Sari la conținut

O chestie interesanta pe noul VW Polo

DB2012AU00169Nemtii de la VW au prezentat la Geneva noul VW Polo BlueGT care vrea sa fie o masina puternica si in acelasi timp economica.

Au montat pentru prima data pe un VW un motor care dezvolta 140CP si care are posibilitatea sa decupleze 2 cilindrii atunci cand nu are nevoie de ei, pentru a reduce consumul.

Sunt chiar curios sa aflu mai multe detalii despre acest motor, nu de alta dar Polo este o masina care mie imi place, cu care m-am obisnuit si careia nu am ce sa-i reprosez pana acum.

Se aude ca noul model o sa intre pe piata incepand cu aceasta vara.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. kuisor 12 Mar 2012 @ 18:15

    Ușor-ușor tehnologiile de pe super-car-uri se implementează și pe cele ieftine/de serie.
    Țin minte, acum mulți ani, că am rămas foarte uimit citind într-o revistă cu profil auto de un muscle-car american ce avea opțiunea de-a se transforma automat, atunci când erau îndeplinite condițiile, din V8 într-una căreia îi funcționau doar 4 cilindri.

    Legat de Polo, am niște amintiri foarte plăcute. Am venit din Hamburg până în Brașov cu un Polo 6N2, 1.4TDI, înregistrând un consum de 4% pe cei 2k km, fără să fiu deloc preocupat de-a merge “la consum”.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)