Sari la conținut
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Marius Moga 26 Oct 2011 @ 12:17

    De placut, imi place :)) Dar la ce ajuta?

    Raspunde
  2. criserb 26 Oct 2011 @ 12:19

    E o invenite man, viitorul o sa ne spuna la ce ajuta :P

    Raspunde
  3. Crox 26 Oct 2011 @ 12:39

    Cum adica la ce foloseste! Nu ati vazut “Back to the future”? Nu v-ar placea sa ne dam cu placa pe trotuar? Daca atunci era ceva SF, acum nu mai e atat de departe. E necesara placarea trotuarelor cu niste metale, apoi industria de float-board-uri poate sa infloreasca.
    Inventia nu e chiar noua, chestia cu plutitul fiind mai veche, dar faptul ca acum este si controlabila treaba asta este o mare realizare.
    In viitor asfaltarile nu vor mai fi sunt acum, industria auto nici atat, iar cand vom zbura la propriu pe DN1 direct la Predeal singurele frictiuni care vor mai aparea vor fi cele cu domnii politisti care inca vor da amenzi ca nu sunt vehiculele flotante dotate cu cauciucuri de iarna :)
    Dar ce farmec va mai avea skiatul cand ne vom da cu float-boardul pe Magheru?

    Raspunde
  4. blue77max 26 Oct 2011 @ 13:39

    Aceasta inovatie se foloseste deja la productia unor motoare de dimensiuni mici pentru echipament medicale..sunt niste motorase care consuma foarte putin, durata de functionare aproape fara limita silentioase,etc…

    Raspunde
  5. ianacosti 26 Oct 2011 @ 17:44

    Din ce vad eu chestiile metalice sunt magneti, iar chestia alba e un material supraconductor,

    adica un material care devine supraconductor la – 200 grade C.

    Cum obtine un om de rand -200 grade?

    Raspunde
  6. lucifix 26 Oct 2011 @ 22:03

    Teoretic e destul de simplu, insa practic e mult mai greu. Se stie de foarte foarte mult timp ca daca tepmperatura unui magnet tinde la 0 Kelvin, liniile magnetice ingheata si pot sustine materiale metalice aflate in acel camp. Acesta e un experiment foarte interesant. :D

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)