Sari la conținut

Nunta de zi vs nunta de noapte

DSC_5849In weekend dupa cum v-am zis am fost la nunta unor prieteni foarte buni, la Cluj. Acolo nunta a fost o nunta de zi, prima nunta de zi la care am fost si despre care nu aveam o impresie foarte buna. In mintea mea nunta trebuia sa fie de noapte, ca deh, asa am fost invatat.

Dar, dupa ce am fost la aceasta nunta am realizat ca o nunta de zi este mult mai ok decat una de noapte. In primul rand a doua zi nu esti distrus, seara te duci sa te culci pe la 23-24, iar ziua de duminica este una normala. Nu ca in cazul unei nunti de noapte cand ajungi dimineata acasa iar a doua zi o dormi pentru ca deh, esti obosit si tu ca tot omul.

In al doilea rand la o nunta de zi, manaci intr-un mod firesc, ziua, si nu noaptea, asa cum nu prea este indicat :)

E probabil greu sa schimbam mentalitatea romanului, el stie ca petrecerile se dau noaptea dar, dupa ce am vazut cu ochii mei, nunta este mai ok ziua.

Ok, are si puncte naspa pentru cei implicati direct. De exemplu programarea la coafor. Au fost persoane care au avut programare la coafor la 4 dimineata. Nu-mi explic cum este sa te trezesti la ora aia ca sa ajungi la coafor, dar cred ca placut nu e. Cati dintre voi, cele care ma cititi ati avut programare la coafor la 4 noaptea? :)

O nunta de zi, pentru cei care nu au vazut asa ceva se desfasoara cam asa, va spun dupa cum am vazut eu la nunta la care am fost.

  • Lumea s-a strans la mire la 7 si ceva, dimineata.
  • la 9 am ajuns la nasi
  • la 10 am ajuns dupa mireasa
  • la 11 a fost cununia civila
  • la 12:30 cununia religioasa
  • la 14:30 a inceput petrecerea la restaurant

Sfarsitul nuntii a fost cand au plecat ultimii invitati, adica eu cu Raca :D pe la ora 3 noaptea. Dar, restul invitatilor au inceput sa plece pe la 12 noaptea, ceea ce e suficient. De la 2 ziua la 12 noaptea sunt totusi 10 ore in care poti sa te simti bine. Mult mai mult timp decat este la o nunta de noapte zic eu.

Cum am zis, sunt parti bune si rele dar una peste alta o nunta de zi este mult mai ok, parerea mea, decat una de noapte. In primul rand ai libera ziua de duminica.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Bubul 13 Sep 2011 @ 21:33

    N-am mai auzit pan’acum de nunta de zi dar sincer mi se pare ok :D sper sa incerc si eu o experienta d asta.

    Raspunde
  2. Alina 13 Sep 2011 @ 21:37

    Finally!!!!
    Mi se par asa de dificile nuntile in Romania! Esti mor de oboseala, mananci ca porcul, weekendul e dus…
    Pe unde sunt eu acum se poarta doar nuntile de zi, pana la 12-1 noaptea. Si se mananca normal, adica aperitiv, fel principal si desert, nu taspe mii de feluri ca la final abia te poti misca. Asta daca nu esti femeie si doar ciugulesti si toata mancarea aia se duce pe apa sambetei.

    Raspunde
  3. Ghiocel07 13 Sep 2011 @ 21:50

    Si nunta la care am fost noi a fost tot pe zi. A fost foarte bine. La 1 noaptea eram deja in pat. Am mancat normal, aperitiv, ciorba, sarmale, gril, desert, Totul a fost minunat.

    Raspunde
  4. Alina 13 Sep 2011 @ 23:12

    Una din chestiile care ma nedumireste la nuntile romanesti este alaturarea in meniu a tuturor carnurilor: peste, porc, vita si alte oratanii.
    Inteleg ca asta e traditia, dar pur si simplu nu pot intelege care e logica din spatele unui peste urmat de gratar…. si sarmale…

    Raspunde
  5. Amzis 13 Sep 2011 @ 23:52

    stiti voi vreun coafor care se deschide la 4 noaptea sau non-stop ? eu unul nu stiu :)

    Raspunde
  6. Anda 14 Sep 2011 @ 00:43

    nu e deschis non stop , dar vine coafeza mai repede daca are mirese de aranjat. si eu tot la 4 am avut programare … Trezitul la 3, plus toata agitatia din ziua respectiva …. destul de obositor

    Raspunde
  7. elaul 14 Sep 2011 @ 08:54

    si eu am avut nunta de zi, care la fel, a fost primita cu scepticism de invitati dar care la sfarsit ne-au felicitat pentru alegere. Nunta fiind duminica, oamenii au putut totusi sa ajunga in bune conditii luni la servici.:)

    Raspunde
  8. Cristian Pirvu 14 Sep 2011 @ 12:43

    Nuntile de zi sunt in general in Ardeal. E a treia oara cand merg (2 la Cluj si 1 la Blaj) De fiecare data, duminica am putut conduce OK pana in Bucuresti, fara sa ma simt obosit sau grabit.

    Raspunde
  9. Narcisa 20 Sep 2011 @ 13:07

    De obicei, in zona Moldovei (sau Bucovinei, cum preferi), nuntile de zi sunt la persoane de religie baptista, penticostala sau popular numiti “pocaiti”. Asta nu inseamna ca nu sunt frumoase, sau ca nu le fac si cei de alta religie. Din cate stiu, si catolicii incep nuntile mai devreme. Parerea mea este ca este un obicei bun. Iar obiceiurile se schimba dupa cum se schimba si traditiile, de orice fel ar fi ele.

    Raspunde
  10. Calin 2 Jul 2013 @ 00:00

    Asta nu se mai numeste nunta dar cat de curand se vor schimba treburile si asta va spun ca pe data de 10 august nu vor mai fi asa nuntile la Cluj vom bea si ne vom distra pana soarele rasare

    Raspunde
  11. maria 3 Apr 2015 @ 09:55

    DA DA DA!!!Sunt intru totul deacort si sustin nunta de zi si cu un meniu de bun simt. URASC farfuriile alea imense cu patru feluri de mincare care sunt aduse strimbate ( doamnele se strimba ca nu mai maninca la ora asta) barbatii le invirt in farfurie si sunt duse la gunoi. DE CE//????? Pentru ca tre sa facem impresie buna ca avem si nu suntem calici , ca sa aiba omul de ales ce v a servi. FRATILOR cine vine la nunta sa manince sa crape? cit maninca un om in opt ore da nu sta nimeni atit ce facem?. In loc sa ajutam tinerii cu niste bani , imbogatim restaorantul,aruncam mincare si calicim invitatii. Si eu voi avea nunta la copii mei .Ei n au curaj de schimbare sotul meu nu vrea sa ne facem de rusine si eu mor de ciuda , ca nu vad partea buna a nuntii de zi cu trei feluri de mincare

    .

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)