Sari la conținut

Real Hypermarket

Ieri luandu-mi liber si ocupandu-ma cu tot felul de treburi casnice ma gandesec sa fac niste cumparaturi de la Hypermarketul Real ca tot este aproape de mine. Pana ieri nu am fost pe acolo… asa ca am plecat spre el plin de entuziasm :)

Ehhh… cum socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa nici Real-ul nu a fost ceea ce mi-am imaginat…

Ma gandeam ca este un fel de Cora, un fel de Carrefour un hipermarket in adevaratul sens al cuvantului. Nu a fost sa fie asa… nici poveste.

Nu se poate face nici o asemanare intre Real si concurenta lui… nu stiu cum sunt cele din tara, dar cel mai nou, cel dechis de curand pe Calea Vitan este naspa rau…

Eu am fost sa caut tot felul de produse de menaj, chestii ce aveam nevoie urgenta prin casa… nu am fost sa cumpar de mancare…

Gol… astia nu au nimic… 80% din suprafata lui este ocupata de mancare iar restul de 20% sunt produse ieftine… probabil cele mai ieftine si cele mai proaste calitativ. Nu ai de unde sa alegi…

De exemplu cautam mop, da mop din ala cu care speli pe jos si o galeata… am gasit pana la urma undeva intre raionul de cosmetice si cel de mancare pentru animale… dar era doar unul. Nu aveai de unde sa alegi… era un singur fel de mop… din ala naspa rau… cel mai ieftin de pe piata probabil…

Am cautat si alte produse… la fel… cate unul singur… asta daca aveai norocul sa gasesti raionul… pentru ca nu exista nici o ordine pe acolo… totul e varza… bine ales sloganul lor “fara egal”

Nu ii inteleg pe cei ce faceau coada la deschiderea lui… cei ce erau insiratii pe sute de metrii numa’ pentru a intra… Chestii tipic romanesti… cum se deschide ceva… buluc…

Nu il recomand nimanui si nu am sa-l mai vizitez, poate doar daca vreau sa-mi iau o sticla de apa… sau o sticla de bere… dar probabil si d’aia au numa la 2 litri…

Probabil Hypermarketul Real este adresat oamenilor care doresc produse ieftine, oamenilor pentru care calitatea nu conteaza… dar eu… sunt prea sarac pentru lucruri ieftine :P

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
31 comentarii
  1. locke 22 Nov 2007 @ 08:38

    Nu inteleg de ce se face atata valva cat se deschide un (*&*& in Bucuresti. Stiu Realul asta de multa vreme, il stiu din Craiova si Constanta.
    And indeed, it really sucks!

    Raspunde
  2. octavian 22 Nov 2007 @ 10:40

    real-ul este un jeg pt tine ca te-ai ajuns… dar e f necesar pt cei care nu au bani!

    ce ai fi vrut sa gasesti? un mercedes al mopurilor? :)

    Raspunde
  3. mihai alalalt 22 Nov 2007 @ 10:47

    :)) vrum vruuuum

    Raspunde
  4. criserb 22 Nov 2007 @ 11:04

    nu frate… dar un mop care sa absoarba apa… nu doar unul care sa imi faca varza prin casa :P

    Raspunde
  5. criserb 22 Nov 2007 @ 11:06

    si apropo… mercedes sa-ti iei tu… manelistule :D

    Raspunde
  6. epep 22 Nov 2007 @ 18:34

    ba frate nasol la voi la bucale. la noi realul e chiar misto.

    Raspunde
  7. Andrei Rinea 15 Feb 2008 @ 02:23

    E singurul Hypermarket NON-STOP din Bucuresti. E totusi un atu.

    Raspunde
  8. criserb 15 Feb 2008 @ 07:55

    mda… mare atu… e deschis la orice ora dar daca nu gasesti ceea ce vrei in el… degeaba e deschis

    Raspunde
  9. ioana 15 Feb 2008 @ 15:44

    BODYGUARZII DIN REAL MI-AU PUS VIATA IN PERICOL!!!

    Cand s-a deschis pentru prima data hypermarketul real, mi-au placut la nebunie servirea, personalul, mai ales ca faceam cumparaturi de 2-3 ori pe saptamana de acolo…pana luna trecuta cand am mers cu prietenul meu si cu inca un amic pentru a cumpara ceva fructe, legume si dulciuri. Dupa ce am platit la casa, ne-a preluat un bodyguard pe motiv ca vrea sa faca un control de rutina. In timp ce ne ducea in cabina lor, eu am intrebat de ce este necesar acest control de rutina si de ce tocmai noua ni se face, cunoscand foarte bine ca cei care erau cu mine sunt niste oameni foarte cinstiti iar eu nici nu ma pretez la lucruri josnice. Nu mi-a raspuns la intrebare, ci s-a uitat amenintator la noi, m-a intrebat pe un ton foarte violent si amenintator ce-am intrebat si de ce ma intereseaza si a inceput sa se ia de prietenul meu degeaba. Eu l-am intrebat: “daca ma aflu in Real, nu am dreptul la libera exprimare sau la informatii?”; nici nu s-a uitat la mine; ma simteam rapita de un borfas de cartier…in fine am ajuns in cabina: mie mi se facuse rau, mi-era teama (am probleme cu inima) si prietenul meu incerca sa ma linisteasca iar asa-zisul dumneavoastra bodyguard nu il lasa pe prietenul meu sa se apropie de mine; nici macar nu ne-a zis sa luam loc pe scaune, eu intrebam incontinuu cat ne tine pentru ca mi se facuse foarte rau si aveam nevoie de aer, dar nu-mi raspundea nimeni; s-a uitat pe bon catva timp si apoi ne-a zis ca credea ca era ceva dar a gresit si ne-a zis sa plecam_toate astea fara nici macar scuzele de rigoare; dupa intamplarea asta am bolit mult; PENTRU CEI DIN REAL: EU INTELEG CA VRETI SA ASIGURATI SECURITATEA, DAR DACA DORITI SA VA PASTRATI CLIENTII, ANGAJATI-VA BODYGUARZI CARE SA II RESPECTE PENTRU CA NU TOTI CEI CARE VIN IN REAL URMARESC SA FURE – MAJORITATEA VIN SA VA CUMPERE PRODUSELE DACA SE MERITA; SI NU MAI PUNETI IN PERICOL VIATA OAMENILOR PRIN ATITUDINEA ANGAJATILOR!!! daca mi se intampla ceva atunci aveam martori; dar daca eram singura?…la felul cum mi se adresa bodyguardul dumneavoastra, nu cred ca-mi acorda nici-o atentie.

    Raspunde
  10. criserb 15 Feb 2008 @ 16:29

    dupa cum ziceam… e naspa la Real… bine ca ai scapat teafara…

    Raspunde
  11. Marian Popescu 25 Mar 2008 @ 18:36

    Fratilor aveti perfecta dreptate ca Real Sucks din toate punctele de vedere. Pacat ca nu am imagini sa va arat cum misuna sobolanii cat pisicile prin spatele magazinului unde se depoziteaza marfa(alimente, bauturi, cascaval oua) masini de spalat si televizoare lasate in ploaie.
    Eu sunt angajat al Magazinului. Suntem tratati ca sclavi. Daca nu ai treaba la raionul tau te ia si te trimite la alt raion sa le faci treaba la altii. Pentru o adeverinta trebuie sa stai o luna de zile sa tio elibereze. Realul este cel mai varza magazin ca organizare in toate detaliile.

    Raspunde
  12. criserb 28 Mar 2008 @ 09:14

    Inca o data se confirma ca Real e naspa… dar totusi nu ma asteptam ca un angajat al magazinului sa recunoasca asta… bravo man, sa stim si noi clientii ce se ascunde “in spate”

    BTW… Daca nu iti place, de ce nu pleci in alt loc?

    Raspunde
  13. cristinelul 7 Apr 2008 @ 14:52

    sincer e greu sa pleci cand ai datorii si rate care tot vin din spate!!!
    e usor de spus: pleaca in alta parte, dar mai greu de facut!!!!
    imi pare rau ca real,-ul arata groaznic desi s-a muncit mult la el.
    Preturile sunt mai mari decat in alte hypermarketuri, chiar nu inteleg de ce se inghesuie lumea sa cumpere!!!!

    Raspunde
  14. criserb 7 Apr 2008 @ 15:08

    poate din comoditate… e mai aproape de casa lor… e deschis non-stop… motive pot fi multe :)

    Raspunde
  15. Ghiocel07 7 Apr 2008 @ 20:58

    @ioana – si ai facut undeva reclamatie ? Ai anuntat protectia consumatorului ? Nu te lasa, nu trebuie lasati acesti “boi” sa-si faca de cap. Trimite un mail la conducerea Real. Sunt sigura ca ei nu stiu ce se intampla sub ochii lor. Bafta !

    Raspunde
  16. Gigi 5 May 2008 @ 18:51

    bai…astea nu-s decat mofturi de bucurestean…vedeti-va lungul nasului !!!

    Raspunde
  17. andrew 13 Aug 2008 @ 19:02

    la bucale cam toate sunt naspa…dar nu-i problema ca si cei care ne conduc[o mare parte din ei sunt la bucuresti] sunt tot la fel….si cum poate oare sa arate un magazin decat ca si cei ce-lo viziteaza!!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde
  18. just a girl 19 Aug 2008 @ 14:05

    Of…:( e chiar aiurea sa citesc atatea critici la adresa magazinului :(( majoritatea problemelor nu sunt din cauza angajatilor ci a celor din conducere…sunt functionar info clienti si va asigur ca angajatii nu au nici o putere de decizie. Iar “sefilor” nici ca le pasa, atata timp cat isi iau salariul. Oricum, cu bune cu rele, eu m-am atasat de tot ce reprezinta realul…asa cum unii clienti s-au atasat de bere la 2 litri pe care o cumpara din magazinele noastre :)>- Cat despre cei de la paza “SWAT”…intradevar sunt TARANI :-\”. Ptr informatii sau detalii despre promotii, va astept cu intrebari ;)

    Raspunde
  19. Isis 28 Oct 2008 @ 00:09

    surprinzator am patit acelasi lucru precum ioana…cu un bodyguard lipsit de ce i 7 ani de acasa care tipa si injura ca la usa cortului(pardon casei sale) ca am trantit o usa(nu eu ,curentul) mi s-a afcut scarba de acest tip de comportament.in viata mea nu voi mai merge la real si voi actiona in instanta firma pentru modul in care am fost tratata.ce m-a uimit..este ca nu sunt singura …din fericire sau din pacate.Stay away from real!

    Raspunde
  20. criserb 28 Oct 2008 @ 07:38

    Urat ca aceste lucruri se intampla numai la noi, dar bravo tie Iris ca nu te lasi “calcata in picioare” si ca-i actionezi in instanta.

    Sa ne tii la curent cu ceea ce se va intampla.

    Raspunde
  21. salatica 27 Nov 2008 @ 21:44

    :-?incep sa cred ca cea mai buna metoda e resemnarea pina la o noua ocazie.am un an de cind lucrez in real si cam incep sa ma duc cu lehamite la jobul meu super bengos platit naspa.si cind ma gindesc cit de incintata am fost ca sunt angajata la un mag care se dorea sigur si serios….acum se da pe capete afara…cica restructurari…si te trezesti in strada cu tot cu rate…sorry colega..si eu sunt in aceeasi situatie…dar la urma urmei oriunde am lucra ,situatia este aceeasi peste tot si deocamdata realul imi pune mincarea pe masa si imi plateste ratele,;revin….

    Raspunde
  22. criserb 28 Nov 2008 @ 02:07

    Si cred ca nu doar tie ci multor alti oamani.. de aia ar fi bine sa aibe grija de conditiile de depozitare… :)

    Raspunde
  23. Underground 20 Dec 2008 @ 00:26

    criserb, degeaba te stresezi sa faci reclama negativa realului, sau poate e postul mai vechi si ti-ai schimbat parerea?
    Daca tu nu ai gasit ce ai vrut (aka un mop `de calitate`) asta nu inseamna ca e naspa. Poate nu au varietatea pe care ti-o imaginai tu. Iar acea suprafata de 80% de alimente poate te va satisface atunci cand vei vrea nevoie sa iti cumperi alimente.
    Pentru cel ce se plangea ca e tratat ca un sclav pentru ca e dus pe alt raion cand nu are treaba: pai ce ai vrea sa faca, sa iti aduca un scaun sa stai mai bine? Sa iti ofere bonus? Normal ca te ia in alta parte. Fa-ti si tu de lucru sa pari ocupat, chiar trebuie sa te invat eu?
    Pentru fata care e la Info clienti, despre ceea ce te nemultumeste poti vorbi cu seful tau, poate puteti lucra impreuna sa schimbati ceva.
    Cel care se plange ca isi pierde locul de munca: invata sa te descurci, sa iti placa ceea ce faci si sa te dedici postului ocupat. Lasa banii pe locul doi si vei vedea ca nu te da nimeni afara daca o faci din pasiune, iar banii vor veni si ei dupa aia.
    Si da, lucrez si eu la real si sunt multumit de tot in ansamblu. Sunt foarte multi oameni capabili in companie.

    Raspunde
  24. criserb 20 Dec 2008 @ 14:02

    @Underground – eu nu ma plang, am spus doar parerea mea, am posibilitatea de a alege sa imi fac cumparaturile in alt supermarket :) dar… inca mai cumpar din Real ca este f aproape de mine :P

    Dar ma repet si acum… gama de produse este mult mai mica ca in alte parti :P

    Raspunde
  25. GABI 22 Apr 2009 @ 11:42

    hello
    IDEAL AR FI CA CEI CARORA MAGAZINUL REAL NU LE-A PLACUT SA IL UITE SI SA SE INDREPTE SPRE ALTE MAGAZINE
    SUNT DEJA PREA MULTE .PE TOATE GUSTURILE.
    CAT DESPRE CEI CE LUCREAZA ACOLO …. TOCMAI SPUNUEA CINEVA CA CEL PUTIN
    ISI ARE ASIGURATE RATELE…..=d>:)>-

    Raspunde
  26. yoyoyo 23 Nov 2009 @ 18:48

    buna baieti .. stie careva din intamplare un forum pentru real?? sau o adresa de mail care e direct la conducerea real romania??? eventual germania?? as avea de facut o mare reclamatie imotriva unor sefi… sunt jalnici … lucrez la real .. sunt sef de raion … iar sefi mei mai mari sunt jalnici nu numai cu mine ci si cu toti colegi mei de pe alte raione…+ ca securitatea e de toata…….daca aveti cunostinta de cauza asupara contactelor catre conducerea real.. nu ezitati sa ma contactati la [email protected]

    Raspunde
  27. lixcristina 1 Jul 2010 @ 17:52

    Salut! vreau si eu o poza cu sefa de raion de la electrocasnice. va rog daca ma puteti ajuta voi cei care lucrati acolo. AM avut o problema pe acel raion si nici macar nu a vrut sa vina sa vorbim. si nu vin prea des pe acolo, nu sunt din craiova
    :-?

    Raspunde
  28. andreea 19 Aug 2010 @ 22:33

    Real,real,real.De cate ori nu am avut probleme la ei:preturi gresite,casierele vorbind ca la usa cortului,cu o ora inainte de inchiderea programului nu te mai baga nimeni in seama etc.Mai demult,m-am dus cu jumate de ora inainte de inchidere,sa cumpar sunca;aveam nevoie de o cantitate mare,aveam logodna a 2-a zi si am fost la doamna de la carne si i-am zis,5 kg de sunca va rog.Dupa ce o cantareste am rugat-o sa o felieze,la care ea imi zice ca nu poate ca a sters deja aparatul de feliat si ea nu il mai spala inca odata.Si ii zic:pai si eu ce fac cu atatia invitati,le dau sunca intreaga?La care ea imi raspunde ca la o proasta:da’ce ..n-ai maini,acasa n-ai cutit? :))
    Si cer sa vorbesc cu seful ei,la care..n-ai decat..eu nu mai spal odata aparatul

    Raspunde
  29. andreea 19 Aug 2010 @ 23:04

    Dar ultima oara am jurat plangand ca nu mai calc nici eu,nici cunoscutii mei in real sau metro (ca am inteles ca este acelasi patron).
    Sa va spun despre ce este vorba:sotul meu detine o societate comerciala,si avem si noi angajati,dar nici prin cap nu ne-a trecut ca ni se poate intampla asa ceva.
    A vazut sotul meu o camasa care i-a placut ft mult si cum nu a mai cumparat din real i-am zis sa o probeze,sa vada daca e buna marimea.Toate bune,cand am ajuns la probator am strambat destul de dezgustati ca era mizerie in toate,dar am trecut peste,a intrat, a desfacut camasile,a ales cea care i se potrivea,si cealalta a pus-o pe cuier si a lasat ambalajul jos.(ok,a gresit aici,chiar daca era mizerie,nu ar fi trebuit sa lase ambalajul jos).Bun,doamna care facuse curat deja in celelalte cabine de proba a sarit cu gura pe el de cum a iesit de la probat,ca e nesimtit si ca sa nu plecam nicaieri ca ea cheama paza.I-am zis,ca ce e asa mare chestie,nu am furat nimic doar,dar sa cheme paza sa rezolvam problema ca ne era rusine,poate trecea cineva care ne cunoaste.Ne obliga sa asteptam cam 10 min ,timp in care doamna era isterica si nu am putut pleca de langa cabina de proba apoi vine un alt angajat(care nu cred ca era paza,nu avea uniforma,doar ecuson).
    Vine “paza” incepe aia sa tipe..ne enervasem deja,am cerut de atatea ori sa discutam civilizat,nu ca la usa cortului.Am cerut neaparat sa vorbesc cu seful,a inceput si ala cu “paza” sa ridice tonul la mine si sa tipe la noi.
    Tremuram deja de nervi:I-am cerut calma de 3 ori sa nu ridice tonul la mine.I-am cerut sa nu mai dea atat din maini ca imi era rusine.Dar m-am saturat sa tac si sa fiu calcata in picioare.I-am zis clar ca este angajat si ca n-are decat sa stranga dupa mine ca de aia e platit.Si atunci a inceput balamucul.
    A refuzat sa cheme un superior,a inceput sa tipe si sa gesticuleze ca la circ.Am luat camasa din mana sotului(pe care vroia sa o cumpere) si am aruncat-o jos spunand ca nu mai cumpar nimic din magazinul lor,na..fa scandal ca ai de ce acuma.La care tipul da sa sara la bataie la mine,se apropie ft tare si ft nervos(mai putin de 5 cm de fatza mea).
    Povestea se termina asa:s-a bagat sotul meu, am plecat cu fortza in timp ce ala ne tragea si ma ameninta ca imi arata el mie daca mai calc in magazin;ca oricum o incurc dupa ce termina programul.

    Raspunde
  30. andrada 5 Nov 2010 @ 10:51

    Salutare oameni buni , ma poate ajuta si pe mine cineva cu numele BTL-istilor din Brasov ? Multam anticipat

    Raspunde
  31. vas 15 Nov 2010 @ 21:11

    Doresc sa va fac atenti asupra procedurii supermarketurilor de a-si revinde carnea deteriorata amestecand-o cu amoniac pentru a-i disipa mirosul de putrefactie si a-i reda culoarea carnii. Este o procedura aplicata in tari subdezvoltate si in general se uziteaza la nivel de magazin. Din pacate se intampla si in ROmania, la Real, unde de curand am cumparat o caserola de carne care odata gatita avea un puternic miros de amoniac. FITI ATENTI LA CE CUMPARATI DACA NU VRETI SA MURITI INCET!!!!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)