Sari la conținut

Masinile cu nr de BG ar putea sa nu mai circule in Romania

Cei care nu isi achita  amenzile rutiere in termen de 90 de zile de la data comunicarii procesului verbal si nu face dovada achitarii amenzii risca sa isi piarda dreptul de a conduce autovehicule, potrivit unui proiect de modificare a Codului rutier, lansat in dezbatere publica de Ministerul Administratiei si Internelor. De asemenea, proiectul MAI propune ca masinile inmatriculate in alte state sa nu mai poata fi conduse in Romania decat 30 de zile.

[de aici]

Abia astept!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. corina 22 Feb 2013 @ 17:19

    criserb, mi se pare mie sau scrie: “cei care…nu face”?!

    Raspunde
  2. criserb 22 Feb 2013 @ 17:38

    @corina – yep, asa scrie :) Nu mi-am permis totusi sa corectez, este un citat… Se pare ca se intampla si la case mai mari.

    Raspunde
  3. corina 22 Feb 2013 @ 17:47

    @criserb, in cazul redarii unui citat agramat, se poate pune in paranteza “sic!”

    Raspunde
  4. Dorinel 22 Feb 2013 @ 18:35

    Am intrat pe site-ul lor și se pare că Roxana s-a corectat. :-)

    În ceea ce privește mașinile înmatriculate în Bulgaria, nu văd schimbări majore. În proiectul ăsta se vorbește despre mașinile deținute de români și înmatriculate în alt țări… În cazul nostru, cele mai multe mașini sunt în proprietatea unui bulgar sau a unei firme bulgărești, așa că legea nu s-ar putea aplica.

    Raspunde
  5. Iulian 22 Feb 2013 @ 23:02

    Si chiar daca s-ar aplica, tot degeaba o vad. Ar trebui sa stea politia sa verifice toate masinile de bulgaria, asa, periodic, sa vada daca au expirat cele 30 de zile.

    Raspunde
  6. Dorinel 22 Feb 2013 @ 23:25

    Singura soluție pentru a opri înmatriculările în Bulgaria rămâne pe care o are Guvernul este să reducă taxa la nivelul celei pe care o cer bulgarii.

    Raspunde
  7. Dorinel 22 Feb 2013 @ 23:27

    Singura soluție pentru a opri înmatriculările în Bulgaria pe care o are Guvernul este să reducă taxa la nivelul celei pe care o cer bulgarii. Dar cum nu văd acest lucru implementat prea curând, probabil că vom avea în continuare din ce în ce mai mulți parteneri de trafic “bulgari”, cu asigurări dubioase și stil haotic de condus.

    Raspunde
  8. velu 22 Feb 2013 @ 23:53

    Aia cu platitul amenzii este o aberatie. Practic am o prezumtie de vinovatie. Si trebuie sa-i arat organului chitanta cu care am platit, altfel se considera amenda neplatita? Trebuie sa umblu la mine cu toate chitantele cu care am achitat PV-ale din utlimele 6 luni?
    Ce tampiti, nu au nici macar o baza de date comuna cu posta (sau unde se mai platesc amenzile) ca sa-si confirme platile intre ei. Daca nu faci dovada platii se considera ca nu ai platit procesul verbal? Pai pe procesul verbal scrie clar sa trimit chitanta in original la sectia de politie care a emis PV. Atunci cu ce sa mai fac dovada platii? Cu o copie dupa originalul chitantei? Ce valoare are copia aia? -o arat agentului care ma opreste si gata, ma sterge din baza de date? Pai atunci e simplu, pot sa fac oricate “copii” dupa chitanta aia.

    Ce sa mai zic de o baza comuna UE prin care pot sa urmareasca rapid orice masina (asigurare, contraventii ale soferului, etc.) din Europa inclusiv Bulgaria, Spania si Italia.

    Si noi vrem in spatiu Schengen??? Pai in cazul asta suntem ultimii tarani si nu meritam pentru simplul motiv ca nu avem infrastructura necesara, nu ne putem conecta la o baza de date comuna care in mod sigur exista in UE.

    Raspunde
  9. Sorana 23 Feb 2013 @ 19:43

    Sa imi dea statul roman bani pentru a inmatricula masina in Romania asta si apoi nu vor mai vedea masini de BG, dar pana atunci ce sa facem?alegem si noi ce este mai ieftin.Cea mai de rahat tara cu cele mai tampite legi!!!Cei care dorm pe scaune isi permit sa umble cu masini de Ro, dar ceilalti asta este, cum pot si ei!!!Haideti mai sa mai taiem de la toti si sa ne bagam noi in buzunare!!!Parlamentul cel mai de cacat!!!Faceti fratilor legi de munca, legi pt angajatori, pt angajati si apoi ganditi-va dracu la masinile de BG!!!

    Raspunde
  10. criserb 23 Feb 2013 @ 19:47

    @Sorana – nu-ti permiti o masina inmatriculata in Romania, nu circuli, e simplu. Ce vin am eu cand intra una ca tine in mine, cu asigurare in Bulgaria? De ce tre’ sa pierd eu luni de zile pe drumuri ca tu nu ai bani sa-ti inmatriculezi masina in Romania?

    Raspunde
  11. lee 24 Feb 2013 @ 16:00

    @sorana
    Cred ca tie prima data , statul roman trebuie sa iti dea o masina.

    – Acum daca stam sa ne gandim , sunt prea multe masini, prea mici soselele, prea putine parcari, prea mici trotuarele, prea putine (zero) piste de biciclete, prea “jegoase” mijloace de transport in comun. Media masinilor, tinde sprea 2 masini pe familie (urban), si asta pentru ca nu exista alta alternativa placuta. Ma refer ca nu ma incurajeaza sa merg cu mijloacele de transport in comun, ca nu ma incurajeaza sa merg cu bicicleta, ca nu ma incurajeaza sa “ma sinucid” cu scuterul/motocicleta. Oricum o dai cea mai buna varianta este masina.
    Ar trebui taxe mai mari pt masini, pentru benzina, dar (atentie, am zis dar..) banii sa se duca la piste speciale pentru mijloacele de transport in comun (ca sa ajung mai repede cu autobuzul decat cu masina), piste de biciclete (sa mai dam jos din burtica), trotuare curate si largi si in deplina siguranta nu cu masini parcate, si uite asa am deveni mai sanatosi, si mai bogati.

    Raspunde
  12. florin 27 Feb 2013 @ 13:25

    te-ai bucura !!! lasa ca se gaseste la roman alta alternativa |

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)