Sari la conținut

Neoane zgomotoase

neoane-zgomotoase

Ieri am avut prima surpriza neplacuta :( Am luat si instalat neoanele in scafe si am constatat ca fac un zgomot naspa. Droserul sau cum ii zice chestiei alea din corpul neonului face destul de urat.

Am sa le schimb azi, am sa iau unele mai ieftine se pare, cu drosere electronice, sau asa ceva. Se zice ca astea cu drosere electronice sunt mai proste, se strica mai des dar, nu prea am alta solutie…As mai putea sa pun banda de leduri peste tot, dar banda aia nu e chiar ieftina si nu se merita sa dau multi bani pe o chestie ascunsa in scafa…

Voi care aveti neoane in case, prin rigips cum ati rezolvat probleme zgomotului produs de neon?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. MooNy 18 Feb 2011 @ 10:57

    Investitia in leduri, desi pare destul de maricica este mai avoantajoasa: fara zgomot, consum extrem de mic si o lumina care nu oboseste, contrar celei de neon. Acuma, na, depinde si de finante…

    Raspunde
  2. criserb 18 Feb 2011 @ 11:27

    Mda, dar din pacate ledurile au si niste dezavantaje. La fiecare metru liniar ii trebuie alimentare, nu se poate pune o banda de 20m (cum am eu nevoie) cu o singura alimentare. Imi trebuie 20 si e destul de greu de montat in scafa asa ceva. In plus, sa zicem ca asta se rezolva ca deh, le montezi o singura data, ramene aspectul pretului. Un mentru de leduri costa 70 lei pe langa 1,2 metri de neon care costa cca 10 lei. :)

    Raspunde
  3. ignos 18 Feb 2011 @ 12:15

    merita sa incerci si asta http://www.electricmetsan.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=157&Itemid=932 …e ieftin si poti cumpara 2-3 m sa faci o proba…daca este ok te-ai scos…

    Raspunde
  4. Andrei Ciubotariu 18 Feb 2011 @ 12:16

    La mine neoanele nu fac zgomot ci transformatorul lor. E cam aceeași treabă cu niște boxe de PC mai vechi, când le ții în priză fac un zgomot obositor. Nu știu dacă e la fel și în cazul neoanelor tale.

    Raspunde
  5. criserb 18 Feb 2011 @ 12:30

    Transformatorul face zgomot, asa cum am zis si eu. Sau mai bine zis droserul pentru ca din cate am inteles droserul are rol de transformator in cazul neoanelor.

    Raspunde
  6. ianacosti 18 Feb 2011 @ 12:56

    Dar poti sa lasi neoanele la locul lor si sa schimbi doar balastul
    cu un balast electronic.

    Dar sa cauti balast electronic de firma nu chinezarii. (Phillips, Osram etc.)Balastul electronic prelungeste viata tubului si ii scade si consumul de energie electrica.

    Raspunde
  7. RoLitoral 18 Feb 2011 @ 13:44

    Poti schimba doar droserul. Nu e obligatoriu unul electronic, poti sa il schimbi cu altul, dar de calitate. Recomand Philips. E incapsulat mult mai bine.

    Droserele electronice sunt mai bune, problema e ca la noi (in Romania in general) nu rezista din cauza variatiei de tensiune.

    Raspunde
  8. Daniel 18 Feb 2011 @ 14:54

    dar uita-te si cat de des trebuie sa le schimbi ledurile este probabil sa le schimbi odata la 5 ani , au vreo 50 000 ore de functionare(non stop), pe cand neonul il schimbi mult mai des.

    Raspunde
  9. criserb 18 Feb 2011 @ 14:58

    @Daniel – Stiu ca ai dreptate, dar cand te apuci sa faci o casa intreaga sa bagi 1000 lei in niste leduri care sunt ascunse in scafa e destul de mult (fata de 200 lei cat am dat pe neoane)

    Pana la urma am ales sa schimb neoanele cu totul, ma refer la suportul lor nu la bec in sine. Le-am schimbat cu altele care au drosere electronice.

    Va multumesc.

    Probabil ca in timp am sa inlocuiesc neoanele cu leduri dar mai incolo, cand ne’om reveni si noi cu banii :)

    Raspunde
  10. Daniel 18 Feb 2011 @ 15:01

    va inteleg, atunci spor inainte cu lucrarile ;)

    Raspunde
  11. maddy 19 Feb 2011 @ 01:23

    am neon numai in camara. lumina de neon nu e placuta, cum de ai decis sa pui neon in camera de zi/bucatarie? pune becuri normale sau becuri ecologice sau spoturi sau leduri, etc.

    Raspunde
  12. criserb 19 Feb 2011 @ 01:27

    @maddy – neoanele sunt in scafe, nu se vad si nu o sa fie folosite prea des. Produc doar lumina ambientala. O sa am lumina normala, galbena. Nu as putea sa traiesc nici eu cu neoane, stiu f bine la ce te referi. In plus poate am sa le schimb in timp. Sunt si neoane cu lumina calda, asa cum iti place tie :P

    Raspunde
  13. MooNy 23 Feb 2011 @ 09:11

    De ce nu regandesti situatia si sa apelezi la niste spoturi bine plasate. Jocul de lumini de acolo o sa fie mai placut, lumina o sa fie calda, buna pentru ochi si nu iti va mai da dureri de cap cu bazaituri si preturi pe metru liniar :)
    Acuma, na, dau si eu cu parerea zici ca dau cu ciocanul, ca tu poate deja ai acolo suportii de neon. Oricum, pentru mine neonul e pentru bucatarie si/sau WC, nu as pune asemenea lumina intr-o camera :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)