Sari la conținut

Mi-am luat un umidificator de la Philips

umidificatorAcum că a venit vremea rece am simțit nevoia să pun un calorifer în priză pentru a încălzi camera în care doarme cel mic. După cum știți, pe cei mici nu poți să-i învelești, nu poți să le pui o plapumă pe ei, pentru că degeaba le-o pui, ei se sucesc și răsucesc până rămân complet dezveliți.

Pentru asta am considerat că un radiator este numai bun.

Radiatorul încălzește camera, dar calitatea aerului scade. Practic se evaporă apa din cameră și umiditatea ajungea undeva la 20%, ceea ce nu este deloc ok pentru copil. Nici pentru noi, dar na, acum punem pe primul loc copilul.

Am reușit să reglez și umiditatea aerului după ce am achiziționat un aparat de umidificare de la Philips. Ei au mai multe modele, eu am optat pentru cel mai ieftin, modelul ăsta.

L-am luat după ce am studiat problema și am ajuns la concluzia că este cel mai ok pentru nevoile mele. Pe piață sunt multe modele, cu ioni, fără ioni, tot felul de chestii, dar după niște căutări am zis că modelul ales de mine este ceea ce am eu nevoie.

Aparatul funcționează în trei etape. Filtrul din interior captează particulele mari părul și praful, atunci când absoarbe aerul uscat din cameră. După aceasta filtru NanoCloud umidifică aerul adăugând molecule de apă fără bacterii. În ultima etapă împrăștie aerul în cameră într-un mod foarte silențios. Practic nu prea îți dai seama că aparatul funcționează sau nu dacă nu ar avea niște leduri care să indice asta.

Umidificatorul știe să se oprească singur atunci când rămâne fără apa, ceea ce este foarte mișto. Există pe piață multe umidificatoare care nu știu să facă treaba asta și atunci trebuie să stai cu ochii pe ele pentru că altfel se pot arde.

Ce să vă mai zic, este o altă senzație de când îl avem în cameră. Se simte că-și face treaba pentru că nici noi nu ne mai trezim cu mucoasa uscată.

Vi-l recomand.

Cei de la Philips au și un model mai performant în sensul că face totul automat. Se setează umiditatea dorită și aparatul o păstrează automat. Nu trebuie să-l opriți voi sau să fiți atenți. Apăsați pe un singur buton și el chiar își face treaba cum trebuie.

Aveți mai jos și o prezentare video a umidificatorului, în caz că sunteți în căutarea unui astfel de produs.

Mai jos aveți și niște poze pe care le-am făcut în seara asta.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
19 comentarii
  1. Vali 9 Oct 2015 @ 22:22

    Îți recomand sacul de dormit pentru bebe :) e practic și nu mai ai grija faptului ca doarme dezvelit.

    Raspunde
  2. criserb 9 Oct 2015 @ 22:24

    @Vali – nu cred că stă el în sac de dormit. El se joacă prin pat până adoarme. Cum să se joace în sacul de dormit?

    Raspunde
  3. Ionuț Staicu 9 Oct 2015 @ 22:45

    Încă nu știu cum funcționează umidificatoarele astea, dar n-am înțeles următoarea chestie:

    Radiatorul încălzește camera, dar calitatea aerului scade. Practic se evaporă apa din cameră și umiditatea ajungea undeva la 20%,

    Se evaporă… unde? Umiditatea asta nu reprezintă cantitatea de vapori de apă din aer?

    Raspunde
  4. Crox 10 Oct 2015 @ 00:47

    Eu am pus asa ceva: http://amzn.to/1OqOMht pe convectoarele electrice – combinatia ideala. Umidificatoarele electrice sunt o mare teapa. O oala de ceramica umpluta saptamanal cu apa are acelasi efect.

    Raspunde
  5. Marius 10 Oct 2015 @ 11:42

    Glumind un pic, ai fost la cumparaturi cu Victor Kapra?

    Raspunde
  6. Gabriel 10 Oct 2015 @ 18:13

    @Marius – mai sunt si alți :)

    Raspunde
  7. crazymotherbaker 10 Oct 2015 @ 18:51

    @Ionuț Staicu – O absoarbe caloriferul electric :)
    Lasand gluma la o parte, in locuinta umiditatea tinde de obicei sa creasca, nu sa scada: respiri – deci adaugi umiditate, gatesti – iarasi umiditate etc.

    Raspunde
  8. Vali 10 Oct 2015 @ 22:27

    Super ca adoarme singur … poți încerca să îl pui în sac după ce adoarme. … bebe meu (are 1 an) adoarme doar la sân și după fac transferul în sacul de dormit. Noaptea mișună prin pătuț, o găsesc cu capul invers, pe burtă. . Doarme cum vrea ea iar când se trezește se ridică în fund. Orice ar zice lumea tot voi știți cum e mai bine :) cu sau fără sac bine ca doarme . Seară faină!

    Raspunde
  9. crazymotherbaker 11 Oct 2015 @ 22:22

    Ups, cred ca am suparat cu comentariul meu anterior, din moment ce a disparut. Intrebarea era insa de bun simt..

    Raspunde
  10. criserb 11 Oct 2015 @ 22:27

    @crazymotherbaker – nu știu ce tinde, cert este că de când cu caloriferul aerul este uscat în cameră. Umidificatorul îl face mai plăcut, nu mă mai trezesc cu nasul înfundat.

    Raspunde
  11. Postolachi Dumitru 12 Oct 2015 @ 13:38

    20% umiditatea relativă despre care vorbești mă face să mă întreb ce temperaturi ai în casă sau, și mai bine, cât de precis este higrometrul folosit.

    Eu știam că umiditatea relativă optimă e undeva între 40% și 60% iar la 20% orice persoană ar resimți senzația de uscăciune în ceea ce privește transpirația și ar transpira non-stop…

    Cred că mai degrabă ceea ce folosești pentru a măsura umiditatea raportează greșit dar oricum un umidificator nu are are cum să facă rău dacă la nivelul respirației simți că aerul este uscat (pur și simplu te bazezi pe propriile simțuri decât pe stații meteo de cameră).

    Raspunde
  12. Postolachi Dumitru 12 Oct 2015 @ 13:40

    transpirația trebuie înlocuit cu respirația

    Raspunde
  13. Ionut 12 Oct 2015 @ 17:20

    Si eu folosesc calorifer electric + umidificator si mai adaug din aceasta toamna si un aparat Salin http://www.salin.ro/index.php/salinmagazin/purificator-de-aer-salin-plus-detail

    Raspunde
  14. nazone 12 Oct 2015 @ 22:53

    L-ai cumparat sau l-ai primit? zic asta pt ca e ciudat ca nu exista link de afiliere :)

    Raspunde
  15. Kllaus 15 Oct 2015 @ 23:19

    Na ca datorită ție l-am cumpărat pe cel cu ecran, modelul mai avansat.

    Raspunde
  16. criserb 16 Oct 2015 @ 10:16

    @Kllaus – ăla tre’ să fie și mai mișto, să-l folosești sănătos!

    Raspunde
  17. Cozianu Andrei 26 Oct 2015 @ 10:08

    Salut Nazone! Legat de link-ul de afiliere, in cuvintele cheie din continutul articolului exista hyperlink catre website-ul Philips de unde iti poti alege magazinul din care doresti sa cumperi produsul. Butonul Cumpara Acum te va ajuta :D O zi frumoasa tuturor!

    Raspunde
  18. Ingineru' 19 Nov 2015 @ 01:39

    Sincer in ultimii ani cand ne-am tot mutat dintr-o parte in alta cu copilul niciodata n-am reusit sa am umiditatea sub 50%. Mai ales cand era mic si trebuia sa-i facem baie in camera, crestea umiditatea foarte tare, ajunsesem sa avem igrasie pe peretele dinspre exterior asa ca in final am cumparat un dezumidificator. Eu am mai multe statii meteo cumparate direct de pe ebay si fiecare masoara diferit. Cat ai temperatura din camera? Erau niste grafice pe net cu umiditatea optima in functie de temperatura. Oricum trebuie sa ai grija ca daca depasesti constant 65% te vei trezi cu mucegai pe pereti lucru ce ii va afecta si pe copii.

    Raspunde
  19. Paul 27 Dec 2018 @ 08:24

    Salutare,

    Mai folosești umidificatorul? E ok?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)