Sari la conținut

O invatatura despre restaurante

Bai, recomandati tiramisu, recomandati tiramisu ca aveti tiramisu pentru toata sala

[Catalin Scarlatescu]

Deci asa merge treaba la restaurante? Cand omul intreaba, de buna credinta, ce-mi recomandati, chelnerul o sa-ti recomande intotdeauna ceea ce are mai mult in bucatarie.

Chestia de mai sus am auzit-o la emisiunea Masterchef, spusa de un mare bucatar. E clar ca nu e vrajeala si asa se face de obicei.

E de tinut minte, alta data sa cer ce vreau si nu ceea ce mi se recomanda.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. vlad 16 May 2012 @ 01:55

    Pare sa fie interesant dar desi nu cred ca este valabil si la restaurantele de multe stele si cu preturi marete.

    Raspunde
  2. criserb 16 May 2012 @ 02:27

    @vlad – cel care a zis asta, Catalin Scarlatescu, este un bucatar de multe stele cu preturi ce probabil ni le permitem foarte rar ;)

    Raspunde
  3. un Prost 16 May 2012 @ 08:43

    Ce ai vazut tu mai sus se face atunci cand ai bugetul limitat, adica 3.000 de lei cat au avut ei. Au trebuit sa se incadreze in banii acestia si automat nu au putut cumpara in cantitati mari din fiecare produs si din acest motiv recomandau ce aveau ei in bucatarie.

    Raspunde
  4. tummalaulu 16 May 2012 @ 09:46

    Sa nu uitam ca replica a fost spusa intr-un concurs. Ce altceva sa recomande daca nu ce aveau? :)

    Raspunde
  5. Iulian 16 May 2012 @ 09:57

    Realist vorbind, asta se face peste tot in toate domeniile, trebuie sa vinzi ce ai ca sa pierzi cat mai putin. Eu nu ma gandesc la faptul ca a fost in concurs, si de asta faceau asa. Eu mai rau chiar, ma gandesc ca a facut asa cand nu era vorba de banii lui care se pierd, dar oare cum face cand e vorba chiar de banii lui?

    Raspunde
  6. MooNy 16 May 2012 @ 10:10

    La restaurante recomandarile felurilo de mancare se fac in rotatie. In caz ca cineva nu stie ce sa comande, i se recomanda diferite feluri de mancare care nu-s atat de cerute ca sa “testeze” sa vada cat de bun e si sa recomande mai departe (evident toata lumea vrea friptura/snitel cu cartofi prajiti/ciorba de burta/mamaliguta si nu o sa fie felul asta de mancare in recomandari :) )

    Raspunde
  7. criserb 16 May 2012 @ 10:21

    @MooNy – cred ca mananc maxim o data pe an friptura/snitel cu cartofi prajiti la restaurant :) Nu prea comand asa ceva. In general imi comand chestii pe care nu mi le pot face acasa…

    Daca stau bine si ma gandesc snitel n-am comandat decat la Viena, in Romania cred ca n-am comandat niciodata la un restaurant :)

    Raspunde
  8. octavian 16 May 2012 @ 10:27

    E scoasa din context afirmatia si mai mult ca sigur la restaurantul unde este chef nu se intampla sa aiba lipsa ceva din meniu.

    Raspunde
  9. marius 16 May 2012 @ 10:58

    Daca te pui in pielea bucatarului sef, in conditiile in care ai facut mult tiramisu, m-i se pare destul de normal sa-l recomanzi deoarece risti sa se strice, risti sa ramai cu el, risti sa-l arunci. Si daca e bun, de ce nu l-ai recomanda? Daca ar fi “recomandati tiramisu ca stam de o saptamana cu el si nimeni nu vrea”, ar fi alta treaba…

    Raspunde
  10. criserb 16 May 2012 @ 11:23

    @marius – de obicei ma astept sa primesc recomandari legate de calitatea produsului si nu de cantinatea pe care o are restaurantul in bucatarie… asta ziceam.

    Raspunde
  11. Ghiocel07 16 May 2012 @ 11:45

    Un concurs destul de vulgar si agresiv. Totul este o alergatura, o harababura, o risipa, o mizerie. Ma uit la TV Paprika la multe concursuri culinare dar sunt foarte civilizate. Pana si Gordon Ramsay, bucatarul dur cu 13 stele Michelin are un comportament mai civilizat, chiar daca-i mai scapa cate un cavant de “duh”. La noi din trei cuvinte doua sunt injuraturi si jigniri.

    Raspunde
  12. elaul 16 May 2012 @ 15:19

    eu ma gandesc acum: daca atunci cand ceri ospatarului sa-ti recomande ceva, el iti va indica un produs pe cale sa expire ca sa scape de el?

    Raspunde
  13. jacob 18 May 2012 @ 00:21

    Treaba cu restaurantele e asa: am fost , am mancat bine , am baut , am fost servit rapid, mi-a placut si mancarea si bautura si serviciul si locatia.
    Daca toate de mai sus au fost indeplinite, recomanzi si la prieteni sau revii tu.
    Daca totul e ok de 5 ori si a 6 oara e de porc , nu te mai duci , faci reclama negativa si gata.
    Concluzia e ca: oamenii se obisnuiesc cu experientele placute. E de ajuns una neplacuta care sa strice tot si sa nu te mai duci. De ce? Pentru ca ai bani si o multime de alternative.
    Patronul poate pune pasiune, bani , timp si tine stacheta sus. Dar daca un chelner tampit o da in bara, te-a pierdut ca si client.
    Concluzia 2: era misto, dar s-a nasolit acum , prefer sa merg in alta parte.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)