Sari la conținut

Ne mutăm cu cârca sau cu o firmă specializată în mutări?

Dimineață vorbeam cu un prieten ce urmează să se mute dintr-un apartament în altul și mi-am adus aminte de mutarea mea de la bloc la casă.

În momentul ăla Alex era mic, avea sub un an și pentru a face mutarea mai ușoară, a putea sta și cu el, am apelat la o firmă de mutări.

Cum a fost? A fost superb, motiv pentru care i-am recomandat și prietenului meu aceeași firmă.

Cum s-a întâmplat totul?

Am stabilit la telefon ziua mutării, le-am zis de unde plecăm (etajul 4, fără lift) și unde vrem să ajungem (Bragadiru, Ilfov). Practic 18-20km mai în sud.

Oamenii au venit cu câteva zile înainte, s-au uitat la ce e de mutat și în ziua mutării au fost la prima oră la mine la ușă. Trei sau patru oameni au fost, nu mai țin minte exact.

Noi nu am făcut mare lucru, n-am pus chiloții într-o cutie, că deh, am zis să nu-i lăsăm pe oameni să umble în chiloții noștri, și în rest ei au făcut tot.

Au scos toate chestiile din dulapuri, le-au împachetat frumos în cutii (aduse tot de ei), au scos vesela, chestiile fragile, practic tot ce-i în casa unui om.

Mobila au demontat-o tot ei, au învelit-o în folie. Chestiile mai fragile în folie din aia cu bule de aer.

Le-au coborât pe scări, patru etaje, le-au aranjat frumos în camion și în final au plecat cu tot apartamentul spre adresa de destinație.

La destinație au montat mobila la loc au vrut chiar să pună și conținutul cutiilor la loc în dulapuri, dar am zis că le punem noi.

Am plătit 1000 lei și au plecat.

A fost cred cea mai bună alegere pe care puteam să o facem. N-am depus mare efort, doar ne-am învârtit pe acolo, mai mult încurcându-i, pentru a supraveghea mutarea.

Deși nu era cazul, oamenii erau profesioniști, se vedea că fac asta zi de zi.

În caz că vă mutați, zis să luați în calcul o asemenea variantă. Nu vă mai doare spatele, nu vă puneți toți prietenii să vă ajute, și mai ales ajungeți la destinație cu mobila întreagă, fără rupturi sau pereți zgâriați.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. 1qlee 19 Jan 2018 @ 20:38

    1000 lei?
    Pai daca imi chem vecinii sau prietenii sa ma ajute, per total, tot 1000 ma ajunge, fara transport.

    Raspunde
  2. criserb 20 Jan 2018 @ 16:15

    @1qlee – Nu știu dacă ajungeai chiar la 1000 de lei, dar pe acolo. Transportul îl plăteai dacă nu aveai un prieten cu mașină mai mare, cutiile te costau și alea, o bere tot dădeai și cu siguranță și un mic/grătar/pizza. Plus efortul tău și poate și niște chestii distruse la transport.

    Raspunde
  3. 1qlee 20 Jan 2018 @ 18:04

    Si nu mai spun ca poate nu vrei ca “toti” prietenii sa stie unde stai.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)