Sari la conținut

Problema cu casele de marcat de la Auchan

Nu cred că este cineva care n-a auzit de problema caselor de marcat de la Auchan. În caz că n-ați auzit vă zic eu imediat.

Conducerea Auchan a luat decizia să facă un experiment și în 10 magazine să scoată casele de marcat cu casieri și să introducă numai case de marcat self service.

Lumea s-a supărat tare de tot și au început să “arunce” cu de toate în Auchan. Că-s de căcat, că nu le mai trec pragul că bla bla.

Hai să vă zic eu cum văd lucrurile.

Cu toate că de câte ori am ocazia, la Mega și la Kaufland eu folosesc numai aceste case self service, cred că decizia Auchan este și nu este bună. Este bună pentru că acesta este viitorul, sunt țări în care chestia asta este implementată de mult și totul este ok, sunt oameni care le folosesc deja într-o proporție destul de mare, dar sunt și persoane care încă își scot salariul de la bancomant cum le intră pe card și pentru acești o să fie greu. De fapt cred că exact ăștia sunt cei care fac scandal.

Sunt oameni care merg la supermarket doar ca să se bage în seamă cu cineva, că altfel nu prea au cu cine interacționa. Sunt și astfel de oameni.

Mai sunt ce care nu se pricep cu tehnologia, că deh, nimeni nu este obligat să iubească tot ceea ce e nou. N-au un background în spate care să-i facă să se apropie de tehnologie și lor o să le fie greu sau chiar imposibil să “vorbească” cu o casă de marcat.

Și mai sunt problemele acestor case, probleme care încă sunt. De cele mai multe ori trebuie să chem pe cineva când casa de marcat dă câte o eroare și atunci lumea este descurajată să le folosească.

Nu în ultimul rând e faptul că vorbim de un supermarket unde în general lumea are multe produse de scanat și cu cât mai multe cu atât e mai mare riscul să apară o problemă. Și chiar dacă nu apare, dacă totul merge șnur, o să dureze foarte mult ca fiecare să-și scaneze produsele (update: se pare că au aplicație și poți scana produsele pe măsură ce le pui în coș, deci ăsta nu mai e chiar un minus), nu ne putem compara noi, consumatorii cu casierele care au altă dexteritate și totul merge repede.

În concluzie, eu cred că ceea ce a făcut Auchan e cam devreme. Puteau să facă treaba asta parțială, nu în totalitate.

Dar cumva e problema loc, nu a noastră a consumatorilor. Noi putem să mergem să cumpărăm de la un alt supermarket dacă nu ne place să ne scanăm singuri produsele.

Apoi intervin partidele care vor să-și mai câștige capital electoral și dau tot felul de declarații fără sens. Cum că o să-i impoziteze pentru fiecare astfel de casă de marcat, că vezi Doamne, dacă Auchan concediază angajații statul nu-și mai ia impozitele aferente, bla bla.

Și atunci de ce n-au făcut același lucru cu spălătoriile auto self service? Acolo de ce n-au impozitat pentru fiecare loc că tot singuri ne spălăm mașinile și nu ne ajută nimeni? Sau pentru chestiile pe care le facem online că și de acolo niște oameni și-au pierdut locul de muncă? Sau pe cei de la ghișeul.ro de ce nu-i impozitează că ne putem plăti tot felul de chestii de capul nostru și nu trebuie să mai interacționăm cu funcționarii din instituțiile statului? Și lista poate continua până la nesfârșit.

Acesta este viitorul și cu sau fără casele de marcat de la Auchan acolo o să se ajungă. Mai devreme sau mai târziu, fie ca ne place fie că nu.


Fără legătură cu textul articolului, am căutat și eu o poză să o pun ca thumbnail și ajung aici de unde iau poza. Pun poza în articol și văd că pe ea scrie destul de clar nwradu. Cam așa funcționează treburile la noi, iei poza altuia, o afișezi parțial și nimeni nu știe nimic.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)