Sari la conținut

Mi-au ridicat masina

Am iesit din bloc si am constatat ca masina mea nu mai este in locul in care am lasat-o. A disparut :(

Erau doua posibilitati, ori mi-au ridicat-o baietii pentru pentru parcare neregulamentara, ori mi-au furat-o. Am aflat, nu a furat-o nimeni, mi-au ridicat-o pentru parcare aiurea.

Mai tineti minte postul asta in care va ziceam

Parchez de fiecare data la mai putin de 50m de o intersectie sau chiar pe trecerea de pietoni (deh… e aglomerat la mine la bloc)

Eh… asta e motivul… cred.

Ma, nu am nimic impotriva chestiilor astea cu ridicat masini, mi se pare de bun simt sa nu-ti lasi masina pe bulevard dar… eram la mine la bloc, unde nu sunt locuri de parcare, unde fiecare parcheaza unde apuca, unde gaseste loc.

Cei care aveau loc de parcare nu mai parcheaza pe locurile cumparate pentru ca nu mai au cum, au pus astia 2 randuri de borduri si nu mai au cum sa ajunga pe locurile lor, asa ca lasa masina pe unde pot iar locurile raman goale, toate masinile fiind parcate aiurea…

Oare e normal ce se intampla in tara asta? Dai bani pe locuri de parcare, iti pun borduri sa nu mai poti parca pe ele, apoi tu lasi masina unde poti… ei o ridica, tu dai bani din nou.

Chiar traim in tara in care toate merg ca dracu… o tara de cretini si te intrebi de ce nu progresam…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
20 comentarii
  1. ionut_d 23 Apr 2009 @ 09:49

    Chiar traim in tara in care toate merg ca dracu…

    Din pacate, da..

    Raspunde
  2. Cami 23 Apr 2009 @ 09:54

    Eu as prefera sa vad reactii. Sa faci plangere la primarie, sa stai pe capu lor pana vin sa-ti explice ei prostia pe care au facut-o cu locurile de parcare. Dar cum tot romanu plateste si nu comenteaza….
    Imi pare sincer rau de masina ta.

    Raspunde
  3. criserb 23 Apr 2009 @ 10:07

    Nu obtin nimic, e clar ca eu am parcat neregulamentar, nu contest asta… si ce vrei sa contest tara in care traim?

    Aia care au pus bordurile sunt vinovati morali ai faptului ca mi-au ridicat mie masina, eu puteam sa o parchez la 500 m, la 10 km, sau oriunde era legal… ma rog… iti dai seama ca e o discutie interminabila…

    Raspunde
  4. mariana 23 Apr 2009 @ 11:35

    Ti-au ridicat masina seara ? Se practica in tot Bucurestiul pentru a se mai decongestiona parcarile din jurul blocurilor… Le ridica pe cele ale riveranilor si imediat vin altii si parcheaza.Cunosc. Costa 500 ron.ASTA E POLITICA!

    Raspunde
  5. criserb 23 Apr 2009 @ 12:08

    Tind sa cred ca mi-au ridicat-o de dimineatza avand in vedere ca seara am parcat pe la 10 (cand aia nu mai lucreaza) iar dimineatza am constatat lipsa ei pe la ora 9:30

    In plus de asta cand am sunat sa vad daca e la ei au zis ca inca nu a ajuns la ei ca e pe drum :)

    Raspunde
  6. georgem 23 Apr 2009 @ 12:20

    In ce sector stai? Din cate stiu se ridica in 3 si 6. In 6 am patit-o si eu, in timpul zilei, pe Calea Plevnei, peste drum de Spitalul Militar.

    Raspunde
  7. mybrainquit 23 Apr 2009 @ 12:35

    Ai si tu partea ta de vina insa ai dreptate, nu prea se tine cont de bun simt.

    Raspunde
  8. criserb 23 Apr 2009 @ 12:45

    @georgem – in sectorul 3

    @mybrainquit – nu contest ca e vina mea… puteam sa parchez in parcare la unirii si sa merg pe jos acasa, sau sa nu-mi cumpar masina :)

    In tara asta inainte de a se da legi/hotarari ar trebuie sa se ofere si posibiliatea de a le respecta, vorbesc de o posibilitate rezonabila :)

    Raspunde
  9. elaul 23 Apr 2009 @ 13:46

    Nu te-ai prins ca vor sa aduca bani la buget pe criza asta??
    Ei nu urmaresc descongestionarea traficului, ci doar sa stoarca de bani contribuabilii..se lauda cu masinile ridicate, nu cu strazile eliberate..
    Consider ca sunt prea multe sanctiuni pentru o contraventie : amenda, puncte de penalitate si taxa de ridicare..(care si asta mai cuprinde vreo 3).Pretul pe care-l platim sa ne recuperam masinile nu reprezinta nici macar la 10% din costurile reale, ca sa nu mai vorbim de “spiritul legii”..

    Raspunde
  10. octavian 23 Apr 2009 @ 14:37

    mergem cu metroul acasa? :D

    Raspunde
  11. criserb 23 Apr 2009 @ 23:24

    Mi-am recuperat masina, am parcat-o in alt loc, sper ca dimineata sa o gasesc unde am lasat-o :)

    Raspunde
  12. cezar_21 24 Apr 2009 @ 08:53

    Vi s-a ridicat masina ? Este usturator. Sigur v-ati gandit sa incercati ceva pentru a va recupera banii. Dar cum ? Costurile sunt prea mari pentru suma cheltuita. Pai simplu, ne adunam 50-100 de persoane si atunci este simplu. Actiunea se bazeaza in principiu pe urmatoarele considerente: la recuperarea masinii ti se elibereaza un bon fiscal, adica aceasta este o forma de comert, dar nici unul sunt convins ca nu a fost de acord cu pretul ofertei: masina este sechestrata si tu platesti de fapt un soi de amenda. Mi se pare deja necomercial, deci de ce sa emita Supercomul bon fiscal ? Al doilea considerent este ca preturile practicate sunt uriase fata de oferta existanta pe piata (real: o platforma cu tot cu ridicare este 100 de lei si nu 300, iar parcarea in cel mai luxos loc din Bucuresti este 5 lei pe ora, deci de ce preturile sa nu fie in acord cu preturile pietei, doar firma care taie bonul fiscal este o societate comerciala). Asadar, se va solicita ajustarea pretului in acord cu piata, suportarea cheltuielilor de judecata si o eventuala compensatie pentru prestarea unui serviciu nesolicitat. Se va face in paralel si un demers catre OPC, iar daca printre persoanele “arse” sunt si avocati, orice sugestie este binevenita. Dealtfel, un avocat va fi necesar, deci oricine poate fi reprezentantul nostru. Pretul este de 20 lei de persoana, caci ma gandesc ca ne vom aduna in scurt timp 50 de doritori si astfel, vom reusi sa dam un onorariu relativ ok in acord cu piata. In primul rand, satisfactia mea ar fi ca am incercat sa facem ceva, caci chiar este incorect demersul, iar in al doile rand s-ar putea sa castigam. Cautati pe okazii.

    Raspunde
  13. nina 27 May 2009 @ 14:45

    Exact ca tine a patit si colegul meu. Lui i-au ridicat-o sambata. daca ar fi fost o zi lucratoare nu era nimic pt. ca el la 7 pleaca de acolo dar asa…
    Chestia ca primariile nu castiga nimic din chestia, asta mie mi se pare o mare magarie. Adica daca tot platim, n-ar fi mai bine ca din banii aia sa se faca parcari. Vorba ceea “dai un ban da’ stii ca face”.

    Raspunde
  14. Relu 28 May 2009 @ 13:08

    Propun o revolta. (mie mi-au ridicat-o de trei ori)

    E inadmisibil ca “conducatorii” (pe care noi i-am votat sa ne rezolve problemele) sa ne produce si mai multe neplaceri. Cati dintre ei au avut pe afisul electoral: “crearea locurilor de parcare” ?

    E normal sa-si faca de cap: de ficare data cand fac o tampenie, opinia publica mormaie si atat. Ia sa se fi intamplat asta in germania….

    Daca ne adunam mai mult de 20 de oameni cu testicule avem o sansa.

    Raspunde
  15. Pingback: Se ridica masini

  16. ssss 14 Oct 2009 @ 12:57

    ma alatur tre facut un sindicat sa nu si mai ridice nimeni masina sa vedem ce dracu mai fac astia.le lasam acolo.fiecare sa faca plangere

    Raspunde
  17. Atitudini 23 Jan 2010 @ 15:29

    Legat de parcari si ce se intampla cand parchezi aiurea…

    Pe 28 ianuarie va fi o sedinta de Consiliu Local la sectorul 6.

    Poteras a acceptat in sfarsit introducerea pe ordinea de zi a discutiei asupra modificarilor necesare in regulamentul de ridicare al masinilor.

    Am postat aici toate documentele.

    Astept propuneri!

    Raspunde
  18. OPRESCU TOMA 12 Apr 2011 @ 13:40

    Sunt avocat si am castigat impotriva Politiei Rutiere pentru ridicarea ilegala a masinii unui client. Da! Poti castiga in instanta daca convingi judecatorul ca nu se impunea ridicarea masinii si ca procesul verbal in baza caruia ti-a fost ridicata masina este anulabil. Vreau sa lupt in continuare impotriva hinghierilor de autoturisme care se imbogatesc de pe urma acestot furturi pentru ca si mie mi-a fost luata masina de doua ori ilegal. Constactati-ma pe mail si va pot ajuta cu cea mai mare [email protected]

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)