Sari la conținut

Mi-a innebunit vecinul

insaneSi vorbesc cat se poate de serios. Prea sanatos nu e…

Intr-o seara cand ma intorceam acasa de la Stand-up Comedy, la etajul de sub mine, usa vecinului era larg deschisa, cu cheiile uitate in iala. Era ora 12 noaptea. M-am gandit daca sa ma duc sa-i spun sau nu, dar am trecut peste (si bine am facut).

A doua seara, tot asa, vin acasa, usa deschisa larg si vecinul isi facea de lucru prin holul casei lui. L-am vazut, in timp ce urcam scarile, l-am salutat si mi-am vazut de ale mele.

Dupa cateva ore vine Raca la mine, si-mi povesteste ca l-a abordat vecinul, ca ii spunea ca e unu’ la el in casa care doarme la el pe canapea, si ca i-a furat 200.000 lei. L-a poftit pe Raca in casa sa-l vada pe ala dormind.

N-a vrut sa intre dar na, la auzul acestor lucruri Raca suna la 112 sa le povesteasca alora ca vecinu meu are pe unu’ la el in pat. Nu a apucat sa initieze convorbilrea ca a aparut un alt vecin care l-a luat la intrebari pe ciudatul cu usa deschisa. Ce faci vecine, iar te imbatasi? Hai lasa prostiile si treci in casa, nu mai fa scandal pe scara…

Si-a vazut de treaba Raca al meu si a venit la noi.

Ne-a povestit intamplarea si na, ne-am amuzat noi de vecinul si de Petrica, prietenul lui imaginar. (cine nu stie gluma cu Petrica sa intre aici.)

Problema e ca vecinul nu inceteaza. Au trecut vreo 4 zile si inca nu si-a revenit din betie. Usa casei lui este aproape tot timpul deschisa si periodic arunca cu tot felul de lucruri prin casa. Sta pe un scaun in fata usii si din cand in cand arunca prin casa cu scaune, cu borcane, cu alte chestii ce le are la indemana. Nu face asta non-stop ci din cand in cand, undeva la 3-4 ore il apuca.

Fie ca e zi, fie ca e noapte.

Acum de exemplu nu arunca nimic, pur si simplu urla pe scara. Nu spune nimic, face ca un animal… 10 minute, dupa care se opreste. Probabi ca o sa-si reintre in activitate peste cateva ore…

La inceput a fost amuzant, dar acum nu mai e. E destul de nasol sa-l auzi trantind si tipand pe acolo.

Oare ca sa fac? Sa sun la 112 sa le spun alora ca vecinul meu nu e sanatos la cap? N-as vrea sa ii fac probleme, dar ma enerveaza. S-au dus vecinii la el sa-l potoleasca, vorbesc cu el (si pare ca vorbeste foarte normal), termina, si apoi o ia de la capat…

Imi e frica sa nu faca vreo prostie, sa dea foc la bloc, sau cine stie…

E ciudat ca m-am mutat totusi de ceva timp in bloc si e prima data cand aud sa fie vreun scandal. Pana acum n-am mai auzit nimic, totul era ok, pana acum cateva zile…

Voi ce-ati face in locul meu?

Tre’ sa precizez ca vecinul de care vorbesc este un om in etate, cred ca are vreo 70 de ani.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Amzis 2 Dec 2011 @ 03:05

    nu e vorba de betie . omu e senil de acum , a dilit :))are prieteni imaginari .mai bine ai suna la un spital de nebuni decat la 112 ca aia nu au ce sa-i faca

    Raspunde
  2. criserb 2 Dec 2011 @ 04:15

    @Amzis – e posibil sa fie asa cum zici tu, dar cum naiba sa sun la spitalul de nebuni? Cine sunt eu sa il cataloghez pe ala nebun? :)

    Raspunde
  3. epep 2 Dec 2011 @ 07:03

    Batranii sunt ca si copii, deci e ca si cum ai bate un copil :)

    Raspunde
  4. Cat 2 Dec 2011 @ 08:57

    Parerea mea e sa suni undeva, totusi. E trist cand oamenilor li se intampla asta, dar in lipsa totala sau partiala a discernamantului se pot intampla chestii serioase. Daca da foc la ceva, daca uita gazele? :-s N-are pe nimeni, familie, prieteni? Eu pe ei i-as cauta.

    Raspunde
  5. Alexandra 2 Dec 2011 @ 09:38

    Dupa stagiul de psihiatrie m-am convins ca asa cum se poate “strica” inima, se poate strica si capul. Important e sa suni la 112 si sa primeasca un tratament specializat, e mai bine pt el, pt familie, pt vecini.

    Raspunde
  6. Iulian 2 Dec 2011 @ 10:47

    Poate doar vrea sa evite mahmureala… si cea mai buna metoda e sa ramai beat :D

    Raspunde
  7. Oana 2 Dec 2011 @ 10:50

    Suni degeaba, fara accordul familiei nu il interneaza nimeni. In cel mai bun caz vine cineva si ii face o evaluare, dar asta nu va rezolva problema. Poate nu are familie. Daca are si rudele au ales sa nu faca nimic in privinta asta…e si mai rau.

    Raspunde
  8. Iulia 2 Dec 2011 @ 11:40

    Cred ca are vreo problema ceva. Daca va deranjeaza continuu trebuie sa sunati, macar la politie ca face scandal, nu suportati acum doar din mila…
    Si mama are în bloc una asa. Tot vreo 70 de ani are. Când face mama mâncare, uneori zbiara de sus ca o sa o denunte la mediu, ca miroase a varza de exemplu =))

    Mie mi se pare chiar amuzanta uneori tipa…Vinovata de poluarea din Ploiesti e mama, cu varza, nu rafinariile ce depasesc mereu nivelul de benzen în aer, si astia de la mediu nu fac nimic =))

    Sper sa se rezolve problema…e nasol sa ai zgomote asa la orice ora. De fapt e nasol sa ai vecini, ce sa mai zic…

    Raspunde
  9. mariana 2 Dec 2011 @ 16:04

    Poate ar fi bine sa prinzi un moment propice unei discutii de cateva minute, in care sa gasesti raspuns, direct de la el , la cateva intrebari de bun simt care se impun.

    Raspunde
  10. unicornul_vesel 5 Dec 2011 @ 17:08

    am vazut si eu ca statea cu usa deschisa cand am fost la voi acu’ cateva zile.
    eu chiar am vrut sa bat la usa sa-i semnalizez ca nu e tocmai safe sa stea cu usa in laturi :)))
    acum inteleg ca treaba e mai profunda decat am crezut :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)