Sari la conținut
comentarii Facebook
21 comentarii
  1. PussyCat 2 Jun 2009 @ 02:29

    cam vechi filmuletul dar e bun. conteaza pt tara noastra sa fie vizualizat de cat mai multi straini :)>-

    Raspunde
  2. ionut_d 2 Jun 2009 @ 08:06

    Am pus si eu acest clip si inca unul acum ceva vreme. Din pacate au fost o multime de comentarii anti-Romania.

    Ieri am aflat un adevar spus de Nicu Ceausescu: “Ce a construit tata in 20 de ani voi nu reusiti macar sa vopsiti in 20 de ani”.

    Raspunde
  3. mariana 2 Jun 2009 @ 08:42

    @ionut_d…:o

    Raspunde
  4. Andy 2 Jun 2009 @ 09:14

    Cristi, problema noastra e ca traim in trecut. Ne mandrim cu ce au facut altii, ce au descoperit altii. Generatia de dupa 89 n-a facut nici un r…t. Nu e de mirare ca multa lume are comentarii anti-Romania pentru ca la conceptia asta s-a ajuns. Cei care mai reusesc acum sa faca ceva o fac peste granita. In Romania nu se misca nimic. Ceausescu avea mare dreptate si cred ca el a reusit sa faca asta prin frica. Romanii din pacate nu fac nimic daca nu sunt fortati, in afara de a se uita la fotbal si de a fi suporteri :)) Putini sunt cei ce fac ceva din placere si pasiune. Parerea mea e ca oricum nu mai avem nicio sansa. In mentalul colectiv, trebuie sa furam. Ne-am obisnuit cu spagile, ne-am obisnuit sa furam de la munca (ehe, stiu ei cei care iau topuri de hartie de la munca, capsatoare, tiparesc la munca, exemplele pot continua). Se fura si in lumea blog-urilor si a mass media, nu?

    Deci atata vreme cat noi traim in trecut… “vai ce au facut aia, ce tari au fost, ce buni au fost”, nu vom face nimic. Pacat ca majoritatea se multumesc cu asta… de ce sa faca ei ceva… lasa ca poate face altu.

    Raspunde
  5. criserb 2 Jun 2009 @ 09:33

    Nu e vorba ca traim in trecut, era doar un filmulet ce mie mi-a placut in care era prezentat ceea ce noi am uitat, lucruri cu care ar trebui sa ne mandrim :)

    Cat despre pezent, el este cel ce merita criticat, luat la misto pentru ca si el ne ia la misto pe noi si progresul… e la altii

    Sa nu mai zic ca filmuletul este de 10 ori mai bun decat noile reclame ale Romaniei

    Raspunde
  6. bagamare 2 Jun 2009 @ 09:39

    avem, asa este.

    Raspunde
  7. Andy 2 Jun 2009 @ 09:39

    Filmuletul e de milioane, probabil il folosea Udrea daca avea ceva legatura cu turismul dar din pacate pentru ea, nu are.

    Da, avem multe lucruri de care sa ne mandrim dar toate sunt facute de altii. Mie imi place sa ma mandresc cu ceea ce fac eu, nu cu ce fac altii, pentru ca altfel nu vad de ce m-as mandri cu chestia aia? Cum ar fi sa ma mandresc cu faptul ca tu ai un blog de succes? :)) Eu sunt tare pt ca tu ai blog :) Aiurea, nu?

    Norocul a facut ca cei din film sa fie romani, pentru ca se puteau naste si altundeva si sa faca aceleasi lucruri. E drept ca au mai contat si vremurile respective, dar nu este exclus ca daca se nasteau altundeva sa nu reuseasca aceleasi performante. Oricum, comparativ cu numarul chestiilor de care se pot mandri altii, noi stam slab :)

    Raspunde
  8. Ghiocel07 2 Jun 2009 @ 10:44

    Prevad discutii aprinse pe acest post. Din pacate amandoi aveti dreptate. Uite un exemplu. Sambata mergand la Horezu si am vazut acolo produsele olarilor. Incepand de la vase de toate marimile pana la suveniruri la pret de nimic. Faceam o comparatie cu cele gasite in afara si am ajuns la concluzia ca daca acolo un lucru cat de mic este 4-5 EUR aici erau 3-4 lei. De ce astfel de lucruri nu se gasesc la toate obiectivele turistice, la toate sarbatorile, in magaine, in chioscuri? Simplu, toate tarable sunt ocupate de….cu lucruri chinezesti de duzina, fara gust, utilitate, aspect, valoare. Erau acolo lucrusoare minunate, nici nu stiai ce sa cumperi.

    Raspunde
  9. Andy 2 Jun 2009 @ 10:49

    @Ghiocel07
    Nu le gasesti pentru ca nu le plateste nimeni transportul respectivilor mesteri la evenimente. Nu toti isi permit sa dea cateva milioane sa-si transporte marfa prin toata tara, ca mai apoi sa vanda de 100 euro sa zicem, asta in cazurile bune. In acest caz solutia e bisnita, aia care vand chinezisme sa ia de la mesteri produsele si sa le vanda acolo, dar nu vor face asta pentru ca dupa cum ziceai, astea costa 3-4 lei, pe cand chinezismele 30-40 bani. Marja de profit e mai mare.

    Raspunde
  10. Ghiocel07 2 Jun 2009 @ 10:56

    Pe tema asta se poate scrie un roman. Din pacate se promoveaza chiciul in toate domeniile, in arta si imagine in special.

    Raspunde
  11. ionut_d 2 Jun 2009 @ 11:14

    Andy, te sustin.

    Raspunde
  12. ionut_d 2 Jun 2009 @ 11:31

    Revenind, eu nu sunt de principiul “lasa sa faca altul”, eu fac si ma zbat si imi place ca ce e drept sa fie drept, dar daca eu fac si altii 100 strica, la ce bun? Ce facem cu prostia ci cocalareala care se mareste exponential?

    Ne place sa ne laudam ca noi am inventat si mersul pe jos ca in clipul de mai sus, dar pe de alta parte ducem manelele la statut de muzica nationala si avem idealuri sa copiem niste tigani care canta noua “muzica nationala”

    Bravos natiune, halal sa-ti fie!

    Raspunde
  13. Andy 2 Jun 2009 @ 11:38

    @ionut_d
    Gandirea asta trebuie schimbata, pentru ca probabil de aia nu se face nimic.

    “Nu fac eu ca strica altul.”
    “Nu fac eu ca poate face altul.”
    “Nu fac eu ca a mai facut si altul.”

    Eu fac altceva… fac ce-mi place, realizez una si alta, si ma doare undeva de ce face/zice altcineva. Daca ei se complac in prostia si cocalareala lor, treaba lor. Ma feresc de genul asta de oameni si incerc sa ma inconjor doar de cei ce-mi seamana. Daca i-am izola pe oamenii de nimic, poate unii si-ar reveni, pentru ca unii merg cu “moda”.. daca e la moda sa asculti manele… si ei asculta manele. Si cu manelele a inceput sa se schimbe treaba in Romania… numai asta auzeai peste tot, pana toata lumea a inceput sa le condamne, asa ca si acum le mai auzi dar parca nu asa mult. Deci la capitolul comportament se poate lucra :)

    Raspunde
  14. ionut_d 2 Jun 2009 @ 11:46

    Dupa cum spuneam, oricat de nationalist as fi…as pleca din tara asta de kkt pentru ca asa este

    Raspunde
  15. Andy 2 Jun 2009 @ 13:21

    Eh, si unde sa pleci, pentru ca peste granita suntem rromani nu romani… In plus aici sunt toti prietenii, rudele, cunostintele, in afara e mai greu.

    Raspunde
  16. ionut_d 2 Jun 2009 @ 13:27

    De ce crezi ca vreau Elvetia? Ca nu “e” si astia…
    Apoi, acolo nu sunt manele pentru ca Elvetia e o tara neutra istoric. Fara “dujmani”… :)

    Raspunde
  17. Andy 2 Jun 2009 @ 14:04

    Da, doar ca am inteles ca oamenii sunt cam “inchisi” acolo, cu greu iti faci intrarea. Oricum, bafta!

    Raspunde
  18. MarryMM 14 Jun 2009 @ 09:14

    “Romania aur are,numai oamenii sunt prosti” sa stiti si voi asta.Noi pierdem mult datorita celor care distrug industria si agricultura Romaniei.Daca inca aveam astea doua puteam face multe economii si nu mai ajungeam la criza economica.Este numai bataie de joc in tara asta.Inainte veneau din afara si ne cumparau produse si alte chestii dar acum cumparam noi de la ei tot felu de legume si fructe care baga tot felu de chestii in ele.Trebuie sa muncim ca sa nu mai cumparam de la altii si sa ne ridicam din nou industriile si sa ne muncim pamanturile.:|@};-

    Raspunde
  19. MarryMM 14 Jun 2009 @ 09:19

    Ai dreptate Andy cu manelele astea.Numai tigani sunt in tara si de fapt numai tiganii asculta manele

    Raspunde
  20. MarryMM 14 Jun 2009 @ 09:30

    Vreau sa ascultati melodia:SDST-Scrisoare de pe front.Daca aveti de unde sa o luati e bine si sa o ascultati cu mare mare atentie ca zice ceva foarte adevarat din istoria Romaniei in Al Doilea Razboi Mondial si sa ascultati imnul nostru.Ace melodie e mai bine sa o ascultati pe You Tube ca are si un filmulet si sa fiti foarte foarte atenti la el

    Raspunde
  21. sora mare 19 Sep 2010 @ 19:58

    :) Offf mai copii ce rai sunteti.Sunt contemporana si cu Nadia si normal si cu portarul de aur.Dar parca era mai frumos atunci,nu atata rautate,ipocrizie fiecare-si da cu parerea.Normal pe vremea mea nu era net.unde puteai sa-ti exprimi frustrarile si neamplinirile tale de copil sau adolescent.Dar nici chiar asa cum o faceti voi!Nu va place ceva?Schimbati Voi!!!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)