Sari la conținut

Masina pe post de umbrela

trafic Ma trezesc, ma uit pe geam si cu stupoare vad ca ploua. Naspa, iar trebuie sa iau masina, sa stau ore intregi la semafoare, sa injur in stanga si-n dreapta. Asta e, doar ploua, nu am alta solutie.

Ma imbrac, imi iau niste haine mai subtiri ca de obicei ca deh, plec cu masina si trebuie sa ma simt comod, doar am sa petrec ore bune in trafic :)

In sfarsit sunt gata de drum, mai am 2 ore pana incep munca dar plec din timp, stiu ca asa fac toti, isi iau masina in loc de umbrela, doar sunt Bucuresteni ca mine, nu-s prosti sa mearga pe jos pe o astfel de vreme. De aia mi-am luat masina, sa ma apere de ploaie si vant.

Ajung in fata blocului, caut masina, nu mai stiu unde am lasat-o ca deh, n-am mai circulat cu ea de la ploaia trecuta si a trecut ceva vreme. In cele din urma o gasesc. Constat cu bucurie ca azi nu m-a blocat iar vecinul de la 5 sau tiganul ala de peste drum, ce noroc :)

Pornesc motorul, ce frumos toarce.

Am plecat, ajung in prima intersectie, fuck! cat poate fi de aglomerat. Imi aprind o tigara, vreau sa deschid geamul dar ploua :( Eh, pot sa fumez si cu el inchis ca doar nu mor.

Ma uit in stanga, in dreapta si incep sa-i vad langa mine pe toti cei care-i vedeam in metrou si in autobuz. Ma bucur, imi dau seama ca Bucurestenii mei sunt destepti :P

Imi dau seama ca au trecut 40 de minute si eu stau tot pe loc si ii vad din ce in ce mai greu pe “colegii de drum”. Nuuu, nu ne-am deplasat, au inceput sa mi se abureasca geamurile. Tre’ sa ma dau jos, sa-mi iau carpa din porbagaj dar ploua, ploua prea tare, coafura nu rezista.

Noroc ca am prin masina niste servetele, m-am scos, imi ajung cu siguranta pana la munca. Preventiv o sa sterg doar in locurile esentiale, putin din parbriz si putin din geamul din stanga, mai mult nu are rost, vad suficient.

Incepe sa ma claxoneze boul din spate, oare ce vrea de la mine? El nu vede ca eu imi pregatesc masina de drum, ar vrea sa inaintez asa fara sa vad nimic prin parbriz. Deschid geamul si tip la el “Ce vrei baaa, nu vezi ca nu am unde sa merg?”

La naiba chiar aveam unde, cei din fata au plecat in timp ce eu eram fascinat de cunostintele pe care le vad in trafic si de problema geamurilor aburite.

Demarez in tromba, ii stropesc din cap pana in picioare pe putinii fraieri ce asteapta autobuzul, da’ ce? e vina mea ca ei nu au masina?

Mai am putin si ajung la munca, au trecut 2 ore in care mi-am consumat toate servetelele si m-am intalnit cu multi amici. Ma uit cu mandrie pe geam, eu am masina si nu-mi pasa de vremea rea.

Opa! S-a oprit motorul in ultima intersectie. La naiba, imi dau seama ca nu mai am benzina… daca ar fi plouat mai des mi-as fi adus aminte dar asa… nici nu mai stiu de cand nu m-am mai suit in masina.

Las masina acolo, nu pot s-o imping din intersectie, doar ploua. Mai am 100 m pana la birou, ii pot face pe jos, oricum nu mai ploua asa tare…

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. elaul 20 Oct 2009 @ 11:30

    stai sa vezi cand or sa vina primii fulgi de zapada..iti faci provizii de servetele si-ti incarci din timp telefonul, ca sa poti povesti meciul cu prietenii, de ex..:)

    Raspunde
  2. cristina 20 Oct 2009 @ 11:35

    eu azi am ajuns la birou la ora 5.30. :)) a trebuit sa ma duc pana la aeroport la 4 si m-am gandit sa nu ma intorc acasa, ci sa ma duc la birou, sa lucrez ce am de lucrat azi, iar pe la pranz sa plec acasa. zis si facut, dar nu asta e point-ul.

    la 5.30 erau locuri de parcare in spate la TNB comparabile cu perioada summit-ului, remember the goot time? :)
    trezita la 4, am facut 12 minute de la mine din rahova pana la otopeni.
    la 5.30, desi ploua, nu era nimeni la niciunul din semafoarele dintre otopeni si universitate (unde lucrez) si le-am si prins pe toate pe verde.
    peste cateva ore cand voi pleca acasa, sunt absolut convinsa ca va fi lejer drumul pentru ca nimeni nu iese de la birou la masa pe vremea asta…

    concluzie: problema nu e nici aglomeratia, nici faptul ca ne confundam umbrelele cu masinile, ci faptul ca avem TOTI acelasi program. nu zici?

    Raspunde
  3. criserb 20 Oct 2009 @ 11:46

    Cristina, e clar ca toti avem acelasi program, dar avem acelasi program si cand ploua si cand e soare :)

    Raspunde
  4. ionut_d 20 Oct 2009 @ 11:47

    Si eu am vrut sa scriu ceva similar. Dar cum era si unul din posturile tale trecute, eu sunt cel care nu face nimic pentru ca oricum nu am ce si daca as avea ce, ar fi timp pierdut de pomana.

    Propun pe aceasta cale schimbarea sintagmei “bine ati venit in romania dati-va ceasurile cu 50 de ani inapoi” cu “bine ati venit in Romania, dati-av ceasurile cu 100 de ani inapoi”, evident cu actualizarea ei peste ~5 ani cu “150 de ani inapoi”

    Raspunde
  5. epep 20 Oct 2009 @ 17:47

    Mai stiu eu pe cineva care stropea oamenii care asteptau auobuzul inghesuiti in statie…sa nu dam nume

    Raspunde
  6. mariana 20 Oct 2009 @ 21:24

    @criserb asta e point-ul?!…:)

    Raspunde
  7. criserb 20 Oct 2009 @ 22:10

    Pointul e ca bucuresteanul isi ia masina intotdeauna cand ploua, cei care nu stiu sa conduca invata pe ploaie, cei care conduc numai duminica isi iau masina sigur daca ploua :P

    P.S. Eu nu sunt bucuretean :P

    Raspunde
  8. Marius M 21 Jan 2010 @ 18:09

    Nesimtirea tipic romaneasca: “Demarez in tromba, ii stropesc din cap pana in picioare pe putinii fraieri ce asteapta autobuzul, da’ ce? e vina mea ca ei nu au masina?” Din pacate asta nu e doar la tine, ci la majoritatea soferilor din Romania. In Bucuresti e “grosul” ca acolo unul e mai “bazat” decat celalalt. Noroc ca in fata Domnului o sa ne prezentam fara masina…

    Raspunde
  9. zapadica 16 Jan 2011 @ 21:59

    ce interesant

    Raspunde
  10. Bogdan Hugoti 11 Feb 2017 @ 16:36

    @cristina – Problema nu e programul, el fiind oarecum standard in mai toata lumea.
    Proeblema este orasul in sine care nu a fost gandit sa primeasca si sa miste in circulatie atatia oameni.
    Foarte mutli s-au “mutat la Bucuresti” de la tara, de dragul falei numelui orasului “centru” combinat cu “dragul” de a lucra intr-un semisclavagism modern si pseudolegal la vreo multi/poli/corpo/concern. (de fapt stau in chirie pe te miri unde sau pastoresc vreun balaur de credit zeci de ani).
    Si cel mai probabil si-au adus cu ei si vreo masina la, sau sub limita ITP-ului pe care o parcheaza aproape mereu prost si o conduc execrabil, neintelegand ca traficul de oras mare nu se aseamana deloc cu traficul din “Taranestii de Jos”.
    Consider ca problema nu e programul de lucru, ci afluxul de tarani intr-un areal oarecum fix. (spune-le cum vrei- provinciali, oameni din alte judete, imigranti, etc) care umplu si aglomereaza artificial strazile si nu numai.
    Sa mai vorbim despre accent?
    De multe ori nu intelegi ce vorbesc…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)