia, cand s-or maturiza?! :D

    Raspunde
  51. Diana 1 Feb 2009 @ 10:13

    Cei mai multi vegetarieni pe care i-am vazut au inceput sa semene cu ceea ce mananca, asa ca sunt si ei un fel de canibali , nu-i asa ?

    Raspunde
  52. Duke 25 Feb 2010 @ 20:51

    Din cate se stie, omul nu e vegetarian, ci vegetarian este ca asa i se pare lui ca e bine. E ca si cum o capra ar renunta sa mai pasca, si s-ar apuca de prins iepuri.

    Un lucru e clar, prea multa carne nu e buna, dar nici sa o dam numai si numai pe …vegetale.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)