Sari la conținut

Noi schimbari in codul rutier

politia-rutiera-adriana-neagoeSeful politiei rutiere, Liviu Popa, a declarat in seara asta la Realitatea TV ca urmeaza niste schimbari in codul rutier. Nu stiu daca sa va spun ca e cazul sa va bucurati. Nu e :) Pare ca se fac niste schimbari in bine pentru cei ce conduc regulamentar dar… pentru cei cu bani lucrurile or sa fie si mai bune.

Printre masurile anuntate au fost:

Marirea amenzilor

dacă o persoană îşi permite să cumpere un bolid, poate să-şi ia şi o amendă de 2.000 de euro

Ridicarea permiselor se va face mai greu

Pe de altă parte, Popa a spus că permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atât de uşor, arătând că pentru depăşirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie să fie necesară o astfel de măsură.

Introducerea raspunderii obiective

Această lege prevede ca tot ce înseamnă răspundere contravenţională să cadă pe proprietarul maşinii cu care s-a comis neregula, indiferent de cine o conduce. De asemenea, procesul verbal prin care se constată amenda este executoriu, neputând fi contestat.

Eu nu prea as fi de acord cu ridicarea asta a permiselor mai greu. Orice nesimtit o sa poata comite orice are chef muschiul lui pentru ca el poate si are de unde sa plateasca. Mai bine s-ar ridica permisele mai usor si pe perioade mai lungi de timp. Numai asa il poti face pe cel care a ramas macar o data fara permis sa-si dea seama ce are de pierdut. Ca plateste o amenda usturatoare e un fleac. Doare mai rau mersul pe jos.

Cat despre raspunderea obiectiva, de ce sa raspund eu pentru tine, daca tu faci cine stie ce prostie cu masina mea? Ti-o dau sa mergi sa-ti iei o paine si tu calci pe unu’ pe trecerea de pietoni. De ce sa raspund eu? Nu ar trebui sa raspunda fiecare pentru faptele sale?

[via mediafax.ro]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Tudor 20 Aug 2011 @ 00:09

    Nici eu nu sunt de acord cu raspunderea obiectiva. Mi se pare o idioetenie.
    Poate tu chiar ai imprumutat masina cu bune intentii unui prieten si na…se intampla sa faca o boacana. De ce sa raspunzi tu pt greseala lui? :| E cam aiurea asta

    Raspunde
  2. Arhi 20 Aug 2011 @ 00:53

    e vorba de raspunderea contraventionala. calcatul de oameni pe trecere nu e contraventional. mi se pare normal sa raspunzi de ce se intampla cu masina ta. astfel, esti responsabilizat sa nu o dai oricui, ci doar oamenilor in care ai perfecta incredere. iar daca exista asemenea om pentru tine, mi se pare ok sa raspunzi tu si nu el. adica nu m-ar deranja sa raspund eu daca buseste nevasta-mea masina sau un prieten bun. de aia suntem aici, unul pentru celalalt

    Raspunde
  3. criserb 20 Aug 2011 @ 01:22

    @Arhi – da man, dar stii cum e, e posibil ca prietenul ala bun, caruia ii dai masina cu placere, caruia i-ai dat-o de N ori sa greseasca si atunci de ce sa raspund eu?

    Unde mai e aia cu fiecare e raspunzator pentru faptele lui?

    Raspunde
  4. Yamasha 20 Aug 2011 @ 05:09

    Pai tu raspunzi pentru faptul ca i-ai imprumutat masina.
    As vrea sa vad in Romania amenzile in functie de venitul mediu al familiei.
    Nu amenzile in functie de salariul minim pe economie.
    Sa vedem atunci daca le mai convine cocalarilor cu bani sa plateasca amenda de zeci de mii de euro pentru depasirea vitezei…sau cum este in alte tari, ai depasit viteza cu x, esti pericol public, te ridica si pe tine si masina ta.
    Toate cele de mai sus, dar in momentul in care legea va fi si aplicata pentru toti!

    Raspunde
  5. Moldo 20 Aug 2011 @ 09:12

    Gandeste-te ca foarte multi fac asa: calca pe bec si primesc amenda acasa, urmand sa declare datele conducatorului auto. In loc sa li se suspende lor permisul, trec acolo o ruda/prieten apropiat care nu prea conduce si nu are nevoie de permis 1-3 luni.

    Raspunde
  6. Mihai 20 Aug 2011 @ 12:54

    un pic off-topic: ai schimbat parca fontul pe site, arata un picutz ciudat :D

    Raspunde
  7. pantera mov 20 Aug 2011 @ 13:36

    subscriu. cah.

    Raspunde
  8. criserb 20 Aug 2011 @ 13:38

    @Mihai & @pantera mov – e adevarat ca blogul e in mici schimbari, ma ajutati mult daca imi ziceti ce browser folositi si ce versiune. Multmumesc.

    Raspunde
  9. Mihai 20 Aug 2011 @ 14:48

    Google Chrome, cea mai noua versiune… 14.0.835.94 beta-m :P

    Raspunde
  10. pantera mov 20 Aug 2011 @ 17:31

    firefox 5

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)