Sari la conținut

Nu e chiar asa usor la RAR

Pentru ca vineri am ramas fara talon, imi expirase ITP-ul si eu nu am fost atent, azi am fost la RAR sa il fac. Toate chestiile acolo sunt bine organizate, se misca lucrurile destul de repede.

Asta e partea buna, partea proasta e ca daca nu cunosti pe nimeni acolo nu-ti dau ITP-ul. Gasesc ei un motiv sa te refuze. Mie mi-au zis ca am probleme la frana de mana. Mi-au zis sa remediez problema si sa ma intorc.

Am sa ma duc maine iar, sa vedem ce mai pot sa-mi gaseasca.

Sincer, imi e cam ciuda pentru ca erau tot felul de epave acolo, masini d’alea de le vezi pe camp, ruginite peste tot si alea au luat ITP-ul fara probleme iar eu, cu o masina care merge foarte bine am “picat” testele. Cica functioneaza frana de mana  in proportie de 64%.

La ce naiba mi-ar trebui frana de mana sa functioneze in proportie de 100%? Ca sa fac intoarceri cu frana de mana?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
22 comentarii
  1. devils 19 Jul 2011 @ 13:53

    Sunt curios cum au scos ei procentul asta 64%!Daca mai ziceau 60% nu ma miram, dar 64%…!:)))

    Raspunde
  2. Adriana 19 Jul 2011 @ 14:00

    Si eu am “muscat`o” la fel ca tine, pe vreme cand aveam nr de HD si a trebuit sa dau bani ca sa`mi tina talonul aici si sa nu`l trimita la Deva. Cand am mers la RAR mi`a spus ca am probleme cu noxele (masina avea aproape 2 ani :))))) si mi`au spus la fel sa remediez si sa ma intorc. Am intrebat in stanga si`n dreapta si prin angajatul, prietenului surorii lui nici nu`mi aduc aminte acum cine am dat ” o mica atentie ” si am reusit sa`mi iau ITP-ul (a doua zi :))

    ps: te sfauitesc sa incepi sa intrebi in stanga si in dreapta

    Raspunde
  3. Dragos 19 Jul 2011 @ 14:03

    La ce sediu ai fost?

    Eu in Grivita am luat rar-ul fara sa cunosc pe nimeni, fara spaga fara nimic. In 2 ore. Ba chiar aveam trusa medicala expirata.

    Si cat am stat acolo cam treceau toti…

    Raspunde
  4. AdrianG 19 Jul 2011 @ 14:07

    De ce te-ai dus la RAR ca sa faci ITP-ul?

    Poti bine mersi sa-l faci la un service de cartier, pretul e acelasi.

    Raspunde
  5. criserb 19 Jul 2011 @ 14:14

    @Dragos – Am fost in Voluntari.

    @AdrianG – Cand iti ia politia talonul nu poti sa-l faci oriunde, doar la RAR ;)

    Raspunde
  6. Adriana 19 Jul 2011 @ 14:21

    Stiu lucrul asta. Tot la RAR am fost si a 2-a oara si acolo am cunoscut un “tanar pur si inocent” cu care am rezolvat problema si mi`a dat ITP-ul

    Raspunde
  7. Adriana 19 Jul 2011 @ 14:22

    de ce nu pot sa`mi sterg comentariul? :( m`am prins mai greu ca nu vorbeai cu mine :)))

    Raspunde
  8. Iulian 19 Jul 2011 @ 15:17

    Chestia cu procentul este stabilita de un tester pe care iti pune masina si testeaza franele. Procentul este rezultatul pe care il scoate, si ti-l da chiar si pe fiecare roata in parte. Acuma, cand iti iesa frana de mana, sau pe orice roata, sub 80%. Trebuie sa-ti dea negare, ca e rezultat pe calculator, nu il scoate el din burta cu pixu. Tu te duci frumos la un service cu tester de frane, ii pui pe aia sa se uite, repari daca e ceva, si o pui inapoi pe tester la service si iti scoate iar hartie. Trebuie sa fie o imbunatatire cat de mica. Si 65% daca e, a doua zis te duci la RAR, le arati hartia de la service cu stampila ca ai fost si ai reparat, incercat, si gata, te trece.

    Raspunde
  9. Iulian 19 Jul 2011 @ 15:19

    Inca ceva, frana de mana nu este numai pentru parcare. Daca pe drum se iveste o defectiune la pompa de frana de exemplu, pierzi lichidul, ce faci? Nu folosesti frana de mana?

    Raspunde
  10. criserb 19 Jul 2011 @ 15:27

    @Iulian – tu ai reusit sa opresti vreodata masina cu frana de mana? La o viteza mare?

    Raspunde
  11. AdrianG 19 Jul 2011 @ 15:29

    Nu cred ca e o idee prea buna sa tragi frana de mana in timpul mersului, in special la viteze mari. Frana de motor ruleaza, chiar daca nu e iarna :)

    Raspunde
  12. Iulian 19 Jul 2011 @ 16:13

    Nu de la viteze mari. Dar de la 60km/h am ramas fara frane, pe centura, si ce era sa fac cand am ajuns in intersectie? Sa bag viteze pana opream, adica vreo 400m? Nu, am tras incet frana de mana pana am oprit.

    Raspunde
  13. criserb 19 Jul 2011 @ 16:42

    @Iulian – eu nu zic ca frana de mana nu este folositoare, ci pur si simplu ma enerveaza situatia. Cand ma uitam la masina mea si la toate raciurile care erau acolo, si culmea, alea nu au fost respinse imi venea sa mor de ciuda.

    Dupa cate stiu trebuie si aspectul exterior sa fie ok, iar respectivelor masini le lipseau bucati din caroserie :( Erau mancate de rugina…

    Daca-mi spuneau ca am probleme cu frana de mana si ca ar trebui sa le rezolv, chiar le rezolvam dar asa… sa nu-mi dea ITP-ul mi se pare bataie de joc. Maine trebuie sa ma duc iar, timp pierdut, nervi, benzina, bani…

    Raspunde
  14. Iulian 19 Jul 2011 @ 20:30

    Stiu Cris, si eu iti ziceam ca nu prea au obiceiul astia sa-ti dea ITPul din prima daca nu ai pile, iti gasesc ei ceva, numai sa nu apara acolo ca ti-au dat din prima, fara revenire.

    PS: Cand apesi pe frana si pedale se duce la fund si nu se intampla nimic, e una din cele mai nasoale senzatii posibile. Eu de atunci de fiecare data verific frana de mana, cand mai plec din parcare, deseori oricum.

    Raspunde
  15. jules 20 Jul 2011 @ 10:38

    Cristi : asa fac ei. Gasesc ceva si te pun sa te intorci. Frina de mina e importanta. Foarte importanta. Problema dubioasa e ca daca pe spate ai frine pe tamburi, nu o sa tina in mod egal pe fiecare parte. Un dezechilibru cit de mic, mai ales iarna, te poate deruta rau.
    Du-te la un service si o regleaza aia. Si o sa-ti dea o foaie cu testul de frine si o tii pentru aia de la RAR.
    Ai avut ghinion, asta e. :) Si eu am mers o luna fara itp. Acum stiu. De ziua mea ma duc sa-l fac. RCA-ul la fel.

    Raspunde
  16. criserb 20 Jul 2011 @ 11:44

    @Iulian – Nu a faranele pe spate pe tamburi, am pe discuri si alea functioneaza perfect. Problema era doar la frana de mana care prindea 100% pe o roata si 65% pe alta…

    Am fost azi din nou, si am luat ITP-ul, dar ca la noi, “tipic romanesc”…

    Raspunde
  17. Iulia 20 Jul 2011 @ 12:58

    În alte orase nu îti dau pâna nu dai spaga. Trist dar adevarat, cum spunea Metallica…

    Raspunde
  18. Ghiocel07 21 Jul 2011 @ 09:31

    Totul e bine cand se termina cu bine. Amenda platita, ITP-ul facut, acum urmaza talonul….

    Raspunde
  19. Alex 22 Jul 2011 @ 12:18

    Am luat itp-ul cu o masina de 2 ani fara probleme. La nu stiu ce de asta de camioane (MAN parca?) undeva aproape de iesirea pe autostrada.
    in schimb cu opelul de fiecare data avea de comentat ca “domne scoate mult fum”; prima data n-a tinut, ultima data am preferat sa cinstesc omul sa nu o mai bage la verificare noxe, ca oricum fusese vreo cateva saptamani neumblata, mai era si in ultima zi parca de itp valabil, asa ca am preferat sa nu risc
    daca am trecut eu mai de mult itp-ul cu dacia din 80, ce sa mai zic …

    Raspunde
  20. Marius 9 Dec 2012 @ 12:40

    si eu trebuie sa ma duc maine la rar , am vb-it cu un gabor din voluntari si sper sa ma ajute cu ceva :) oricum am parbrizul un pic crapat dar nu afecteaza vizibilitatea ….. acum nu stiu ce sa zic….

    Raspunde
  21. radulescu sergiu 12 May 2017 @ 02:14

    Salut,mi a fost retinut talonul pentru ca am itp ul expirat,la RAR pot trece daca am putina rugina la busonul de la rezervor?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)