Sari la conținut

Nu ai nevoie de permis să conduci un tractor pe drumurile publice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, în urma unei sesizări formulate de Curtea de Apel Timişoara, că tractorul agricol sau forestier nu se încadrează în categoria prevăzută de lege ca fiind autovehicul şi că, în consecinţă, poate fi condus pe drumurile publice fără permis.

sursa

Adică nu cotează că ai 2 clase și habar nu ai de regulile de circulație, sau că ai 15 ani și nu prea te duce capul, dar poți să conduci un tractor pe drumurile publice și chestia asta e legală. Așa a stabilit instanța.

Pe lângă asta, dacă nu-i autovehicul și nici nu ai nevoie de permis, bănuiesc că merge și cu o ladă de bere la bord, că na, ce rău poți face?

În ce țară trăim măi fraților?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Oana 13 Apr 2017 @ 10:32

    Nu-mi vine să cred. Totuși azi nu e 1 aprilie :(

    Raspunde
  2. criserb 13 Apr 2017 @ 10:37

    @Oana – mda, și din păcate treaba asta este foarte nasoală, sunt convins că vor fi o grămadă de incidente neplăcute :(

    Raspunde
  3. Georgi 13 Apr 2017 @ 10:39

    Iti zic eu, astia au combinatii cu producatorii de tractoare si cu politia. De acum incolo, orice barbat o sa aiba un tractor de rezerva, in caz ca vrea omu’ sa bea si el o bere, vine cu tractorul acasa Sau daca I se suspenda permisul, are tractorul cu care poate sa isi continue treburile zilnice, nestingherit.
    Vor sa creasca economia, dom’ne! Hatere, ce esti!

    Raspunde
  4. criserb 13 Apr 2017 @ 10:45

    @Georgi – păi să scoată și obligativitatea permisului pentru a conduce o mașină, dacă e să crească economia, să crească fără număr.

    Raspunde
  5. Georgi 13 Apr 2017 @ 11:10

    @criserb – Pai da! Ce-i aia? Ori e democratie, ori nu e! :))))

    Raspunde
  6. criserb 13 Apr 2017 @ 11:13

    @Georgi – și mă gândesc că asta o să ducă și la mai multă muncă pentru medici, pentru pompele funebre, deci crește economia.

    Raspunde
  7. Georgi 13 Apr 2017 @ 11:48

    @criserb – Pai da, patronii de baruri or sa isi frece si ei mainile de bucurie, ca le creste consumul. O sa creasca si productia de tuica de pufoaica si vin facute in fundul curtii. Creste economia la sat! Acum toti soferii or sa traga la masea, ca au tractor ca alternativa :))
    Hai ma, ca e de bine legea asta! Vezi? Tot pentru binele tarii s-a facut :))).

    Raspunde
  8. Mihaela M 13 Apr 2017 @ 22:17

    Nu e chiar așa. Tot trebuie atestat pentru conducere, care se dă de la 16 ani. Dacă îl conduci băut ești sancționat cu amend de minimum 1305 lei.

    Raspunde
  9. Andrei 18 Apr 2017 @ 23:42

    Probabil completul de avortoni care a deliberat-o pe asta nu va avea nicio raspundere atunci cand vreau tractor va face stanga/dreapta peste linia dubla continua in vreun sat aflat pe drum european si careva il ia in plin. Ba chiar te vor scoate chiar vinovat ca ai dat peste un pieton? Ca daca nu e autovehicul, nici cu tractiune animala nu e, presupun ca se ia in considerare doar tractoristul, nu?
    Asta se intampla cand toti imbecilii fac dreptul la Spiru si la Herculane, iar parintii au bani sa plateasca spagile de intrare in magistratura.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)