Sari la conținut

Parterul începe să prindă contur

După ce în prima zi a fost montată talpa autoclavă, ieri au fost montați pereții. Unul câte unul au fost puși la locul lor, poziționați la boloboc și fixați temporar. Prinderea de fundație se va face după ce o să fie așezat și planșeul, asta dacă nu am înțeles eu greșit.

Până acum îmi place cum se mișcă băieții, nu am ce să le reproșez.

Îmi place că-mi explică tot ceea ce fac și m-au pus să citesc proiectul tehnic de la A la Z pentru a putea să-i urmăresc și verific. După ce am citit proiectul chiar am aflat o mulțime de lucruri noi.

Mă implic și eu în construcție, nu-mi place să stau degeaba, încerc să ajut cu ce pot. Mai car o sculă, mai duc ceva dintr-un loc în altul, d’aste :)

O chestie interesantă este scara la care lucrează. Eu mă așteptam să lucreze în cm, dar se pare că un cm este prea mult și lucrează chiar la mm.

Poze de ieri.

Cuiele ce le folosesc sunt niște cuie pe care le aplică cu pistolul pneumatic, și au vârfurile cu rășină. În momentul în care cuiul este introdus în lemn cu pistolul pneumatic cuiele se încălzesc și fac ca rășina să se lipească cuiul de lemn, pentru a nu putea să se mai miște.

Astăzi, sâmbăta, urma să se realizeze planșeul, dar vremea nu ține cu noi. Poate mai pe după masă să avem mai mult noroc.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. Serb Ionel 4 Jul 2015 @ 16:41

    Privelistea din bucatarie … e tare !

    Raspunde
  2. Serb Ionel 4 Jul 2015 @ 16:48

    Pentru ca multe realizari nu au fost in schimbul meu, pot sa spun doar ca ati progresat frumos si sufar ca…ploua !

    Raspunde
  3. Alina S 4 Jul 2015 @ 20:47

    Ce inaltime vor avea camerele de la parter? Sau mai vine ceva peste osbul ala ca par tare joase… Pentru mine e prima data cand vad acest tip de constructie pe rezidential, nu credeam ca sunt persoane care chiar stau in ele permanent si dau atatea bani pe kitul de lemn.

    Raspunde
  4. Gabi 5 Jul 2015 @ 22:20

    ai chiulit azi cu postarile

    Raspunde
  5. criserb 6 Jul 2015 @ 11:08

    @Alina S – Înălțimea finită o să fie de 2.5m.

    De ce nu credeai? În alte țări tehnologia este de zeci de ani, și la noi este deja destul de veche, nu mai este chiar nouă.

    @Gabi – Nu am chiulit, dar duminica nu se lucrează ;)

    Raspunde
  6. Gabi 6 Jul 2015 @ 11:38

    Ai dreptate! sunt eu prea entuziasmat.

    Raspunde
  7. Alina S 6 Jul 2015 @ 17:07

    Stiu ca exista tehnologia, am vazut si ceva case de vacanta construite in acest mod. E greu de crezut pentru mine care am avut zeci de nopti nedormite pe tema bugetului / constructiei / caltatii si alte elemente care apar ca sunt oameni cu atata curaj sa aloce un buget de 50mii sau cat ai in total pe o casa din osb. Eu am buget 65mii pe caramida, probabil ca il voi depasi cu 15% [am ajuns acum in faza de placat cu polistiren si finalizat instalatiile la interior]. Next week glet la interior si pregatit exteriorul de aplicat decorativa, nu cred ca as fi luat vreodata decizia de casa de lemn. Sincer nici la garaj nu am vrut sa risc, am hotarat sa il facem tot din caramida, era in plan initial de lemn :(. [firma de asigurari a fost impotriva, l-a considerat punct vulnerabil asa ca am renuntat si la asta…. ]

    Raspunde
  8. criserb 6 Jul 2015 @ 18:01

    @Alina S – O casă de lemn, făcută așa cum trebuie, nu este mai ieftină ca o casă din cărămidă. Lemnul are multe avantaje, dar desigur, și dezavantaje. Eu am câțiva prieteni care stau în case făcute pe structură de lemn, că așa e casa, de lemn, OSB-ul are doar rolul de a rigidiza pereții.

    Cel mai mare avantaj, după mine, este izolația casei, mult mai bună la casele de lemn, pentru că lemnul nu are punți termice așa cum au casele de cărămidă.

    Mă rog, este o discuție complexă, poate cu altă ocazie.

    Spor la căsuță și să îți iasă așa cum îți dorești, fără un buget depășit cu mult!

    Raspunde
  9. Alina S 6 Jul 2015 @ 20:17

    Multumesc frumos, spor la treaba si tie. Dupa ce ai peretii ridicati incepe greul :) sa vezi ce de chestii apar si cate ai de ales :) dar banuiesc ca stii, si pe noi ne-a atras tot procesul cand ne-am apucat.

    Raspunde
  10. Ligia 15 Jul 2015 @ 19:24

    placa de beton pe care se aseaza casa o toarna tot ei?
    ca nu vad pe site nimic legat de asta, doar de talpa autoclava.

    mersi

    Raspunde
  11. criserb 16 Jul 2015 @ 00:37

    @Ligia – Nu, fundația intră în sarcina beneficiarului, în cazul de față a mea. Am avut noroc și am găsit o echipă de la Focșani care mi-a turnat fundația în 5 zile. Este adevărat că ar fi fost mai bine, pentru beneficiar, să facă tot ei fundația, dar din ce am înțeles din discuțiile cu ei, este mai bine să facă ei doar ceea ce știu să facă, să-i lase pe alții să facă părțile la care ei nu se pricep.

    Am înțeles că sunt în căutări de parteneri, ca să poată livra casele “la gata”, dar încă nu au reușit să găsească, sau cel puțin nu găsiseră până la ultima mea discuție cu ei pe tema asta.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)