Sari la conținut

O intrebare cu privire la share

links_image1Este atat o intrebare pentru bloggari cat si pentru cei care sunt de partea cealalta, cei care citest tot felul de bloguri, siteuri sau cum vreti voi sa le mai ziceti.

Se da un post, un post in care este embed-uit un filmulet de pe youtube. Omul ala, cel care a scris postul a gasit filmuletul ala undeva. Poate a zis unde, poate nu. Cei mai sanatosi la mine o fac. Vi-l dau exemplu pe Fulgerica, el este cel care precizeaza intotdeauna sursa.

Ok. Gasiti un post misto la el, va place si voi share-uri doar video-ul. Nu share-uiti postul lui Fulgerica, share-uiti linkul filmului de pe youtube.

Sunt curios de ce faceti asta?

Nu este oare frumos sa share-uiti linkul postului lui Fulgerica, locul in care ati descoperit si voi filmuletul? Nu merita omul ala un user in plus, daca tot v-a dat o informatie care v-a placut?

Ce are Fulgerica de castigat daca voi share-uiti linkul de pe youtube si spuneti "via @fulgerica" un @ (at) pe twitter?

Fulgerica a fost un exemplu, exemplele pot fi foarte multe, peste tot se intampla asa si nu inteleg de ce?

De ce nu dati share omului care v-a prezentat acel filmulet, linkului unde voi ati descoperit acel lucru? Este asa de greu?

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Mirela 30 May 2013 @ 02:19

    Am dat si eu share cu via, chiar lui Fulgerica. Si asta pentru ca are unele postari in care prezinta mai multe link-uri, iar eu am vrut sa dau share unuia singur. (Eventual like pe site, share cu via pe facebook.) Altfel, la postarile cu un singur clip mi se pare firesc sa dau share direct de pe site, ca e clar la ce anume m-am referit cand am partajat link-ul.

    Raspunde
  2. Bucur 30 May 2013 @ 07:10

    oameni necinstiti.punct.

    Raspunde
  3. Monica 30 May 2013 @ 09:32

    Da, ar fi bine sa se gandeasca de doua ori inainte inainte de a da share

    Raspunde
  4. Sabina 30 May 2013 @ 09:58

    Am observat foarte des tendinta asta si mie mi se intampla de cate ori pe saptamana. Poate vor sa dea mai departe doar video nu si comentariile din articol. Nu stiu dar e super uzata metoda asta.

    Raspunde
  5. Pato Basil 30 May 2013 @ 10:24

    nestiinta ori “de ce sa fie capra vecinului ma grasa si laptoasa” :))

    Raspunde
  6. jules 30 May 2013 @ 10:50

    Intrebari exitentiale bre! :))
    Personal iau primul link care-mi vine la indemina.
    De obicei e titlul postului care contine si filmuletul.
    Cit il priveste pe Fulgerica, la el mereu dau share pe twitter folosind butonul din cadrul postului. Si verific sa fie si via @fulgerica :) La el in mod special, ca la altii nu ma uit mereu la asta. Daca nu si-au setat pluginul sa arate si via @twitter_user e problema lor.

    Raspunde
  7. criserb 30 May 2013 @ 10:54

    @jules – stai ca poate nu m-am facut eu inteles asa cum trebuie.

    Fulgerica (repet, este doar un exemplu) pune un filmulet pe blog. In loc sa i se dea share la post, lumea shareuieste direct filmuletul de pe youtube, dar totusi spune via @fulgerica.

    Care este logica?

    Raspunde
  8. william 30 May 2013 @ 12:31

    deci la filmul cu samsung s4, vreu sa fiu si eu mentionat, ca eu ti-am dat linku :)) dai o bere cand vin in B pentru treaba asta;

    Raspunde
  9. FaraSuparare 30 May 2013 @ 16:15

    La video-uri explicatia la care am ajuns eu e urmatoarea:

    Multa lume prefera sa deschida filmulete intr-un tab separat direct in youtube. Si atunci, daca vrei sa dai share, de comoditate dai direct din pagina aia, nu mai stai sa te duci inapoi pe pagina initiala si sa dai share la articol.
    Stai sa dai special share la articol daca acesta mai contine niste informatii interesante pe marginea articolului.

    Raspunde
  10. Crox 30 May 2013 @ 17:52

    Logica este ca un efort exista, un @cutare acolo. Si efortul ala putea sa lipseasca, sa zica mersi “cutare”. Eu nu vad logica acestui articol :)

    Raspunde
  11. criserb 30 May 2013 @ 18:43

    @FaraSuparare – posibil sa ai dreptate.

    @Crox – pai logica e ca lumea ii trimitea lui @cutare niste unici pe blog, asa ii trimite pe youtube.

    Raspunde
  12. seba18 30 May 2013 @ 19:57

    Eu dau mereu share numai la video pentru că vreau să poată fi văzut direct din newsfeed, iar în descriere pun întotdeauna după comentariul meu legat de video-ul respectiv și un (via ), niciodată însă via @nume_utilizator. Cine e curios de unde a venit video-ul ăla, dă click pe link si ajunge la sursă…

    Acum, că tot l-ai dat exemplu pe Fulgerica hai să vedem ce ar însemna ca el sau oricare dintre voi sa NU pună pe blog embed-ul de la un video găsit la altcineva, ci să lase doar link-ul spre sursă? Pentru că de fapt e acelasi lucru: dacă el a embed-uit video-ul, ce garanție are sursa că utilizatorul va mai ajunge la el pe blog, după ce a văzut clip-ul la Fulgerica? Atunci zic, de ce să facem diferențierea asta între blog și facebook?! Eu nu simt nevoia să imi fac un blog, în schimb sunt abonat prin reader la peste 100 pe care le citesc constant iar atunci când simt nevoia de a share-ui ceva, folosesc facebook-ul pe post de blog…

    Raspunde
  13. Crox 30 May 2013 @ 22:39

    Daca clipul e al lui cutare mai zic, dar altfel, meritul ca l-a vazut cutare inainte mi se pare neglijabil.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)