Sari la conținut

N-am unde sa ma duc

1 Motto: “Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”
Mahatma Gandhi
El e Florin si e prietenul meu.
Eu am 26 de ani si stau cu chirie in Bucuresti. El are 49 si sta la colt de strada, fara sa plateasca nimanui vreo chirie. Nu are cui.
Eu am o camera destul de draguta; am un pat cam incomod, de care ma tot plang, pentru ca ma trezesc dimineata cu dureri de spate, ca e cam vechi si cam stramb. El nu are nici o camera, nici un pat stramb; are un cuib din paturi rupte si saci jerpeliti, amenajat intr-o statie de autobuz, sub cerul liber.

Eu in camera am si un dulap, normal, nu? El nu are asa ceva, “dulapul" lui este o mana de pungi in care isi tine putinele haine ponosite.

Eu am si o baie, unde ma spal de cate ori am chef. El nu are, asa ca se spala si se barbiereste in casa unor oameni carora li s-a facut mila de el. Si hainele tot acolo si le spala. De uscat, le usuca prin padure sau pe unde poate, crede ca l-a deranjat destul pe om ca sa-si mai lase si hainele la uscat tot la el in casa.

 

Eu de regula fac nazuri la haine, nu-mi prea plac alea de duzina, asa ca nu-mi cumpar des, dar cand imi cumpar, o fac din magazine cu firme cunoscute. El imbraca ce primeste de pomana. Sau, cand e “in bani”, isi cumpara cate-o pereche de pantaloni de la magazinele “10 lei orice produs”.

Eu am vreo 30 de perechi de incaltaminte, dar aproape toate imi displac. Si continuu sa cumpar, poate ma multumeste ceva. El are o pereche de slapi uzati si inca o pereche de pantofi primiti cadou, sa nu-i degere picioarele iarna.

Continuarea aici.

Un text ce nu-mi apartine dar m-a impresionat. Am sa incerc sa-l gasesc si eu pe Florin sa-i dau una alta, atata cat pot. Sunt convins ca toti avem pe acasa lucruri care pe altii i-ar face fericiti. Ce va opreste sa faceti un om fericit?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. donted 14 Sep 2009 @ 20:03

    intr-adevar, e trist. dar eu cunosc cel putin vreo 10 la fel. aceiasi problema. si cred ca fiecare cunoaste macar unul. nu o sa putem sa ii ajutam pe toti, dar macar incercam si ii ajutam pe cei pe care putem.

    Raspunde
  2. adoria 14 Sep 2009 @ 20:37

    si ce ar face omul cu una alta. lui i-ar prinde bine un acoperis. unde sa-si tina una alta? are cineva nevoie de un paznic? sau o mana de ajutor si o camera in plus? mana de la mana cred ca se strange mai mult decat una-alta.

    Raspunde
  3. Ghiocel07 14 Sep 2009 @ 20:43

    Si pe mine m-a impresionat textul. Un om ca multi altii care merita ajutati. Daca gasiti o modalitate as vrea sa stiu si eu.

    Raspunde
  4. criserb 14 Sep 2009 @ 21:09

    Poti sa lasi un comentariu pe blogul pe care a fost scris articolul si cu siguranta Corina te va indruma.

    Raspunde
  5. octavian 14 Sep 2009 @ 23:17

    Oare cand o sa fim multumiti cu ce avem?

    Raspunde
  6. criserb 14 Sep 2009 @ 23:51

    Mda… buna intrebare :-w

    Raspunde
  7. Sby 15 Sep 2009 @ 10:31

    Daca pot sa ajut ma bag si eu, am o gramada de haine pe care le dau la oameni mai putini norocosi….

    Buna intrebarea lui Octavian….

    Raspunde
  8. octavian 15 Sep 2009 @ 10:36

    Sby as vrea eu puloverul tau roz, daca nu te deranjeaza :D

    Raspunde
  9. criserb 15 Sep 2009 @ 10:46

    Propun sa strangem ceea ce putem dona din casa, si sa ne ducem vineri/sambata sa i le ducem lui Florin

    Raspunde
  10. anca 15 Sep 2009 @ 10:39

    am si eu o plapuma mai veche pe care o donez cu toata inima…

    Raspunde
  11. Andrea 15 Sep 2009 @ 14:00

    M-a impresionat povestea acestui om si salut initiativele voastre. Ma intreb insa daca el si asa locuieste afara, ce va face cu tot ceea ce ii duceti voi. Ma intreb daca nu ar fi mai simplu sa se organizeze lumea si sa ii dea ceva de lucru…sa aiba un venit lunar mai mult sau mai putin stabil.Astfel ar putea inchiria probabil o locuinta. Sa nu uitam ca vine IARNA. Pentru mine este destul de greu sa pot aprecia in ce masura este realizabil.Dar cred ca sint destule chestii care le-ar putea face . Asa nu ar avea nici el sentimentul ca primeste de pomana. Imi pot imagina ca poate aspira o masina, poate aduce pizza in pauza de masa…ma rog poate altii au idei mai bune…dar cred totusi ca o haina…e ceva de moment. Trebuie cumva ajutat sa porneasca pe termen lung…omul pare harnic si binevoitor.

    Raspunde
  12. mihai 15 Sep 2009 @ 14:46

    :( Superbe cuvinte si in acelasi timp triste….Sunt de acord cu Andreea foarte buna initiativa Corinei de a-l ajuta cu cate ceva dar ar trebui ajutat cu un loc de munca sau cel mai bine un loc unde sa stea si sa munceasca…

    Felicitari Corinei , felicitari Criserb!!!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)