Sari la conținut

O poveste cu deblocarea unui telefon pentru a fi folosit in reteaua Orange

orangeMa suna ieri Dragos si imi povesteste de patania lui cu Orange.

El are in acest moment un iPhone blocat in reteaua Vodafone, este in perioada contractuala si vroia sa-l treaca in Orange. Nu putea sa faca asta, va dati seama ca telefonul ala era blocat in Vodafone.

La Vodafone ii cereau 200 lei sa-l deblocheze.

Se gandeste el sa sune la Orange, poate-l ajuta ei. Intr-un fel pare logic si cred ca asa ar fi normal. Orange sa il ajute pentru ca el vine in reteaua lor, practic, de pe urma lui, Orange o sa mai castige niste bani.

Bun, suna la Orange, le spune ca are un telefon blocat in Vodafone si ca vrea sa vina cu el in reteaua lor. In plus, Dragos este un client bun Orange, are deja doua abonamente, fiecare de cate 30 de euro.

La serviciul clienti Dragos este intrebat pe ce vrea sa foloseasca telefonul, vrea sa-l foloseasca pe unul din cele doua abonamente pe care le are? El confirma, ca deh, pe unul din ele vroia sa-l foloseasca. I se spune ca se poate si ca-l costa 460 lei.

Curios de ce operatoarea il intreaba pe ce vrea sa foloseasca telefonul, Dragos intreaba si el la randul lui care e scopul intrebarii iar operatoarea, amabila, ii spune ca in cazul in care vroia sa-l foloseasca pe o cartela Orange este un alt tarif pentru deblocare si anume 50 lei.

Mirat de asta Dragos intreaba “Vi se pare normal asa ceva?”. Operatoarea, sincera, ii raspunde “nu, dar astea sunt procedurile”. :)

Inchide convorbirea si Dragos al meu se prinde ca ar putea sa le spuna ca vrea telefonul deblocat pentru a-l folosi pe cartela si apoi sa-l foloseasca pe ce abonament vrea el.

Suna din nou sa vada cum face cu deblocarea.

Raspunde o alta persoana, care nu vrea sa-i dea nicio informatie. Ii spune ca aceste informatii nu se dau la casca si ca ei sunt pusi acolo sa ofere informatii despre serviciile si abonamentele Orange.

No, ce ziceti de asta intamplarea asta? :)

Scriu acest post in speranta ca cei de la Orange o sa-si reconsidere putin procedurile, sa faca in asa fel incat sa-l motiveze pe client sa vina in retea, nu sa-l respinga.

[sursa poza]

Update:

Daca ati ajuns aici cu cititul, va recomand sa cititi si acest post, in care am revenit cu cateva precizari in legatura cu deblocarea telefoanelor de catre Orange. O fata draguta de la Orange m-a sunat si mi-a explicat ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. securist 18 Jan 2013 @ 11:40

    serviciul clienti este externalizat la celebrul CGS…daca dati search pe google o sa gasiti nenumarate povesti despre cat de … e aceasta companie, cum sunt tratati angajatii, cata (lipsa) de organizare este pe acolo etc.
    sincer, nu m-a baza prea mult pe ce raspunsuri imi da un cetatean platit cu mai putin de 200 de euro pe luna.

    Raspunde
  2. raul 18 Jan 2013 @ 12:45

    dar nu poate sa si l deblocheze la “baieti”?

    Raspunde
  3. Dragos 18 Jan 2013 @ 13:46

    @Raul, am auzit ca nu le iese intotdeauna si le mai bushesc, irecuperabil. Am un 3gs acasa in situatia asta, al unui amic care s-a dus tot asa in coltul blocului sa il faca.

    Nu zic ca toti sunt la fel, dar parca nu m-as risca.

    Raspunde
  4. Dragos 18 Jan 2013 @ 15:04

    Mda, la Orange nu-l decodeaza si acum vad ca nici la Vodafone, nu mai am factura la tel. Deci ajung tot printre blocuri, are careva vreo recomandare? Thx

    Raspunde
  5. Larisa 18 Jan 2013 @ 16:27

    Din cate am auzit si eu nu doar la CGS e externalizata compania.
    Nu as face insa prezumtii pe niste informatii aparute in presa.

    daca totusi ai cauta pe site ai gasi pe adresa http://www.orange.ro/help/poate_orange_sa_decodeze_un_iphone_3gs_luat_din_alta_retea/iq/24141 raspunsul la intrebarea ta :-)

    Succes.

    Raspunde
  6. Minnie 9 Apr 2013 @ 14:47

    Am cumparat un telefon de la Vodafone specificand de n ori inainte, ca doresc sa-l cumpar la liber, fara cartela sau abonament refuzand de z ori cerintele vanzatorului de a ma lega de ei cu ceva. Dupa ce il platesc mi se zice ca e codat in Vodafone si costa 50 euro sa-l decodez. Sa cad de pe scaun… Pai sa vezi scandalul naibii ce am facut si reclamatii la Vodafone si la OPC. Pai dupa ce am zis de multe ori ca il vreau la liber mi se da codat? Si mi se zice ca e codat, hoteste, dupa ce l-am platit? WTF? Cu scuza ca asa sunt toate. pai si? De ce nu ai zis nimic inainte sa-l platesc? Si dupa multe discutii si plangeri am fost chemata la magazin si mi s-a deblocat gratis. Asa ca m-am lecuit de cumparat telefoane din magazinele unui operator, cumpar din magazine de electronice oarecare ca pe un aparat normal.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)