Sari la conținut

Obiceiuri de sarbatori

Nu stiu cum sa va zic dar mie obiceiurile de mai jos nu-mi plac, mi se par de-a dreptul idioate mai ales atunci cand incep cu 2-3 saptamani inainte de Craciun…

Nu-mi plac nici colindatorii care vin pe la usa de la inceputul lui decembrie, mi se par un altfel de cersetori. Nu au nici un farmec… Nu am nimic cu cei care vin in seara de Ajun sau de Craciun, sau ma rog in acea perioada a sarbatorilor dar cei care vin la inceputul lunii decembrie nu-mi plac.

Primii care mi-au ajuns la usa anul asta au fost in 3 decembrie dupa care au tot fost, cam in fiecare zi pana azi. Nu le-am dat drumul si nici nu le dau pana nu simt eu ca e momentul. Deocamdata e prea devreme, zic eu.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Ghiocel07 19 Dec 2009 @ 12:04

    Ce frumoase erau vremurile in care veneati toti cu colinda in Ajun de Craciun:) De atunci paraca sarbatorile nu mai au farmec.:(

    Raspunde
  2. Alina 19 Dec 2009 @ 12:53

    Grupul din filmulet nu are nimic de-a face cu sarbatorile, Au gasit doar un alt mod de castigare temporare a existentei.

    Raspunde
  3. pantera mov 19 Dec 2009 @ 14:08

    nici mie nu-mi plac astia si nici nu deschid usa in perioada asta, dar nu stiu daca ii stii pe mosii aia cu trompete :D aia canta f frumos, nu sunt stresanti si mai ales nu intra in scari, ceea ce mi se pare mai de bun simt. toti canta la instrumente si suna altfel colindele :D

    Raspunde
  4. Mihai 19 Dec 2009 @ 14:45

    Si pe la mine la bloc au trecut.Dar, astia de au venit in Pantelimon cantau si la trompete si era chiar misto.Plus ca nu cereau bani.Doar cantau pe strada, si ulterior, in parc.Sunau chiar bine!

    Raspunde
  5. ionut_d 21 Dec 2009 @ 10:52

    Mda, ieri cand dormeam si eu mai bine au venit niste colorati de astia duduind din tobe cat si de prosti.

    Presupunand prin absurdul absurdului ca vor ajuge sa citeasca la tine aici, le pot spune cateva lucrusoare:

    1. Aceste obiceiuri apartin Anului Nou, adica se merge pe 31dec-1ian.
    2. Aceste obiceiuri au in spate niste scenarii cu roluri bine definite.
    3. Tobele si fluieratul au anumite ritmuri (sunt bastinas din Bucovina si cred ca am oleaca de cunostinte si chiar experienta despre treaba asta, oleaca mai multe). Duduiala aia de 2 bani habar nu am ce vrea sa fie.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)