Sari la conținut

Noile harti de la google

Se pare ca google se pregateste sa lanseze o noua versiune de google maps. M-am uitat putin pe prezentarea lor si ceea ce am vazut mi-a placut. O sa fie mult mai misto. Se vor putea cauta pana si preturi pentru avioane pe noua versiune… si multe altele.

Mai jos aveti cateva poze din ceea ce o sa fie "The new Google Maps".

new_google_mapsnew_google_maps1new_google_maps2new_google_maps3

Plus un filmulet:

Eu am "depus" deja o cerere pentru o invitatie, o puteti face si voi aici.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. mat 3 Jul 2013 @ 23:58

    In principiu, e o versiune mai usor de monetizat pt. Google si probabil ca unele brand-uri si small businesses o sa gaseasca cate ceva de facut cu maps.
    Eu m-am jucat de ceva timp cu versiunea asta, imi place ca imping acelasi limbaj vizual in cam toate serviciile lor, inclusiv aici, dar si abordarea tip carduri google now.

    Raspunde
  2. criserb 4 Jul 2013 @ 00:23

    @mat – norocosule. Cum de tu te-ai jucat cu ea si eu inca nu? :) Eu ma refeream mai mult din punct de vedere vizual, e mai ok ceea ce vad decat ceea ce este acum “pe piata” ;)

    Cat despre monetizare, este normal sa tinda spre mai mult.

    Raspunde
  3. Alex 4 Jul 2013 @ 00:23

    Mi-am depus si eu, sa vedem… :)

    Raspunde
  4. Andrei 4 Jul 2013 @ 00:29

    Si eu il am de aproape o luna. Arata mai bine, se misca mai bine, dar inca se mai lucreaza putin la el. E enervant ca atunci cand il deschizi te duce automat peste harta Americii (harta, nu satelit). Am vazut ca multa lume se plange de chestia asta, si de cand a pornit testarea te lasa sa le trimiti feedback, deci poate o sa le rezolve.

    Ca sa primesc acces stiu ca m-am inscris acum vreo luna si ceva si m-au “acceptat” dupa vreo 2 saptamani de asteptare.

    Raspunde
  5. seba18 4 Jul 2013 @ 01:38

    Si la mine s-a activat de mai bine de o luna :P

    Raspunde
  6. Leonardo Teleanu 4 Jul 2013 @ 03:41

    Daca nu ii pune meniul de pe mouse2 back e nasoala. Daca nu ii pune optiunea de directions pentru mai multe de 2 destinatii e nasoala. Eu foloseam f. mult maps-ul de la google pentru a obtine geocode-uri (optiunea What’s here? de pe mouse2) + alte optiuni pe care nu le-am regasit in noul maps pe care il am de vreo luna. Le-am trimis feedback, sper sa tina cont de el :D

    Raspunde
  7. Bogdan 4 Jul 2013 @ 10:07

    Am primit activarea de pe 23 mai, dar prefer versiunea standard. Noile harti nu mai au instrumentul de masurare a distantei care era destul de util.

    Raspunde
  8. ovi sirb 4 Jul 2013 @ 10:12

    Au anuntat-o la Google I/O si cei care au cerut beta atunci au primit in cateva zile, myself included.

    Plusuri: e mai frumoasa ca cea veche, mai in ton cu noile trenduri de UI si UX prezente in restul aplicatiilor Google, in speta cele de mobil. Plus ca poti vedea norii in realtime daca dai destul zoom out, plus soarele, stele, etc. Nimicuri dragute.

    Minusuri: o gramada din facilitatile versiunii vechi lipsesc, recte: alegerea unei rute cu mai mult de 2 puncte (start-finish). Gen, nu pot sa-mi fac o ruta intre Timisoara si Munchen dar cu trecere prin Praga sau ceva. Plus, au scos facilitatea cu calculul de consum cand iti faci un traseu.

    Raspunde
  9. criserb 4 Jul 2013 @ 12:34

    @ovi sirb – ceea ce lipseste este chiar naspa, partea cu stabilirea traseului printr-un anumit punct chiar era misto.

    Eu mi-as dori sa pot baga 5 puncte si el sa faca traseul optim intre ele… banuiesc ca nici asa ceva nu o sa vad daca au scos si optiunea de care ziceai…

    @Leonardo Teleanu – “Daca nu ii pune meniul de pe mouse2 back e nasoala” ce-i aia mouse 2 back ca nu ma prind?

    Raspunde
  10. Leonardo Teleanu 4 Jul 2013 @ 22:20

    intra pe maps si da click dreapta (mouse2) oriunde pe harta. In google maps-ul vechi apare un meniu. Aceasta functie nu mai exista in maps-ul nou.

    Raspunde
  11. criserb 4 Jul 2013 @ 22:22

    @Leonardo Teleanu – merci, m-ai luminat, varza mai sunt si eu :)

    Raspunde
  12. Cip 5 Jul 2013 @ 01:30

    Si eu am acces la noua versiune si de multe ori intru incognito ca sa intru pe versiunea veche. Lipsesc multe functionalitati, ei zic ca e mai simplu, mie unul mi se pare mai complicat, dar probabil sunt si obisnuit cu vechea versiune. Oricum mi se pare mai putin intuitiva noua versiune, la cea veche nu-mi amintesc sa fi trebuit sa citesc tutoriale ca sa aflu cum ajung din A in B.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)