Sari la conținut

Mr.Mart o platforma de licitatii inverse

mrmart

Asa cum spune si titlul Mr.Mart este o platforma online care isi propune sa schimbe modul in care am fost invatati sa percepem pana acum licitatiile. Practic este o inovatie in domeniu, ceva nou fata de site-urile clasice de licitatie cu care ne-am obisnuit pana acum.

Practic, ca sa fiu pe intelesul tuturor, Mr. Mart isi propune sa satisfaca cerintele cele mai detaliate ale cumparatorului care nu vrea sa caute prin tot felul de site-uri un produs anume, sa compare preturi si detalii. Astfel cumparatorul sa zicem ca vrea sa-si achizitioneze un TV Smart si are un buget de 2700 lei. Televizorul trebuie sa fie cu o diagonala intre 100 si 120 cm si sa aiba wi-fi incorporat, dar si 3D.

Omul isi pune cererea pe site si cine are un astfel de produs si doreste sa-l vanda ii face acolo o oferta. Apoi vine altul care vinde un produs asemanator si liciteaza in acelasi loc, dar are un pret mai bun. Astfel cumparatorul se alege pana la urma cu produsul dorit si cu pretul cel mai bun.

De asemenea platforma poate fi folosita si de vanzatori, asa cum ne-am obisnuit pana acum.

O alta parte interesanta a platformei este integrarea lui cu retelele sociale, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest si StumbleUpon. Practic in momentul in care un anunt (fie ca este al unui vanzator, fie ca este al unui cumparator) este promovat prin intermediul retelelor sociale el primeste niste puncte sociale si este “impins in fata” in lista produselor pe site, primind o vizibilitate mai buna.

Deocamdata site-ul este la inceput, s-a lansat la jumatatea lui decembrie 2013 si inca nu este prea cunoscut, dar pe viitor, pe masura ce oamenii se vor obisnui cu aceasta platforma cred ca o sa fie un succes.

O alta chestie buna este ca site-ul nu intervine deloc in tranzactii, astfel tranzactia are loc direct intre cumparator si vanzator fara comisioane in plus.

Voi ce parere aveti, credeti ca este mai ok sa spui clar de la inceput ce produs iti doresti, iar cine are ceea ce cauti, sa-ti faca oferta pe masura dorintelor tale? Nu este mai usor si mai simplu asa?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. just-me 12 Feb 2014 @ 12:19

    Nu e deloc o inovatie. Au mai fost incercari de genul si inca mai sunt, doar ca nu prea au prins deloc (probabil de aceea nu stii de ele).

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)