Sari la conținut

Parerea mea despre Let’s do it, Romania

lets-do-it-romaniaDin pacare n-am participat la prima actiune Let’s do it. Romania, am avut un lucru mai important de facut, am facut nunta :) N-am putut participa desi as fi vrut. Anul asta probabil nu am sa particip pentru ca o sa sarbatorim si noi, asa cum ii sta bine unui tanar cuplu, primul an de casnicie.

Cu toate astea apreciez foarte mult proiectul, oamenii care sunt implicati, si volumul de munca pe care o depun. Apreciez si multumesc in acelasi timp ca fac toate astea ca macar o data pe an sa avem si noi o tara curata.

Dar, pentru ca da, exista un dar, proiectul dupa mine nu are nici o finalitate. Au facut oamenii curat acum un an, dupa cateva saptamani totul era la fel. Sunt convins ca anul asta o sa stranga o cantitate cel putin egala de gunoi cu cea pe care au strans-o anul trecut.

Idotul (pentru ca de el este vorba) o sa inceapa sa se obisnuiasca cu actiunea asta si o sa-l doara in cur. Ce rost are sa mai stranga petul de bere daca stie ca o sa vina unii care o sa curete ei.

Trist dar adevarat. Noi Romanii nu putem fi educati asa, la noi ar merge numa’ cu biciul. Nu merg actiunile astea de motivare, prin care incercam sa le aratam oamenilor ca tara asta poate sa arate si bine.

Ar trebui ca in locul peturilor pe care le strange, Let’s do it, Romania sa ii stranga pe cei care le arunca. Sa ii adune pe toti intr-un loc, sa-i puna intr-un sac si sa le dea foc. Dar atunci e foarte posibil ca densitatea populatiei sa scada dramatic.

Repet, imi place proiectul, nu am nimic cu voluntariatul (poate ne alaturam si noi lor, chiar daca avem altceva de sarbatorit) dar din pacate speranta ca lucrurile sa se indrepte la noi este minima.

Unde esti tu Tepes Doamne, ca punand mana pe ei… ???

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Nebunia 24 Sep 2011 @ 02:30

    Trebuie un proiect care sa lucreze la mentalitatea romanului, lucru nu chiar asa usor de facut. Singura solutie pe care o vad eu sunt amenzile imense.. te-a prins ca ai facut gunoi, amenda echivalenta a 3 salarii sau ceva in genul asta. Fara sa stie de frica, nu o sa le pese niciodata romanilor si chiar si asa e un proces ce va dura ceva ani…

    Raspunde
  2. Ghiocel07 24 Sep 2011 @ 09:21

    Oamenii nu se mai tem nici de amenda. Au amenzi auto si diverse neplatite de cativa ani, au impozite neplatite la fel, iar daca cineva se incumeta sa le retina tot ei sunt cu gura mare. Si uite asa bugetul saraceste si prin din mii de amenzi neplatite. Din pacate dupa ’89 fiecare are numai drepturi nu si obligatii. A disparut respectul de sine.

    Raspunde
  3. Ramona 24 Sep 2011 @ 15:10

    Azi dimineata, in timp ce sotul meu se “costuma” pentru Let’s do it. Romania, ii povesteam ca acum 2 zile, am vazut un cocalar mergand pe strada cu un pahar de cafea intr-o mana iar cu cealalta, dupa ce a amestecat tacticos in ea, a aruncat cu nonsalanta peste umar betisorul de plastic, continuandu-si drumul fara nici o remuscare. I-am explicat ca acest tip de oameni NICIODATA nu vor putea fi educati…parerea mea.

    Raspunde
  4. BSM 24 Sep 2011 @ 23:43

    In grupul din care am facut azi parte la LDIR a fost o persoana a carei zi de nastere este chiar astazi. Era motiv de mare sarbatoare si totusi a venit sa stranga gunoaie lasate de gunoaiele umane. E usor sa gasesti scuze pt neparticipare si sa-ti dai cu parerea mai ales cand nu participi activ la un astfel de proiect. Am gasit astazi la fundatia Snagov un om extraordinar care se bate efectiv cu imbecilii din Snagov si nu-l impiedica faptul ca locuitorii de acolo sunt plini de bani, au functii sus-puse etc. Este voluntar, nu castiga nimic material din ce face acolo. Cati dintre noi fac asta, macar o zi pe an?

    Raspunde
  5. dojo 25 Sep 2011 @ 11:13

    Cu mentalitatea asta chiar nu se schimba nimic. La noi au reusit sa civilizeze pana si ametitii de locatari, care nu intelegeau de ce sa puna separat gunoiul. De aia, de sanchi. Si dupa niste ani in care s-a insistat, au inceput si ei sa fie civilizati. La mine in zona publele sunt intr-o incinta INCHISA cu cheia. mama, ce draci acum cativa ani. Cum sa mergi cu cheia si cu sacul de gunoi. Ei bine, timpul si reamintirea constanta au rezolvat problema.

    Acum zona pubelelor e curata, de poti linge pe jos. Avem pubele speciale pentru hartie, sticla etc. Daca la inceput vitele bagau gunoiul menajer acolo, acum fiecare e pe capraria ei si lumea le foloseste corect. Ca aia care iau gunoiul inca iau la gramada .. e alta discutie. Cert este ca s-au civilizat vitele din zona mea, incat putem merge mai departe

    C
    Ca

    Raspunde
  6. liana 25 Sep 2011 @ 15:27

    Proiectul asta mi se pare o aiureala.
    Mai bine ar face o lege si s-ar zbate toti aia care participa la proiect ca acea lege sa treaca prin Parlament , sa fie adoptata si , cel mai important sa fie pusa in practica.
    Apoi mi-ar placea ca fiecare OM sa faca observatii in gura mare atunci cand vede pe cineva care arunca pe jos diverse.
    Am vazut la mare zeci de oameni care aruncau in nisip chistoacele de tigari , cojile de seminte , care lasau sticle /pahare – recunosc ca n-am avut curajul sa le spun minic.Mai sar si mai comentez uneori , dar rar de tot , prin mijloacele de transport in comun. M-am ratoit la o duduie in curtea unui spital (arunca paharul de cafea pe jos ), dar in 999 de cazuri dintr-o mie recunosc ca mi-e frica sa ma iau de imbecili…

    Raspunde
  7. dojo 26 Sep 2011 @ 11:58

    Liana, deci sa faca ALTII observatii in gura mare, ca tie ti-e frica sa te iei de imbecili :)

    Nu are cum sa dauneze o asemenea campanie, asa ca nu inteleg inversunarea.

    Raspunde
  8. criserb 26 Sep 2011 @ 12:25

    @dojo – nu dauneaza, departe de mine a crede asa ceva doar ca din pacate nu se se poate schimba mentalitatea romanului cu asa ceva. Cu bataia poate, dar cu gesturi d’astea voluntare prea putin…

    Raspunde
  9. liana 26 Sep 2011 @ 18:51

    Dojo nu stiu de cate ori ai facut tu observatie cuiva dar sa stii ca eu m-am luat de destule ori de cei care fac mizerie , de aia care se baga in fata la cozi etc.
    Evident ca vad poate 10 cazuri in fiecare zi dar evident ca nu le zic nimic , pt ca stii ce ???nimeni din jur nu mai reactioneaza , nici macar c-o privire !Dar stii de ce reactii sunt capabili aia prinsi in fapt ? Stii cum a fost cand m-am luat de niste tiganci in autobuz si absolut toata lumea a inceput sa se uite subit pe geam ?
    Nu sa faca ALTII observatie ci TOTI care vedem , pricepem si intelegem de ce e bine sa fie curat in jur , ar trebui sa avem curajul sa comentam.
    Daca eu ma duc pe munti sa curat o data pe an nu inseamna absolut nimic , curatenia nu inseamna sa strangi gunoiul o data pe an, nici macar de doua ori , gen Paste si Craciun , ca de, asta-i romanul , tine la sarbatori!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)